Menu

De beste manier om een online mediator te kiezen

online mediator

De beste manier om een online mediator te kiezen

Wanneer je ervoor kiest te gaan scheiden met behulp van mediation, kies je ervoor om samen te gaan scheiden zonder ruzie. De zaken waar je niet eens over wordt, wil je samen oplossing met begeleiding van een professional. Deze professional is een mediator. 

Scheiden zonder rechter?

Met een mediator ga je scheiden zonder dat je zelf naar de rechtbank hoeft te gaan. Je wordt tijdens het proces begeleid door een mediator bij het maken van afspraken met betrekking tot je scheiding over bijvoorbeeld het huis, de financiën en de kinderen. De mediator is altijd onafhankelijk en neutraal. Door zijn of haar begeleiding vinden jullie samen de juiste oplossingen voor bepaalde zaken waar je het samen eerst niet eens over kon worden. Tijdens het mediationproces krijgen jullie allebei de mogelijkheid om uitgebreid je verhaal te doen. Het gaat niet om wie gelijk heeft, maar jullie moeten gezamenlijk tot een oplossing komen. Een van de belangrijkste voorwaarden voor het laten slagen van mediation is dat jullie allebei bereid zijn tot die beste oplossing te komen en je best ervoor doet om die te vinden. Na het maken van alle afspraken leggen jullie deze vast in het echtscheidingsconvenant. De mediator dient deze vervolgens in bij de rechter, die het convenant zal bekrachtigen.

Het (online) mediation proces

Wanneer je een mediator inschakelt, ga je aan de slag met een professional en worden alle afspraken rondom jullie scheiding gemaakt onder begeleiding van die persoon. Het hele proces wordt gefaciliteerd door de mediator. Alle fysieke bijeenkomsten zijn gezamenlijk. Een mediator richt zich enkel op het proces en bemoeit zich niet met inhoud. Naast veel juridische kennis, heeft een mediator ook communicatieve vaardigheden. De mediator kan bijsturen als dat nodig blijkt of helpt jullie zaken vanuit een andere invalshoek te bekijken.

online mediator

Mediator richt zich op proces en niet op inhoud

Maar jullie bepalen zelf wat je afspreekt en vastlegt. De mediator richt zich alleen op het proces en niet op de inhoud. Veel mediators werken ook met gezamenlijke online afspraken. Voor een aantal ‘gevoelige’ onderwerpen, zoals de kinderen, is het beter face to face bij elkaar te zitten om tot goede afspraken te komen. Maar een aantal online mediation sessies onder begeleiding van de mediator kan jullie goed op weg helpen om bijvoorbeeld het ouderschapsplan op te stellen. Wanneer je kiest voor een online scheiding, krijg je daar meestal ook online mediation gesprekken bij met een mediator waar jullie als stel aan gekoppeld worden. Uiteraard kan je ook zelf een mediator kiezen van wie jullie denken dat die het beste bij jullie past. Zo heeft iedere mediator zijn eigen expertise. Ook zijn er mediators die niet alleen op kantoor afspreken, maar ook bij jullie thuis wil komen. Dat kan soms ook erg fijn zijn om in je eigen vertrouwde omgeving te praten.

Vaak is de combinatie van online je scheiding regelen, gesprekken met de mediator online en offline voeren de perfecte combinatie om jouw scheiding helemaal zelf in de hand te hebben en uit te voeren zoals jij dat wilt. Jij hebt de controle en bepaalt wat er gebeurt en hoe het gebeurt. 

Via Judex is het mogelijk snel en gemakkelijk online te scheiden. Omdat iedere scheiding anders is, kan je bij Judex kiezen uit een online scheidingspakket dat het beste past bij jullie persoonlijke situatie. In principe regelen jullie alles samen zelf. Je maakt samen alle benodigde afspraken. Wanneer er conflicten zijn die je niet samen kunt oplossen, kan je gebruikmaken van online mediation. De mediator zal jullie begeleiden bij bepaalde onderwerpen waar het niet meteen lukt samen afspraken te maken.

Bij de online scheiding worden jullie geholpen door een juridisch specialist bij het opstellen van de documenten, hij of zij beoordeelt alles en controleert het dossier nauwkeurig voor het verzoek tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank. Hierna hoeven jullie niets meer te doen. Jullie hoeven zelf niet naar de rechtbank. Zodra de rechter de scheiding heeft uitgesproken, zorgt de juridisch expert er ook voor dat de inschrijving bij de burgerlijke stand geregeld wordt. Daarna ben je officieel gescheiden. Je krijgt hiervan vanzelf bericht. Wil je liever enkel fysieke afspraken met een mediator? Dan kan je ook zelf bij Judex bepalen welke mediator het beste bij jullie past. 
REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen + = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.