Menu

Hoe overleef je de eerste vakantie alleen met je kinderen?

vakantie alleen met de kinderen

Met een paar ogen en paar handen minder op vakantie, zonder partner, vraagt om een goede voorbereiding. Maar de eerste vakantie, alleen met je (jonge) kinderen is ook een hele leuke ervaring! Wij geven je tips om deze vakantie soepel te laten verlopen met rust en plezier voor jou en je kinderen.

Tip 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

In je eentje is je budget minder dan samen. Bespaar jezelf tijd en geld en koop van tevoren al kaartje voor een leuk uitje. Je bespaart een hoop geld en vermijdt daarnaast ook nog eens al de rijen. Daarnaast kan je je kinderen alvast goed voorbereiden op wat er komen gaat. Laat de kinderen hier ook in meebeslissen. Hierdoor kan de vakantiepret al vroeg beginnen.

Tip 2: Ga de eerste keer niet te ver

Rijen bij de douane, schoenen uit voor de controle, andere taal en huilende kinderen in het vliegtuig. Je eerste vakantie alleen met je kinderen is al lastig genoeg. Vermijd vliegtuigen en lange rijen om te reizen. Prop je auto vol en ga lekker op vakantie in eigen land. Op een camping in eigen land maken kinderen snel vriendjes, omdat ze dezelfde taal spreken en hoef je niet alles voor ze te vertalen. Daarnaast ben je zo thuis als je iets bent vergeten of je kinderen ineens hele erge heimwee hebben. Iedereen moet een beetje wennen toch?

Tip 3: Een maatje

Klinkt voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat er op de camping of in het resort waar je heen gaat kinderen zijn in dezelfde leeftijd als jouw kinderen. Zo hoef jij ze niet de hele dag te vermaken en heb je zelf ook een beetje een relaxte vakantie. Een animatie team is natuurlijk helemaal mooi meegenomen;).

Wat nog leuker is, is om een andere alleenstaande vriendin en kids mee te nemen. Meer handjes om op de kinderen te letten en meer vriendjes voor jouw kinderen. En gezellig voor jezelf natuurlijk!

Tip 4: Vliegtuig tips

Ga je toch met het vliegtuig? Door je goed voor te bereiden voorkom je stress. Zorg er als eerste voor dat jullie naast elkaar zitten. Je wilt niet dat éénvan je kinderen naast een vreemde moet zitten. Zorg er daarnaast voor dat je kinderen koffers met wieltjes hebben. Zo ben jij niet degene die met alle koffers moet sjouwen. Ook zijn gevulde handbagage tasjes voor ieder kind een goed idee. Dit zorgt ervoor dat je kinderen niet verveeld raken. Geef ieder kind dezelfde handbagage, zodat ze geen ruzie maken over de inhoud ervan.

Pak daarnaast ook een lunchpakketje in, hierdoor kunnen ze in het vliegtuig wat eten of snoepen.

Tip 5: Eenoudervakantie

Een vakantie boeken als enige ouder kan lastig zijn. Tegenwoordig bestaan er ook éénoudervakanties, wat perfect is om snel een vakantie te boeken! Tijdens deze vakantie, samen met andere alleenstaande ouders en hun kinderen, worden de kinderen geëntertaind door een leuk team. Jij kan samen met andere alleenstaande ouders genieten van jullie welverdiende vakantie. Alles wordt voor je geregeld, het enige waar jij voor zorgt is dat alles in de koffer zit! (Zie ook dit overzicht van aanbieders)

Tip 6: Geniet!

Als alleenstaande ouder is het niet makkelijk om op vakantie te gaan met je kinderen. Een ding is zeker; je komt niet uitgerust terug. Maar naast al het insmeren, opletten en bijspringen is het ook een fantastische tijd met jouw kinderen. Het maakt de band tussen jou en je kinderen supersterk en het zorgt voor nieuwe hele leuke herinneringen. Vergeet daarom niet te genieten van de tijd met je kinderen op vakantie. Als de kinderen bij je ex zijn kan je weer even uitrusten.

Mens&Relatie

Vind je deze blog waardevol? Doe ons dan een plezier en deel hem op social media!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes − 2 =




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Vreemdgaan Als je partner vreemdgaat, is de leugen vaak het meest pijnlijke aspect. Daar moet aan gewerkt worden. Bij de KernAanpak kijken we zowel naar de bedrogen partner als naar degene die vreemdging, omdat beiden iets anders nodig hebben om dit te verwerken, of ze nu uit elkaar gaan of samenblijven. Onze aanpak is specifiek Lees verder > Vreemdgaan / Logo Kernaanpak
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.