Menu

Denk bij een scheiding aan je inlogcodes en DigiD

inlogcodes en DigiD bij scheiding

Inlogcodes en DigiD gedeeld?

Regelmatig hoor ik aan mijn tafel:

Ik weet niet met wie ik getrouwd ben geweest.” of  “Hoe kon ik zo dom zijn om hem/haar te vertrouwen”.

Er is sprake van boosheid, maar meer nog van teleurstelling en verbazing naar zichzelf.
Hoe heb ik dat kunnen doen! Hoe heb ik hem/haar zo dicht bij mij en in mijn privé-leven kunnen laten komen.

Als je in herinnering brengt de trouwbelofte die je hebt afgelegd dan valt dat vertrouwen wel te plaatsen. Je belooft elkaar getrouw te zijn aan alle verplichtingen die de wet aan het huwelijk stelt. Dat betekent trouw zijn, hulp en bijstand bieden. In dat rijtje hoort ook vertrouwen stellen in de ander.

Ben je gaan samenwonen dan zullen die zaken ook door jouw hoofd gespeeld hebben.

En dat vertrouwen uit zich niet alleen in het elkaar vrij laten in hobby en vrije tijd. Jouw privé maak je wat minder privé. Oftewel je verleent jouw partner/man/vrouw toegang tot bijvoorbeeld jouw gmail-account of Facebook. Je geeft hem/haar voor het gemak jouw pincode of inlogcodes. Samen belastingaangifte doen? Je geeft jouw DigiD. Geen probleem. Toch..?

Zolang alles nog koek en ei is: prima!

Zodra je uit elkaar gaat, of je nu getrouwd bent of samen hebben gewoond, is oplettendheid geboden.

Maak jouw privé weer privé!

Dan wil je toch niet meer dat jouw ex-partner in jouw e-mailbox kan en jouw berichten kan lezen en/of via jouw Google-account kan zien waar je bent geweest.

Dan wil je jouw uitgaven en inkomsten privé houden en moet je er niet aan denken dat de ander met jouw DigiD wijzigingen aanbrengt in jouw belastingzaken.

Heb je samengewoond dan loop je nog een extra risico als je jouw DigiD geeft, namelijk dat er met jouw DigiD het gezamenlijk ouderlijk gezag aangevraagd wordt over jullie kind. Gezamenlijk gezag is een prima uitgangspunt, maar wel met jouw toestemming.

Voor de hand liggend advies:

Wijzig je wachtwoorden, inlogcodes in geval van uit elkaar gaan en zorg dat jouw privé weer echt privé wordt.

 

Augusta van Haga, Scheer Sanders Advocaten

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven − 4 =




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.