Menu

Als ik alleen ben, gedicht van I-Pat

gescheiden vader gedicht

Haar gezichtje is weer verdwenen, ze is niet meer bij mij.
Ik rijd terug naar huis. Wat is dat gevoel wat zich meester van mij maakt?
Altijd als ik alleen ben voel ik het.

Haar woorden ben ik nog niet vergeten.
De woorden die ze sprak vandaag.
Waarom doet dat altijd zo’n pijn, als ik alleen ben?

Als ik aan haar denk en me afvraag of zij ook aan mij denkt, dat maakt me gek.
Ik herken mezelf niet meer.
Ze is al zo lang, zo kort bij mij, dat het gemis steeds erger wordt.

Ik hoor haar stem weer een tijdje niet.
Dus luister ik ook niet naar wat mijn hart me zegt, als ik het vragen stel.
Het antwoord van mijn hart, ik hoor het niet.

Als ik weer binnen in mijn huis stap, dan ruim ik eerst op wat zij heeft achtergelaten.
Ik pak nog wat drinken uit de koelkast en trek me even terug op de bank.
Heb ik met de waarheid te lang gewacht? 
Zou ik je mijn brieven al kunnen laten lezen, die jij nooit gezien hebt?
Of is dat nog te vroeg?

Als ik alleen ben zonder jou, dan voel ik de tegenwind.
Dan ben ik de hoge golven niet de baas.
Ik zie je snel weer, toch?

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere gedichten van I-Pat.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 × vijf =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.