Menu

Daniel doet aan Topsport als co ouder

co ouder

Samengesteld gezin

Zoals elk jaar, komt er ook dit jaar weer een nieuw schooljaar. De exacte datum verschilt per jaar en per regio, maar in het noorden zijn de scholen weer begonnen. En met het nieuwe schooljaar zullen de nieuwe co ouder opvang afspraken in moeten gaan. En de kinderen worden ouder. In ons 2+2 gezelschap hebben we er nu drie op de basisschool. En allemaal in de 1-2 combinatieklassen. Inara kleutert nog een jaartje door als oudste kleuter, Daniël begint dit jaar als oudste kleuter en Natalya is nu jongste kleuter. Het wegbrengen, als we voltallig zijn, blijft een uitdaging. Al hebben we de laatste maanden van vorig schooljaar al proefgedraaid.

De grootste wijziging dit jaar zit in de buitenschoolse opvang. P-te-p gaat hier de spin in het web zijn, met mijn ex op bepaalde dagen als achtervang. Mijn huidige vriendin en mijn ex gaan dit samen doen dus. Ik denk dat ik 100 jaar kan google-en, maar ik betwijfel of deze combinatie ergens succesvol toegepast is. Ik besef dat deze combinatie zeldzaam is. Maar ik denk dat het wel gaat loslopen, binnen alle beperkingen van de beide dames. Andere plannen worden ook gemaakt. We zullen als gezin toch ook verder moeten.

Eén van de facetten is de constatering dat de kinderen het steeds drukker krijgen. Inara wil graag turnen en heeft ook interesse voor het schaakspel. Dat laatste komt door mij, ben ik bang. Ik ben een redelijke amateur schaker en schaak regelmatig op de computer. Ook heb ik in mijn jonge jaren menig prijs gewonnen, zonder in de buurt te komen van de echte top overigens. Mijn ex heeft bedenkingen over de tijden in de avond. Ik daag graag mijn kind uit en besef tegelijk dat het ook een bevlieging kan zijn. Ik probeer haar wel eens wat te leren, maar er is altijd een ander kind dat ook mee wil doen. En dat gaat wat minder goed. Dus wat mij betreft is een vereniging de beste optie en die is er op loopafstand.

Daniël zal naar judo gaan. Hij vindt dat erg leuk en het is goed voor hem. En dat is op zaterdag. Maar ook hij wil graag schaken leren, al vind ik dat hij nog iets ouder moet worden. Voor schaken heb je naast leeftijd ook een bepaalde rust nodig. En hoeveel is nu precies in de trend van “Ik wil het leren” en hoeveel is in de trend van “Ik wil meedoen met Inara” vanwege de aandacht. Dat zal bij Natalya ook mee spelen. Zij doet ook wel mee met “schaken”, maar wil geen stukken slaan. Dat is zielig en dan gaan de stukken huilen. En toch pakt ze de manier van zetten sneller op dan de andere twee.

En voetbal doet ook zijn intrede. Voor de één is het gewoon tegen een bal trappen. De ander leert snel wat overspelen is. Maar alle drie vinden ze het leuk. En ook hier werp ik me op als mentor. Ik zie potentie en uitdagingen waar de kinderen een bal zien en lekker heen en weer rennen zien. Maar goed. De kans is er dat één of meerdere van de kinderen ook op voetbal gaan willen. Ik zie Natalya dat wel doen. Al doet ze nu liever dansles. Als we in de stad zijn wil ze graag kijken waar ze eerder opgetreden had. Dat zit er dus erg diep in. Dus ik denk (of hoop) dat het vloeiender zal gaan dan vorig seizoen.

Maar ik doe in ieder geval aan topsport. Mijn sport wordt dit jaar om alle kinderen op tijd daar te krijgen waar ze willen en moeten zijn. Met de auto, te fiets en te voet zal het gaan naar de uithoeken van mijn woonplaats. En de zorg dat het niet allemaal te veel wordt voor de jonge kinderen. Aan de ene kant wil je veel voor ze, maar niet dat ze al met de volwassen stress van alledag te maken krijgen. Die is voor mij.

 

Daniel is vorig jaar gescheiden. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als gescheiden vader en als co ouder. Sinds kort heeft Daniel een vriendin en woont hij samen met haar en haar kinderen.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 1 = twee
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.