Menu

Als een scheiding je leven teveel gaat beheersen – Hoe word ik weer gelukkig na een scheiding?

hoe word ik weer gelukkig na de scheiding?

Hoe word ik weer gelukkig na een scheiding?

Een scheiding kan enorm ingrijpend zijn, al is het maar net hoe jij en je ex erin staan. Soms is de koek op, de liefde over en zorgt bij elkaar blijven voor meer ellende dan het slikken van de bittere pil die scheiden heet. Stel nu dat scheiden jouw keuze niet was, of dat je nu je alleen bent toch in put de komt te zitten… Wat kun je doen om te voorkomen dat het negatieve van de scheiding je leven gaat beheersen? Met andere woorden, hoe word je weer gelukkig na een scheiding?

Koop wat leuks voor jezelf

Wees lief voor jezelf na de scheiding. Het heeft geen enkele zin constant te denken aan wat je anders had kunnen doen. Pak een paar koekjes, schenk een kop thee in en zet de laptop aan. Het is tijd om jezelf te verwennen met bijvoorbeeld nieuwe sieraden of een mooi horloge. Ideaal om dit zo vanuit het comfort van je eigen huis te doen. En omdat alleen het beste goed genoeg is, kies je horloges en sieraden van de beste merken uit. In de online shop van VALMANO maak je een keuze uit horloges en sieraden van de beste merken als SEIKO, HUGO BOSS, FOSSIL en ga zo maar door. En terwijl jij iets moois voor jezelf uitzoekt, verdwijnen voor dat moment al je zorgen. Het is toch heerlijk om met een ontspannen gevoel te fantaseren over hoe die ketting jou zou staan en waarmee jij dat paar oorbellen het best combineert. Je geheel verliezen in de mooiste sieraden, helemaal voor jezelf! En als je dan wat moois hebt besteld, wil je dat iedereen het kan zien. Een goed moment om het huis weer eens uit te gaan en vrienden of familie te bezoeken. 

Beweeg de stress van je af

Heeft geeft niets om een tijd de emoties toe te laten, dit kan helpen om de scheiding te verwerken. Voorkom echter wel dat dit te lang duurt en je in een negatieve en neerwaartse spiraal blijft vastzitten. Wat dan precies de definitie van ’te lang’ is, is heel relatief. Het is logisch dat je even tijd nodig hebt. Je hebt misschien tijd nodig gehad om naar de beslissing om te scheiden toe te werken. Of misschien heeft je ex de aanzet gegeven te willen scheiden en heeft dat idee nu pas kunnen landen. Een scheiding an sich regelen heeft waarschijnlijk al enorm veel energie gekost. Om een lang verhaal kort te maken, geef je emoties de ruimte, maar laat ze niet overheersen. Trek wat leuks aan, doe je sieraden om en ga de deur uit. Beweging is belangrijk om je hoofd leeg te maken en vaak ga je bijna vanzelf alles in een beter perspectief zien. Door te bewegen komen er endorfines, het gelukshormoon, vrij. Beweeg iedere dag, ga wandelen of meld je aan bij een sportschool. Hier leg je ook contacten en door nieuwe sociale contacten merk je al snel dat een scheiding niet aan jou als persoon ligt en dat jij er zeker mag zijn.

Zet de financiën op een rijtje

Geld maakt niet gelukkig, althans dat wordt gezegd. De kans is groot dat je na een scheiding er financieel heel anders voorstaat dan toen je nog samen was. Het is zeker niet altijd een rooskleurig plaatje, het financiële overzicht van iemand die net gescheiden is, maar het is wel belangrijk om niet achter de feiten aan te lopen. Zorg ervoor dat je zaakjes op orde zijn zodat je letterlijk met een schone lei kunt beginnen. Hoe sta je er nu voor? Dekken je inkomsten je uitgaven en houd je dan nog wat over? Je kunt nu nog actie ondernemen als je merkt dat je het niet redt. Ga meer werken of zoek een andere baan als je daartoe in de gelegenheid bent. Die financiële zelfstandigheid geeft je eigenwaarde onmiddellijk een boost. 

Van verbittering wordt niemand beter

Een scheiding van ervoor zorgen dat je met verbittering achterblijft, bijvoorbeeld als een affaire de reden van de scheiding is geweest. Aan de ene zijde een logische emotie, maar wat levert het je op? Naast veel negatieve energie zal verbittering je niets brengen. Zijn er kinderen in het spel, dan is dit een emotie die nooit naar je kinderen uitgestraald mag worden: je ex is en blijft de ouder van je kinderen. Je wordt vaak verbitterd als je je scheiding geen plekje kunt geven. Je kunt maar niet accepteren dat jullie niet meer samen zijn en boosheid en verdriet slaan om naar een diepe woede, een verbitterdheid. Het nadeel is dat jij vastzit in deze negatieve emotie, maar je relatie krijg je er nooit mee terug. Zoek hulp als je merkt dat je doorslaat in het rouwproces. 

Jij mag er zijn!

Scheiden is ingrijpend, maar jij mag er zijn! Vergeet jezelf niet na een scheiding, geef het een plekje en zoek je weg weer naar geluk. En geluk is ook voor jou weggelegd, dat is zeker. Zorg goed voor jezelf, kom van de bank en zoek de buitenwereld weer op. Je bent je eigen beste vriendin, wees lief voor jezelf en pas een beetje op jezelf. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes − = 0
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.