Gemakkelijke maaltijden voor één persoon
Koken voor één? Dat klinkt niet altijd even aantrekkelijk. Je zit er vaak niet op te wachten om uitgebreid te koken en er vervolgens in je eentje van te genieten. Bovendien zijn alle recepten vaak al wel voor 2 of 4 personen. Toch kun je er in je eentje er ook een feestmaal van maken en jouw innerlijke keukenprins(es) tevoorschijn toveren. Wij delen onze favoriete eenpersoonsgerechten met je, inclusief kooktips!
1. Poké bowl
Een poké bowl is gezond, makkelijk en heeft eindeloze variatie. Vega, vis, kip of plantaardig? Je kunt het zo gek niet verzinnen. Onze favoriet: combineer verse zalm blokjes, rijst, avocado, komkommer en wortel. Top het af met een pittige limoenmayo.
2. Minestronesoep
Deze Italiaanse maaltijdsoep zit bommetje vol groenten, pasta en bonen. Perfect voor een snelle en voedzame maaltijd. En het mooie is: je kunt restjes makkelijk invriezen voor een later moment. Win-win!
3. Witlofsalade
Een witlofsalade; je moet er van houden. Maar het blijft een klassieker en heerlijk op een zomerse dag. Denk aan witlof met appel, walnoten en rozijnen. Heerlijk, snel en simpel.
4. Chili con carne
Eenpansgerechten waar je meerdere porties van kunt maken; die moet je hebben. Chili con carne is zo’n voorbeeld. Met gehakt, bonen en rijst stoof je binnen 35 minuten een pan vol lekkers. Maak extra en bewaar de rest voor later in de week.
5. Griekse pitabroodjes
In slechts 15 minuten tover je Griekse pitabroodjes met gyros, zelfgemaakte tzatziki, feta en rode ui op tafel. Een smakelijke en makkelijke maaltijd voor één persoon (en misschien nog wel een lekkere lunch voor morgen?)
6. Quesadillas met (vega)gehakt
Met wraps, kruidig (vega)gehakt, kaas en maïs maak je in een paar minuten heerlijke quesadillas. Ideaal als lunch of snelle avondmaaltijd. Je kunt hier eindeloos in variëren en is het perfecte gerecht om te gebruiken met alle restjes in de ijskast.
Tips voor koken voor één persoon:
- Kook iets meer en bewaar het voor de volgende dag of vries het in.
- Maak basisgerechten zoals rijst of pasta en voeg elke dag iets anders toe, zoals tonijn of groenten.
- Maak een salade als bijgerecht en varieer met verschillende toppings zoals kaas, noten en zaden.
- Bereid ingrediënten zoals groenten en vlees van tevoren voor een snellere bereiding tijdens de week op je zondag, bijvoorbeeld.
REAGEER OP DEZE BLOG