Menu

Heb jij afscheid genomen bij je scheiding?

afscheid bij je scheiding

Afgelopen week heb ik afscheid genomen van mijn vader. Dat heb ik heel bewust gedaan; je neemt uiteindelijk maar één keer afscheid voor de laatste keer. Bij het overdenken van mijn relatie met hem en wat ik nog tegen hem wilde zeggen bemerkte ik dat er een zekere mildheid over mij kwam. Onze relatie heeft zeker de nodige ups en downs gekend; zoals ik niet de perfecte dochter was, was hij niet de perfecte vader. Toch zie ik nu, terugkijkend, de meestal onuitgesproken zorg en liefde van hem voor mij. Die zorg en liefde die ik toen niet altijd gevoeld en gemerkt heb. Ook heb ik eens op een rijtje gezet wat ik allemaal van hem geleerd en meegekregen heb. Dat is niet mis, daar ben ik blij mee en trots op. Nu, zo terugkijkend, waardeer ik dat pas, vroeger was dat vanzelfsprekend of mij niet zo duidelijk.

Ik heb afscheid genomen van mijn vader met een gevoel van vooral dankbaarheid. Natuurlijk is er ook verdriet; ik zal zijn grapjes missen, de blikken van verstandhouding en de manier waarop hij naar mij keek als hij mij verwelkomde. Door zo stil te staan, terug te kijken en me bewust te zijn van het verlies en dat wat de relatie me gebracht heeft, voel ik steeds meer acceptatie. Mijn vader was op. Het leven voor mijn vader was op. Zo gaat dat bij een afscheid, een mengeling van verschillende emoties en gevoelens.

Hoe heb jij afscheid genomen bij je scheiding? Van je ex, als partner? Van je woning? Van de buren, sommige vrienden en kennissen? Of van je ‘status’ als deel van een stel?

Heb je het verdriet gevoeld van dat wat verloren gegaan is, wat je kwijt bent geraakt? Ben je je bewust van dat wat je meeneemt uit de relatie? Kan je accepteren dat er een einde aan de relatie is gekomen? Ben je nog boos op je ex? Je ex vergeven is een hele kunst! Of ben je op een andere manier nog veel met hem/haar bezig in je gedachten?

Neem de tijd om bewust afscheid te nemen, al je emoties te doorvoelen, stil te staan bij wat je verliest en wat je meeneemt, dat levert je rust en kracht op, om te bouwen aan een nieuwe fase in je leven.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 + negen =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.