Menu

Iris viert voor het eerst na de scheiding weer carnaval!

aspirine

Het is weer vakantie! Wat is het heerlijk om even een weekje niks te ‘moeten’. We waren er duidelijk allemaal aan toe. De eerste dagen van de vakantie waren de kinderen bij mijn ex-wederhelft en zijn nieuwe liefde. Even slikken voor mama, maar het is gelukkig goed gegaan…

En zo kwam het dat ik volledig kinderloos was tijdens de carnavalsdagen. Waar ik jaren geleden moest smeken om een avondje met mijn vriendinnen op stap te kunnen, kon ik nu zonder enige verplichting of schuldgevoel alle dagen ongegeneerd in de kroeg hangen. Maar wat is dat toch? Zodra het kan c.q. mag, is de drang aanzienlijk minder… Wat moest ik mezelf oppeppen toen een vriendinnetje belde om de plannen te smeden. Zorg dat je zondag om 15.00 uur tip top in orde klaarstaat Iris! Geen smoesjes, we gaan gewoon weer eens gezellig een avondje doorzakken. Pfff, doorzakken… hoe doe je dat ook alweer?

Maar zo gezegd, zo gedaan. Vol goede moed heb ik de doos met carnavalskleding van de zolder geplukt. Ultra kort flower power jurkje… NEE! Ondeugend politiepakje… NEE! Chinees jurkje net boven de knie… nou vooruit dan. Hakken of platte laars… laat ik het laatste maar doen. Wat schmink op mijn gezicht en klaar is Kees.

Stipt om 15.00 uur stond de bende voor mijn deur. Lollig en al enigszins aangeschoten. Wij hebben alvast wat research voor je gedaan Iris! Zucht… waar gaat dit heen? Enige en beste optie is waarschijnlijk, zo snel mogelijk een wijntje naar binnen gieten! In de eerste kroeg kreeg ik het gevoel nog niet bepaald te pakken. Wat ik wel te pakken kreeg, was een ongevraagd hand op mijn billen. Hoeveel zouden er nog volgen?!

En toen ineens was het daar! Het oude vertrouwde carnavalsgevoel… Lachen om niks, beetje lallen, beetje dansen en stiekem ook een beetje sjansen. Jeuj, ik kon het nog! De avond vloog voorbij… Voordat ik het in de gaten had, gingen de lichten aan en werden we samen met de resten serpentine naar buiten geveegd. De volgende ochtend had ik spijt als haren op mijn hoofd. Maar ik moet toegeven… heb in maanden niet meer zo gelachen!!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 7 = zestien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.