Menu

Moedeloze Moederdag

1 reactie
kinderen op vakantie met papa

Op het moment dat mijn ex-wederhelft en ik de beslissing namen om uit elkaar te gaan, hebben we gelijktijdig afgesproken dat bij verdere afspraken het belang van de kinderen altijd voorop zal staan. De kinderen hebben er uiteindelijk niet voor gekozen dat hun ouders geen setje meer wilden zijn, dus wij waren voortaan verantwoordelijk voor een planning die -zoveel als mogelijk- ten gunste van de kinderen zou zijn. Mooie gedachte en zeker een gedachte waar we beiden nog volledig achterstaan… Maar ook een gedachte die soms voor ontzettend pijnlijke momenten kan zorgen!

Enkele weken geleden had ik namelijk een ontzettend irritant onderbuik gevoel. Toen ik mijn ex-wederhelft vroeg of hij nog plannen had voor de meivakantie, kreeg ik een ontwijkend en vaag antwoord. Misschien, maar misschien ook niet kreeg ik te horen… Uiteraard hoef ik echt geen volledige opsomming van zijn agenda, maar als het de kinderen betreft is het toch wel handig als ik ook op de hoogte ben! Ik had daarom al een vermoeden dat zijn ietwat vage plannen voor mij niet erg gunstig zouden uitpakken.

En mijn intuïtie was juist. Enkele dagen later vertelde mijn ex-wederhelft namelijk dat hij samen met zijn nieuwe liefde en de kinderen graag een weekje naar de zon willen. Wat een heerlijk vooruitzicht! Een weekje op vakantie met papa en dan ook nog eens naar een zonnig oord. Je kunt de kids niet blijer maken! Maar welk issue zorgde er nou voor dat mijn ex bibberend als een rietje zijn plannen bekend maakte?

Al snel kwam de aap uit de mouw… De vakantie stond gepland voor de laatste week van de meivakantie. En dat zou betekenen dat de kinderen op Moederdag niet thuis zouden zijn. En één van de afspraken was dat de kinderen altijd in de gelegenheid moeten zijn om Vader- en Moederdag bij hun eigen vader en moeder te vieren!

Maar ja, de kinderen een vakantie ontzeggen is natuurlijk ook geen optie. Dus bleef ik stoer en dapper op het moment dat de kinderen mij de vraag stelden; vind je het écht niet erg mama? Nee hoor lieverds, gaan jullie maar lekker met papa genieten. Ik vier dit jaar Moederdag gewoon een keertje in mijn eentje. Lekker een dagje tutten en alleen maar dingen doen waar ik zelf zin in heb… Mijn antwoord stelde dochter- en zoonlief enigszins gerust. En dat was natuurlijk ook de bedoeling. Want ik bijt nog liever mijn tong eraf dan dat ik ze vertel dat het liefste wat ik op Moederdag doe, tutten mét de kinderen is!

REACTIES

Engel - 8 mei 2016

Sterkte vandaag!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen − = 1
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.