Menu

Sinterklaas na de scheiding, nét iets anders, blog van Iris

1 reactie
sinterklaas na scheiding

Al weer 5 december. Jeetje wat zijn de afgelopen maanden toch snel gegaan! Zo zit je nog met je billen op het strand… en zo mag je weer mee in de modus die december stress heet! Rennen, vliegen, haasten… ieder jaar neem ik me voor om het dit keer volledig anders te doen.

Ieder jaar denk ik in augustus; dit jaar begin ik vroeg met de organisatie rondom Sinterklaas. En elk jaar sta ik op het allerlaatste moment nog in de winkels om in een recordtempo cadeautjes in te slaan! Dit jaar precies hetzelfde.

Maar toch zal Sinterklaas na de scheiding wel anders gaan… Mijn ex-wederhelft en ik hadden de gewoonte om Sinterklaasavond samen met zijn ouders te vieren. Mijn ex-schoonouders vinden pakjesavond namelijk geweldig en zij weten er dan ook iedere keer weer een compleet feest van te maken! Salontafel aan de kant en een absurd grote berg cadeautjes in het midden van de kamer…

In de loop van de jaren ben ook ik besmet geraakt door hun enthousiasme rondom 5 december. Ook al vind ik de stress van de voorbereiding niet altijd even prettig, op de dag zelf geniet ik van iedere minuut! Mijn ex-schoonouders zijn ontzettend lieve en warme mensen. Ze lopen over van liefde voor de kids. En aangezien Tess en Jip hun enige kleinkinderen zijn, moet ik bekennen dat ze wel een beetje worden verwend… correctie: gruwelijk verwend!

Alle cadeautjes zijn met zo veel zorg uitgezocht en voorzien van een gedichtje. En dan niet zomaar lukraak een paar rijmende woorden, nee echt gedichten met een rode draad of wijze raad! Standaard gaat voor het uitpakken van de pakjes, de fondue-pan aan en standaard beginnen Tess en Jip bij het toetje te zeuren dat ze willen beginnen… En als alles dan eindelijk uitgepakt is, hebben mijn ex-schoonouders rode blossen op hun wangen van het genieten en loopt de kamer over van liefde!

En dus zal Sinterklaas na de scheiding nét iets anders zijn… want ik hoor natuurlijk niet meer officieel bij de familie. Dit besef doet toch wel een klein beetje pijn. Momenten zoals Sinterklaasavond, zijn momenten die ik koester en daarom ook des te meer mis!

Maar dat mijn ex-schoonouders schatten van mensen zijn, bleek maar weer toen ik deze week mijn ex-wederhelft aan de telefoon had. Hij nodigde mij namens zijn ouders uit, om 5 december bij hen te komen vieren! Gewoon weer op de oude vertrouwde manier, maar dan met één persoon extra… Slik, op dat moment liep er toch even een traantje over mijn wangen!

Lees ook de andere blogs van Iris.

REACTIES

Fien - 6 dec 2023

❤️

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ een = 2
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.