Menu

Alleenstaande moeder en zonder werk: Meike is niet blij

alleenstaande moeder zoekt baan

Weet iemand een leuke baan?

Ik heb altijd tussen de 30 en 36 uren gewerkt. Met kinderen, huishouden en 3x per week een uur rennen heb ik mijn tijd altijd goed om gekregen.

Maar nu zit ik als alleenstaande moeder sinds enige maanden werkzoekend thuis. De eerste tijd is dat wel lekker. Uitslapen als de kinderen bij hun vader zijn. Mijn huis is intussen ook redelijk opgeruimd. Schoonmaken…ach…Ik ben goed in andere dingen.

Nu heeft het wel lang genoeg geduurd.

Ik vind het erg vervelend om qua inkomen afhankelijk te zijn van een ander. Met een inwonende en werkende partner heb je nog een inkomen om op terug te vallen. Die keerzijde van alleen wonen, en het zijn van een alleenstaande moeder, na vele jaren zekerheid tijdens een relatie begrijp ik nu wel goed.

Maar meer nog wringt het soms met Nieuwe Vriend. Als hij heerlijk doelloos op de bank wil hangen na een dag hard werken en ik sta vol energie na een hele dag alleen te zijn geweest bij hem om aandacht te vragen dan is dat wel eens lastig. Ons dagelijks tempo ligt nu erg ver uit elkaar. Ik heb daar wel alle begrip voor en ik probeer er ook echt rekening mee te houden.

Het gevoel van gelijkwaardigheid is een beetje weg.

Toen wij elkaar leerden kennen werkte ik nog net en leerde Nieuwe Vriend mij kennen als hardwerkende professional. Nu kent hij mijn instelling om nieuw werk te krijgen heel goed en waardeert hij dat ook.

Maar ik vind het vervelend dat hij mij nu vooral kent als werkzoekend en met teveel vrije tijd. Hij leert mij nu niet in mijn volle potentieel kennen. Hij weet niet helemaal waartoe ik in staat ben en dat vind ik heel onprettig.

Daarnaast is het ook zo dat ik, zonder collega`s om mee bij te kletsen, inwonende partner en de halve week zonder de kinderen best wel eens eenzaam dreig te worden. Er is 1 dag in de week dat ik de kinderen helemaal niet zie en Nieuwe Vriend met zijn dochter is en dat is een hele saaie dag. Als ik iets moet doen dan plan ik dat ook op die dag om maar met iets bezig te zijn.

Ik moet echt nodig een baan……….

Dus als een van jullie een leuke juridische functie bij een overheid weet tussen 30 en 36 uur in het zuiden van het land dan hoor ik het graag!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 + = zes
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.