Menu

Betaal jij onterecht partneralimentatie? Hierbij 4 stappen om dat te veranderen

betaal jij onterecht partneralimentatie

Veel mensen die ik spreek, die partneralimentatie betalen, lopen vast wanneer er signalen zijn dat de ex-partner samenwoont. Je ex-partner zou dit moeten melden zodat je minder of geen partneralimentatie meer hoeft te betalen. Wanneer je hem of haar hier mee confronteert zwijgt hij of zij en ontkent dit. Het is een grote frustratie voor de persoon die alimentatie moet blijven door betalen met de wetenschap dat je ex-partner samenwoont. Sterker nog je ex-partner heeft er geen recht meer op volgens het rechtssysteem. Net zoals de alimentatie is vastgesteld zijn er ook wetten en spelregels om te bepalen wanneer aan de betaling van alimentatie een einde kan komen. Wanneer er aan deze spelregels niet wordt gehouden/nagekomen is er sprake van alimentatiefraude/bedrog.

Betaal jij onterecht partneralimentatie?

Misschien zit jij ook in deze situatie maar wat kan jij doen? Je loopt elke keer weer vast. Je hebt het probleem bij verschillende instanties inclusief bij een advocaat voorgelegd maar je komt helaas niet verder. Je wilt weten wanneer je in je recht staat! Je moet kunnen aantonen dat je ex-partner samen woont een duurzame effectieve relatie en een gemeenschappelijke huishouding heeft en samenwoont. Eigen observaties en verklaringen van familie en vrienden en kennissen zijn niet objectief en worden helaas door een rechtbank niet als overtuigend bewijs gezien.

Wat moet er nu precies bewezen worden?

Het burgelijk wetboek; Artikel 1:160. Om van je partneralimentatie af te komen moet er heel wat bewezen worden! Zo moet er sprake zijn van een duurzame affectieve relatie, samenwonen, een gemeenschappelijke huishouding. Maar wat houdt dit dan precies in? Bij een duurzame affectieve relatie: moet er sprake zijn van een nauwe relatie tussen de twee partners. Dit betekent dat de partners de nodige affectie voor elkaar hebben. De nauwe relatie moet hiernaast een lange relatie zijn. Makkelijker gezegd een duurzame relatie zijn. Daarnaast moet er een gemeenschappelijke huishouding zijn. Hiervan is bijvoorbeeld sprake als de samenwonende personen wederzijdse elkaar verzorgen, beide bijdragen in de kosten van de huishouding (de normale kosten: voedsel, maar ook andere kosten van de huishouding etc.). Als laatste, eigenlijk het belangrijkste criterium is vereist dat de personen samenwonen. Samenleving: Het moet dus gaan om een samenleving voor langere tijd.

Ik merk dat men niet weet welke zaken gevolgen hebben voor de hoogte of nihilstelling van het alimentatiebedrag. Bijvoorbeeld wanneer het inkomen van je ex-partner verandert, of wanneer hij of zij gaat samenwonen en er sprake is van een duurzame relatie.

Zelf op onderzoek uitgaan

Het kan interessant zijn voor jou om eens zelf op onderzoek uit te gaan. Je kunt bijvoorbeeld het Facebook- en/of Instagramprofiel bekijken, of rondvragen bij de buren en/of vrienden van je ex-partner of er een nieuwe partner in het spel is. Ook kan het zijn dat je ex-partner een andere baan heeft of meer werkt.

STAP 1. Wanneer ik spreek met mensen die partneralimentatie betalen aan hun ex-partner vraag ik of zij al hebben gekeken of hun ex-partner op social media actief is. Dit geeft inzicht in het privé leven van je ex.

STAP 2. Heeft hij/zij een foto gedeeld van haar nieuwe liefde of een filmpje gemaakt van het uitlaten van de hond met haar nieuwe vlam? Dat kan behoorlijke gevolgen hebben voor je ex- als men partneralimentatie krijgt. Er worden steeds meer berichten op Facebook, Twitter en Instagram gezet en steeds vaker is dit het bewijs in een rechtszaak over partneralimentatie. Zo’n foto met een nieuwe liefde kan het bewijs zijn om niet meer te betalen. Zodra je ex-partner gaat samenwonen heeft  hij/zij geenrecht meer op partneralimentatie. De foto’s en filmpjes op social media worden dan bewijzen dat je ex-partner een leven deelt met zijn of haar nieuwe partner.

STAP 3. Wij adviseren dan ook om een dossier op te bouwen en al het fotomateriaal dat er over dat onderwerp gepost wordt, te verzamelen.

Voldoende bewijs

Is dit bewijs voldoende om van je partneralimentatie af te komen? Dat is meestal niet zo. Naast dit bewijs is het goed om een privé detective in te huren die dit voor je onderzoekt. Buiten het uitpluizen van sociaal media doen wij ook observaties en bouwen wij een dossier op met fotomateriaal. Hierbij kun je denken aan; samen boodschappen doen, overnachtingen, de hond uitlaten enzovoorts. Het bewijs dat wij aanleveren telt in de rechtszaal. Berichten op sociale media versterken maar zijn niet voldoende. De rechter weegt alle factoren af.

STAP 4. Meer inkomen. Wanneer je “werkloze” ex-partner een baan heeft, zwart werkt en of meer uren maakt dan hij of zij aangeeft en daarmee een hoger inkomen heeft, is dit niet makkelijk aan te tonen, maar niet onmogelijk.

SAMENGEVAT

STAP 1: Bevindt je ex-partner op Social media?

STAP 2: Zijn er foto’s gedeeld van je ex-partner met hem/haar nieuwe vlam?

STAP 3: Bouw een dossier op.

STAP 4: Meer inkomen

Pieker jij je op je werk, thuis of in je sociale leven en vraag jij jezelf het volgende af:

  • of je ex-partner een nieuwe relatie is aangegaan;
  • of minder betalen of stoppen met het betalen van partneralimentatie een mogelijkheid is;
  • waar je ex-partner verblijft;
  • wat de activiteiten zijn van je ex-partner;
  • of je ex-partner weer werkt, meer werkt dan is vastgesteld of van werkgever is veranderd;
  • of hij of zij in- of samenwoont met een nieuwe partner en of er sprake is van een affective duurzame relatie?

Het gaat vaak om een groot financieel belang, wegnemen van irritatie, brengen van rust en financiële vrijheid. Er zijn veel mensen die het ervoor hebben om hiervoor een privé detective in te huren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar jouw persoonlijke situatie en wat wij voor je kunnen betekenen? Dan zijn wij er voor jou! Krijg helder wat jij belangrijk vindt. Elke maand heb ik plek voor 10 situatiebesprekingen. Deze maand heb ik er nog 7 over. In deze situatiebespreking krijg je een eerlijk advies en geef ik aan wat de mogelijkheden zijn. Vraag een GRATIS situatiebespreking* aan via DEZE LINK of stuur ons een mail via DEZE LINK

Iedereen laat sporen achter en die sporen

                     vindt Dutch Detective Agency.  

 

 

* Een situatiebespreking is een telefoongesprek van 30 minuten. Uiteraard mag je me ook mail op: info@dutchdetectiveagency.com

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ twee = 3
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.