Menu

Iris: Moederdag als gescheiden moeder

moederdag gescheiden moeder

Mijn eerste Moederdag dat ik alleen ben met de kinderen…. De eerste Moederdag dat er geen papa in de buurt is die kan helpen bij het koken van eitjes, het persen van sinaasappels en het naar boven dragen van het dienblad. De eerste Moederdag dat mijn kindjes alles alleen mochten ondernemen…

Weer een ‘slik’ momentje voor mama. Niet omdat de kinderen het gemis van papa niet op alle vlakken hebben goedgemaakt. Maar meer omdat dit weer zo’n moment was dat het zo ‘definitief’ is… Definitief uit elkaar. Definitief geen compleet gezin meer.

Wat begon met een zwaar gevoel in mijn buik, is uiteindelijk geëindigd in een heerlijke dag! Ik mocht rustig ontwaken met een verwenontbijtje op bed. Met serieus een pérfect gekookt ei, verse jus d’orange, warme knapperige broodjes en vers fruit. En niet één bordje, maar gewoon gezellig drie. Zodat we samen op bed al het lekkers konden oppeuzelen.

Vrolijk kletsend namen we de voorgaande ‘Moederdagen’ door. Wist jij elk jaar waar wij onze cadeautjes verstopt hadden mama? Ja Jip, dat is bij jou ook niet heel erg moeilijk! Jij legt je cadeautje namelijk elk jaar net niet helemaal onder je bed. Zeg maar rustig, er steekt altijd nog wel een stuk onder je bed vandaan….

Wat was je mooiste Moederdag moment mama? Een wijze vraag van mijn dochter. Een vraag van een meisje die alles ziet en elke prikkel opvangt… Maar ik kon volmondig (letterlijk en figuurlijk) zeggen dat dit jaar toch wel heel bijzonder voor mij is. Waarom? Omdat dit jaar de invulling van ons gezin gewijzigd is en mijn rol als mama daarbij ook.

Dit jaar deden de kids dan ook voor het eerst écht hun best om mij de hele dag te ontzien van allerlei klusjes. Dit jaar was er geen partner die mopperend op de bank zat en duidelijk laat doorschemeren dat hij Moederdag maar complete onzin vindt! Dit jaar was het gewoon op en top een dagje voor ‘mama’. En mama, mama kijkt dan ook met een dikke glimlach terug op een heel bijzondere Moederdag!

Lees ook de andere blogs van Iris.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 − = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.