Menu

Dating tips voor mannen, van ervaringsdeskundige Meike

5 reacties
dating tips voor mannen

Ik ben dus sinds kort lid van een datingsite en er beginnen mij als vrouw een aantal dingen op te vallen aan profielen van mannen. Dus hierbij een paar dating tips voor mannen. Mannen, doe er je voordeel mee! En vrouwen; jullie hebben vast ook iets aan deze dating tips.

Dating profiel: mijn do`s

 1. Schrijf in lopende zinnen.
 2. Schrijf haar naam correct. Drie x checken doet geen pijn.
 3. Zorg voor een leuke foto (die niet overduidelijk ooit een trouwfoto is geweest) en een duidelijk profiel. Daar heeft ze heel veel aan.
 4. Vraag je af of je die ene selfie wel op je profiel zet….Ja? Prima. Maar misschien niet als profielfoto.
 5. Zorg dat je profiel klopt met de bijgevoegde foto`s. Schrijf je dat je niet rookt en er staat een foto bij waarop je dat wel doet….hmmm….
 6. Reageren? Leuk. Zorg dat je haar profiel hebt gezien. Dat scheelt vragen naar de bekende weg en dus genante momenten, laat zien dat je echt geinteresseerd bent en wekt niet de indruk dat je alleen voor het koppie gaat….
 7. ..lastig…kan me voorstellen dat je dol bent op Tijger maar ik persoonlijk knap enorm af op een foto van een leuke, sterke vent…..met een mopshondje op schoot.
 8. Wees realistisch: als jij in Maastricht woont en zij in Leeuwarden…..gaat een relatie wel lastig worden. Daten in Apeldoorn (ligt volgens mij ongeveer halverwege) kan maar gaat wel een gat in je dagelijks leven slaan. Is het dat waard?
 9. Date binnen je bereik: zorg dat jullie opleidingsniveau een beetje aansluit. Tenzij je op George Clooney lijkt want dan is alles mogelijk.
 10. Zorg dat je niet meer in een relatie zit. Hier zijn andere sites voor!
 11. Voor hem: hou er serieus rekening mee dat zij jouw profiel ook aan haar vriendinnen laat zien….zorg ervoor dat ze niet gezamenlijk van de bank rollen van de lach…
 12. Zorg ervoor dat die vriendinnen ook met jou zouden willen daten! Oftewel: vrouwen vinden het belangrijk dat hun date ook bij haar vriendinnen in de smaak valt.
 13. Wees eerlijk, ook over je bedoelingen. Wie weet kom je de ware tegen en als je dan nog dingen moet gaan rechtbreien is dat lastig
 14. Blijf altijd beleefd en netjes.

Extra dating tip

Hou er rekening mee: zij/hij is ook maar op zoek. Waardeer de dappere mail en is het niets….wijs dan met een aardige mail af waarin je schrijft dat je het leuk vindt dat hij/zij je profiel heeft bezocht….maar dat je geen match voelt.

Dating profiel: mijn Don’ts

 1. Noem een volwassen vrouw geen “meid” tenzij je daadwerkelijk wilt dat ze ‘Hello Kitty”(of erger: Nijntje) pyjama`s draagt. Laten we eerlijk zijn: er is een leeftijd voor alles en in dit geval is dat 6-10 jaren en dus verboden.
 2. Ga er niet vanuit dat er meteen seks inzit. Daar zijn andere sites voor.
 3. Blijf niet oneindig flirts versturen. Zeg iets! Zeker als ze na 5 flirts niet reageert kun je zonder risico iets vragen want je staat al met 0-4 achter.
 4. Maak je verhaal in de eerste mail niet te lang en te enthousiast. Je hoeft niet meteen te trouwen en “too much love will kill you” nog voordat jullie elkaar hebben gezien.
 5. Maar ook niet te kort. Alleen “Hoi (naam)” geeft mij in ieder geval geen aanknopingspunt om een gesprekje te beginnen…in een sollicitatiebrief geef je ook aan waarom de baan je wel wat lijkt en waarom je denkt dat die bij je past, toch?
 6. Geef je profiel geen maffe naam zoals “superlekker”, “patjezitterd (red: huh?)” of “eenlotuitdeloterij”. En nu heb ik het nog netjes gehouden…
 7. Die foto moet NIET in de verste verte lijken op een in twee stukken geknipte (trouw)foto waar duidelijk een andere vrouw op heeft gestaan. ( let op liefkozende handen op je kin, lang haar dat in je gezicht wappert…) Niet Niet Niet! Zelfs niet als je op George Clooney lijkt……
 8. En een selfie via de badkamerspiegel….geen flatteus licht om het maar even te zeggen.
 9. Ga niet op zoek naar je ex.
 10. Deze is speciaal voor de dames: schrijft hij in gebrekkig Nederlands, is hij helemaal dol op je lieve lach en staat de druk op de ketel want over drie maanden gaat hij tijdelijk terug naar Verweggistan? Wees op je hoede! Voor je het weet betaal jij zijn terugreis……En voor de mannen: ik heb wel eens begrepen dat er nogal veel Oosteuropese dames zijn die van de daken schreeuwen dat ze geen kinderen willen…..oppassen.

Veel succes met daten en ik hoor graag of jullie iets aan mijn dating tips gehad hebben! Je kan hieronder een bericht achterlaten.

REACTIES

Mirle - 19 jan 2019

Herkenbaar ? Nog één toevoeging: ook voor de foto van jou en een snelle sportauto die niet van jou is en de foto van de vis die je hebt gevangen geldt: niet doen!

Tommy - 29 jan 2019

en zonnenbrillen. Geen brillen want je wil toch de ogen zien

Eline - 25 feb 2019

Oh dit had ik geschreven kunnen hebben. Twee jaar geleden dan. Inmiddels weet ik dat het voor mannen ook niet makkelijk is. Vrouwen zijn vaak zo snel met hun oordeel. En ja, deze dingen ben ik ook allemaal tegengekomen. Het maakt je moedeloos en gefrustreerd. Tot ik bedacht dat ik met een bepaalde bril op naar mannenprofielen keek. Een bril waar vrijwel niemand ongeschonden doirheen kwam, er was altijd wel iets mis met hem. Ik heb anders leren kijken, en ben inmiddels heel gelukkig met mijn lief, die ik op Lexa heb ontmoet. En die ik in eerste instantie nooit zou hebben aangeschreven. Maar dankzij tips van Carla Ketelaar en haar boek 'Vind je eindman' is het me wel gelukt. En met mij vele andere vrouwen. Ik heb geen aandelen hoor :) Je vindt haar in de Facebookgroep 'vragen van single vrouwen over de liefde en daten' En er is ook een aparte groep voor mannen ;)

Profielfoto van Michel

Michel1979 - 1 mrt 2019

Waarom als je contact wil moet jij bij de meeste site's/app's betalen iemand een tip hiervoor....???

Eline - 11 mrt 2019

Michel, een betaalde site geeft juist meer kans op een serieuze relatie. Op gratis apps zitten verhoudingsgewijs meer mensen die in zijn voor iets kortstondigs of alleen voor de lol.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 5 = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.