Menu

Hoe is het nu met mijn ex? Meike blogt

3 reacties
mijn ex

Hoe is het nu met…..?

Ken je dat? Vrienden en familieleden die -overigens met de beste bedoelingen- vragen hoe het nu is met je ex?

Ik vind dat een beetje lastig.

Ten eerste weet ik het gewoon niet. In ieder geval niet goed genoeg om er wat over te kunnen vertellen. Mijn ex en ik kunnen prima met elkaar overweg maar veel verder dan de kinderen en wat organisatorische vragen komen we niet. Ik vraag niet naar zijn privé-leven en hij niet naar het mijne. Ik heb daar eigenlijk ook helemaal geen zin in.

Ten tweede vind ik de grens tussen roddelen en kletsen soms een beetje dun. Roddelen zit niet in mijn aard en als ik het over mijn ex heb kan ik eigenlijk ook niets slechts melden. Maar toch voelt het een beetje raar. Dat komt vooral omdat ik nog steeds het idee heb dat mijn ex moeite heeft met Nieuwe Vriend. Maar dat weet ik dus niet zeker want we komen niet verder dan de kinderen en wat organisatorische dingen.

Ik heb een bepaald idee over hoe het met mijn ex gaat. Natuurlijk kan ik dat niet zelf objectief beoordelen want als ex en ik met elkaar praten heb ik altijd het gevoel van flinke afstand. Daarom komen we ook niet verder dan de kinderen en organisatorische zaken.

Nu heb ik iemand in mijn omgeving die ik nooit zie vanwege reisafstand maar waar ik wel een sterke band mee heb. We appen vaak en de laatste maanden hebben wij heel erg veel steun aan elkaar gehad en heel fijn kunnen praten. Ik waardeer haar mening heel erg. Zij kent mijn gevoelens hierin maar is ook sterk genoeg om het niet met mij eens te zijn en dat ook te zeggen. Heerlijk. Zij kent ex van gezicht maar verder ook niet en laatst kwamen ze elkaar tegen op een feestje. Natuurlijk was ik razend nieuwsgierig naar haar idee over mijn ex. Ook omdat ik zeker wist dat, als haar beeld van ex niet klopt met het mijne, zij dat helemaal eerlijk zou zeggen.

Haar beeld van ex komt totaal overeen met mijn beeld. 1 op 1.

Misschien moet ik toch maar eens goed met mijn ex gaan praten om dit gevoel voor eens en altijd weg te krijgen. Het kriebelt toch wel.

En omdat ik eigenlijk heel graag wil dat Nieuwe Vriend hem ook ontmoet.

 

REACTIES

dge - 18 mei 2016

Als reactie op je blog is na scheiding het in mijn situatie absoluut niet belangrijk te weten hoe het haar nu vergaat. Deze afstand heeft ex zelf ook gewenst en dat is prima. Geen kinderen is ook definitief elkaar loslaten! Zeker als nieuwe liefde komt en zij haar ook kent is het meer storend dan allicht nog boeiend. Nee, het is goed zo! En natuurlijk heb je het in de nieuwe liefde soms nog mondjesmaat over het verleden. Je hoort links en rechts weleens iets….wij negeren dat omdat er 3 verhalen zijn! Haar verhaal, mijn verhaal en het echte verhaal. Ik heb helemaal niets meer met m'n ex en dat komt vooral door de opstelling in scheiding en alles maar regisseren etc. 28 jaar samen, bijna op een jaar na 25 jaar getrouwd. Maar inmiddels staan wij heel ver van elkaar. Het is goed zoals het is!

dge - 18 mei 2016

Mieke, ik kende je blogs niet! Wel heel interessant en vooral als jezelf een bewuste keus maakte om te scheiden. Dat er ook weer nieuwe liefde is geeft energie. Er is zoveel over te lezen op het internet en veel herkenbaar. Maar ik blijf het volgen en het valt mij op dat iedereen door dezelfde emoties moet. Of je het nu wil of niet, het scheiden is zelfs als boodschap brenger destijds geen abc-tje. Zelfs een nieuwe relatie aangaan is geen kwestie van gewoon doen, er komt veel bij kijken! Groet Dick

dge - 18 mei 2016

Mieke moet Meike zijn natuurlijk…ben vast niet de enige met deze "domme" fout ;-)

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 − = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.