Menu

Dagboek van Iris, Gelukkig 2013!

gescheiden en dan een reunie

gescheiden en dan een reunie

Om te beginnen wens ik iedereen een ontzettend mooi en goed nieuwjaar toe. Dat 2013 op alle gebieden maar heel veel goeds mag brengen! Mijn jaar is in ieder geval goed begonnen. €7,50 gewonnen bij de Staatsloterij en een bak ijs bij de Postcode loterij. Alsof het niks is!!

Waar ik iets meer moeite mee heb, is de uitnodiging die ik deze week in mijn brievenbus vond. Een reünie van de lagere school! Gezellig weer in contact komen met mensen die ik ruim 25 jaar niet meer heb gezien. Mijn verhaal vertellen tegen mensen waar ik eigenlijk geen band meer mee heb…

Ik vind het leuk om mijn oude klasgenoten weer te zien en te horen waar iedereen momenteel staat in het leven. Maar wat zie ik er tegelijkertijd ook ontzettend tegenop! Ik zie het al helemaal voor me…. Hoi, ik ben Iris. Ik heb een dochter van 12 en een zoon van 9 jaar. Vorig jaar ben ik gescheiden, omdat mijn man er met een zoveel jaar jongere vrouw vandoor is gegaan. Nee, dat is echt een heerlijke binnenkomer!

Wat is het toch dat iedereen voor de buitenwereld succesvol en geslaagd wil overkomen? Vooral geen blamages, vooral geen flaters… Zo goed mogelijk voor de dag komen en de mindere dingen uit je leven lekker verzwijgen. Waarschijnlijk is het voor iedereen zo herkenbaar. Maar waarschijnlijk zal ook niemand ervoor uitkomen!

Ik twijfel nog steeds of ik wel moet gaan… En als ik ga, dan ga ik zeker samen met mijn vriendin die ik al ken vanaf de kleuterschool. Samen hebben we al vreselijk gelachen om foto’s die we ondertussen op internet gevonden hebben. Op een avond, onder het genot van een glas wijn, hebben we iedereen opgezocht. Stiekem gekeken wie de meeste rimpels heeft! Leedvermaak heet dat geloof ik…

Maar of ik me daar nou heel veel beter door ben gaan voelen, dat kan ik niet zeggen… Misschien hebben deze mensen ook wel ontzettend veel meegemaakt? Misschien hebben deze mensen ook ontzettend veel te vertellen? Laat ik de gok daarom maar gewoon nemen… Blanco naar de reünie, je weet nooit wat het nog oplevert?! Zag in ieder geval wel dat mijn jeugdvriendje zich ook aangemeld had…

 

 

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 + negen =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.