Menu

Mijn scheiding heeft me sterker gemaakt, Meike vertelt

1 reactie
sterker uit je scheiding

Ik ben sinds kort weer aan het werk. Na een periode van thuiszitten ben ik met veel plezier weer aan de slag.

Sleur

En zoals zo vaak met een nieuwe werkgever vallen de verschillen met de oude werkgever heel erg op. Qua werkmentaliteit en werkomgeving ben ik helemaal aan het andere eind van het spectrum terecht gekomen. Een totaal andere werkmentaliteit en werkomgeving.  Een verademing. Natuurlijk komt het pijnlijke besef dat ik al die jaren bij mijn vorige werkgever langzaam in een sleur terecht ben gekomen en hoeveel jaren ik ongemerkt heb verloren aan een werkplek waar ik totaal ongelukkig was.

De overeenkomst met mijn vorige relatie is dus ook nogal duidelijk. De sleur, het comfortabele gevoel en het accepteren van gewoontes zonder dat je het door hebt.  Het settelen.

Wachten op je pensioen op het gebied van relatie en werk.

Scheiding van werkgever en van ex

Opvallend hoe een scheiding van een partner in mijn geval volledig overeenkomt met een scheiding van een werkgever.

Na de scheiding van mijn ex ging er een wereld voor mij open. Ik kon mijn eigen beslissingen nemen, mijn eigen geld uitgeven en ik benaderde mijn omgeving op een andere manier.  Met de scheiding van mijn werkgever is dat precies hetzelfde. Ik leer een nieuwe werkmentaliteit kennen waar ik weer energie van krijg.  De verandering van relatie-omgeving was tijdens mijn scheiding heel goed voor mij en de verandering van werkomgeving is op dit moment ook heel erg goed voor mij.

Sterker

Er verandert van alles en ik overleef…..ik word er alleen maar sterker door.

Nu is dit werk een tijdelijke klus en zie ik dit als een “proeftuin” naar een nieuwe  vaste baan….mijn ‘rebound-baan”…..:)))))

Dus….nieuwe relatie, nieuw werk. Nieuw kind heb ik geen behoefte aan, nieuwe auto zit al in de planning dus blijft er alleen nog een nieuw huis over…….

Dat zou mijn groei naar “mijn eigen persoon” wel compleet maken.

Alleen houden mijn kinderen nog erg veel van hun “thuis” en omdat hun moeder al zo aan het veranderen is hebben ze toch behoefte aan een houvast. Ik laat het maar even zo. Alles op zijn tijd.

Meike is sinds 2013 gescheiden. Ze blogt over haar scheiding. In het dagelijks leven moeder van twee dochters, ex, juriste, hardloopster en met veel plezier bezig met het opbouwen van een nieuw leven.

REACTIES

Pim - 27 jun 2018

Dankjewel voor dit artikel over jouw ontwikkeling na scheiding. Het is zeker zo dat tijdens de relatie of verband een andere situatie niet zo goed voor te stellen is en dat na het punt van scheiden vaak een veel zelfstandiger leven begint. Ook vind ik het goed dat je aan je kinderen denkt met het verhuizen. Het is ook veel verandering opeens.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 4 = zeven

Vlog

We hebben continue strijd over de kinderen. Over echt álles! Ik wil echt niet dat hij in mijn huis komt als Lisa weet terug naar mij komt. En ik mag ook niet binnenkomen bij hem. Wat kan ik doen? Roos van Succesvol Scheiden het Gooi vlogt eLees verder > vechtscheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.