Menu

Verjaardag van je kind als je gescheiden bent, Meike blogt

1 reactie
gescheiden verjaardagen

Onze jongste dochter is jarig. Ze kijkt er enorm naar uit en heeft er ook wel wat stress van. Gezien onze wederzijdse familieomstandigheden vieren we de verjaardagen in fases: een keer met vrienden en een keer met familie.

Familie van ex is nogal op zichzelf en mijn familie moet van ver komen en als er dan nog allemaal andere gasten zijn kan ik ze bijna niet spreken voordat ze alweer naar huis moeten.

Gescheiden, maar de verjaardagen van de kinderen dan?

Nu zijn we dus gescheiden en we doen ons best om de verjaardagen van de kinderen daar niet onder te laten lijden. Dat wil zeggen dat we gezamenlijk vieren, gezamenlijk kadootjes geven en dat het betreffende kind mag kiezen waar het haar verjaardag wil vieren. Ze mogen ook zelf uitzoeken welke kadootjes ze naar wiens huis willen meenemen.

Maar dit vergt wel veel energie van haar ouders. Sinds enkele weken is de relatie tussen ex en mij op zijn zachtst gezegd bekoeld. Met name het gegeven dat ik een nieuwe vriend heb werkt voor mijn gevoel niet mee.

Beleefd gezellig

Het gevolg is dat we op zich wel gezellig bij elkaar zitten maar dan op een ‘beleefde’ manier. De vrienden die op bezoek komen zijn allemaal heel blij voor me dat ik een nieuwe vriend heb en gunnen het me van harte. Enkelen van hen hebben Nieuwe Vriend ook al ontmoet. Voor hen is dit nu ook een beetje beladen aan het worden. Het is het bekende verhaal van die Roze Olifant waar-je-niet-aan-moet-denken-maar-toch-doet en dat is voor niemand prettig.

Echt scheiden

Mijn zorgvuldig geregisseerde scheiding die-zo-voorbeeldig-verloopt kost me ondertussen wel mijn nachtrust. Ik begin er achter te komen dat je best wel vriendelijk uit elkaar kunt gaan en als je gescheiden bent tot op bepaalde hoogte ook prima met elkaar om kunt gaan maar dat je leven verder gaat en dat de ander daar niet in past hoe graag je dat misschien ook zou willen. Of welke goede bedoelingen je ook hebt.

Het lijkt wel of we stapje voor stapje meer afscheid aan het nemen zijn en dat we omstandigheden van buiten, zoals een nieuwe liefde, nodig hebben om dit afscheid voor elkaar te krijgen en echt te kunnen scheiden.

Het duurt nog drie maanden tot de volgende verjaardag……en die gaat alleen voor onze wederzijdse familie worden denk ik.

Meike is sinds 2013 gescheiden. In het dagelijks leven moeder van twee dochters, ex, juriste, hardloopster en met veel plezier bezig met het opbouwen van een nieuw leven na haar echtscheiding. Ze heeft een tijd op Nieuwe Stap geblogd. Deze blog is eerder verschenen.

REACTIES

Jenneke de Zuidt - 12 mrt 2018

Hi Meike, Knap hoe je schrijft over jullie oplossingen! Ik denk dat het zeer prettig is voor andere die in hetzelfde schuitje zitten - mooi! Groetjes Jenneke

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 + vijf =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.