Menu

Dagboek van Iris, planning voor de zomervakantie

alleenstaande moeder gaat op vakantie

alleenstaande moeder gaat op vakantie

Het moment is aangebroken om definitief knopen door te hakken wat betreft de zomervakantie. Continu heb ik de beslissing voor me uitgeschoven… We zouden wel zien, misschien moeten we maar een jaartje in Nederland blijven?! Maar ondertussen is één ding overduidelijk, ik wil tijdens mijn zomervakantie absoluut de zon op mijn lijf voelen. Net als de rest van Nederland ben ik het druilerige en natte weer ontzettend beu en ik weiger dan ook om vakantie te vieren in een land waar geen zongarantie is. Vakantie in eigen land is dus geen optie meer!

Ik hoef absoluut geen 2 weken alleen maar op een strandbedje te liggen, maar ik wil wel warmte. Warmte om bij te komen van de lange herfst en winter die we hebben gehad en warmte om weer energie op te doen voor de komende herfst en winter. Waar ik overigens nog niet aan wil denken! Mijn kids zijn het daar gelukkig volledig mee eens. Ook zij hebben behoefte aan zon, ook al hebben ze in de mei vakantie al van een kleine dosis mogen genieten…

Punt 1 staat dus vast op ons wensenlijstje. Rest alleen de vraag nog; in welk land gaan we die fel begeerde zon dan opzoeken? En dat is nog een heikel punt van discussie. Tess wil naar Spanje, Jip heeft zijn zinnen op Italië gezet en ik zag mezelf eigenlijk al zitten tussen de zonnebloemen in Frankrijk.

Toen we er na 3 weken nog niet uit waren, kwam liefde M. met een geweldig aanbod! Via een collega kon hij de volledige maand juli gebruik maken van een heerlijk huis in Spanje. Met een beetje passen en meten en redelijk wat medewerking van beiden exen, had hij een zeer aantrekkelijke planning gemaakt. Eerste 10 dagen Iris en kids, daarna een weekje Iris en M. en als afsluiting M. en zijn kinderen.

Omdat we het er samen over eens zijn dat het nog veel te vroeg is om als samengesteld gezin op vakantie te gaan, zou dit weleens de ideale oplossing kunnen zijn. Quality time met de kinderen én quality time samen. Wat een belachelijk fijn vooruitzicht!! Enig puntje van aandacht betreft, hoe gaan we dit logistiek regelen? Want ook al sluiten de weken prachtig op elkaar aan met onze bestaande vakantieplanning, iedereen zal ook nog op het juiste moment en met de juiste begeleiding in Spanje moeten komen.

Binnen 2 weken 2 keer op en neer reizen, dat zie ik niet zo zitten… Maar de kinderen alleen laten reizen, daar krijg ik helemaal buikpijn van! Daarom is het moment aangebroken om serieus met mijn ex in gesprek te gaan. Wellicht kan hij zijn vakantieplanning ietwat aanpassen, zodat hij de kinderen in Spanje treft.

Ideale oplossing als je het mij vraagt… In mijn hoofd heb ik het dan ook al helemaal voor elkaar. Zodra de kinderen vakantie hebben, vlieg ik met Tess en Jip naar Spanje. Mijn ex-wederhelft haalt ze na 10 dagen op om vervolgens zijn vakantie elders in Spanje voor te zetten. Ondertussen is M. gearriveerd om samen met mij een weekje ‘verliefde tortelduifjes’ te spelen. En na die week stap ik op het vliegtuig naar Nederland, om M. in alle rust te laten genieten van een vakantie met zijn kinderen!

De kinderen van M. zouden al met hun mama naar Spanje gaan, dus dat hoeft geen probleem te zijn. Nu nog even alle charmes in de strijd gooien om mijn ex-wederhelft en zijn liefde van mijn ideale vakantieplanning te overtuigen… Ben heel benieuwd of het me gaat lukken. Morgen heb ik een afspraak, fingers crossed!!

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 + zes =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.