Menu

Dagboek van Iris, kindvrij weekend

gescheiden en kinderen

gescheiden en kinderen

Zat ik vorig jaar nog in zak en as toen de kinderen na het Paasontbijt naar hun vader vertrokken, dit jaar kon in me heerlijk verheugen op een kindvrij weekend in verliefde sferen! Geen programma, geen verplichtingen, we zouden gewoon wel zien. Heel veel bijzonders hebben we dan ook niet gedaan. Of misschien juist weer wel! We hadden namelijk eindeloos veel tijd voor elkaar…

Urenlang hebben we gesproken over de paden die we in ons leven bewandeld hebben. Waar we trots op zijn en wat er allemaal anders is gelopen dan verwacht. Het voelde vertrouwd, maar ook weer niet… Wat is er veel gebeurd in de afgelopen jaren!

Het feit dat voor beide partijen het huwelijk uiteindelijk gestrand is, is ook voor beide partijen een doorn in het oog. Waarom is het niet gelukt om de liefde levend te houden?! Gelukkig zien we alle twee in dat we daar zelf een behoorlijk groot aandeel in hebben gehad. Liefde is een werkwoord en dat hebben we duidelijk niet serieus genoeg genomen.

Iedereen komt in een langdurige relatie op een punt dat de liefde wegebt. Door drukte op het werk, drukte rondom kleine kinderen… er zijn wel 101 redenen te bedenken. Je raakt elkaar kwijt en zie elkaar dan maar weer eens terug te vinden! Voor mij voelt het nog steeds als falen. Waarom heb ik mijn kinderen niet de veilige thuishaven kunnen bezorgen die ze verdienen?

Iedere keer als de tasjes gepakt moeten worden, krijg ik een steek in mijn buik. Een kind hoort geen tas te hoeven pakken om naar de andere ouder te gaan! Dat is dus duidelijk een punt waar ik niet trots op ben in mijn leven… Waarschijnlijk blijf ik me de rest van mijn leven daar dan ook schuldig over voelen.

Dat de balans in mijn gezinnetje weer redelijk terug is, is juist weer iets waar ik wel trots op ben… En ook voor M. is dit een belangrijk statement. Want ook al hebben we ondertussen de fase bereikt waarin we het liefst dag en nacht bij elkaar zijn… Heel bewust kiezen we er toch voor om elkaar alleen te zien op kindloze dagen.

Het enige voordeel van een scheiding is dat je door schade en schande absoluut wijzer wordt. En daarom denken we waarschijnlijk over iedere nieuwe stap eindeloos lang na… Maar omdat we elkaar door deze beslissing relatief weinig zien, genieten we optimaal van de momenten dat we wél bij elkaar zijn! Dat werken aan ‘spannende en leuke momenten’ dat gaat voorlopig dan nog vanzelf… ☺

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen − 5 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.