Menu

Ik weet het nog: de dag dat ik besloot te gaan scheiden. Sandra blogt

De dag dat ik besloot te gaan scheiden

Van de een op andere dag ben je ervaringsdeskundige. En soms ben je ervaringsdeskundige van een onderwerp wat je liever nooit had gewild. Scheiden met kinderen is zo’n onderwerp. Dat is niet een situatie waar je van droomt. Jezelf toewenst. Naar op zoek gaat. Liever wil je niet je kinderen op zeer jonge leeftijd loslaten en maar voor de helft van de tijd zien. Echter, er zijn situaties dat je moet gaan kiezen tussen twee kwaden. En dan moet je. Of je verloochent jezelf.

De dag dat ik besloot te gaan scheiden

Ik weet het nog, de dag dat ik besloot om weg te gaan bij de vader van mijn kinderen. Op dat moment was ik al 2 jaar bezig met achterhalen of er voldoende geluk in de relatie zat om te blijven. Tot het moment dat ik me besefte dat ik moeder ben van twee meisjes en ik hun rolmodel ben.

Welke les(sen) wil ik hen bijbrengen? “Stand by you man, no matter what?”

Wat heeft de relatie van je ouders voor impact op jou?

Nu heb ik zelf niet een heel groot voorbeeld gehad aan de relatie tussen mijn ouders. Ze zijn nooit gescheiden, maar soms had ik gewild dat ze dat wel hadden gedaan. De ruzies, het gebrek aan respect voor elkaar, de weinig warmte die ik tussen hen zag. Het heeft zeker niet bijgedragen aan mijn geluk in de liefde.

Mijn ex is nu niet wat je noemt een schatje. Hij is behoorlijk egocentrisch en kon me van de een op andere moment laten vallen als een baksteen. Het gebrek aan empathie voor mij en het gewoon niet je best willen doen voor een ander (mij in dit geval), brak me zo vaak op, dat ik het bijna niet meer door had. Tot ik het besef kreeg welke les ik mijn kinderen leer, door ze in een liefdeloos huwelijk te laten opgroeien.

Geen empathie

Dat moment was toen ik op 16 maart 2014 door mijn vader werd gebeld, dat mijn moeder in het ziekenhuis lag. Het was ochtend, de kinderen waren aan het spelen op de grond en ik hing geschrokken op. “Mijn moeder ligt in het ziekenhuis.” Stilte. “Ik ga me aankleden en direct naar haar toe.” “Moet je doen.” De toon was kil, zijn blik was geërgerd.

Binnen tien minuten zat ik in de auto. Ik moest echt weg van huis. Toen ik net aan het bed van mijn moeder zat, belde hij me. “Hoe laat kom je thuis?” Dit was echt het allereerste wat hij zei toen ik opnam. “Geen idee, ik ben er net.” “Maar er is geen eten in huis.” “Dan doe je toch boodschappen?” Hij gaf me een snauw en hing op. Ik keek mijn moeder aan en probeerde net te doen, alsof hij iets liefs had gezegd.

Begin van de avond kwam ik weer thuis. Hij keek me niet aan en hij vroeg ook niets. Toen we later die avond in bed lagen, ging ik rechtop zitten. “Mijn moeder ligt in het ziekenhuis. Je hebt de hele dag niet 1x gevraagd hoe het met haar gaat. Niet 1x gevraagd hoe het met mij is. Je hebt het vooral genegeerd.” “Dat klopt, ik heb een hekel aan je moeder.”

Toen, op dat moment, besloot ik: enough is enough.

Bio: Ik ben moeder van twee prachtige dochters. Ik ben ruim 5 jaar geleden gescheiden van hun vader. In de afgelopen jaren heb ik mijn eigen bedrijf opgericht en in mijn vrije tijd zing en schrijf ik graag. Verder houd ik van de buitenlucht, festivals bezoeken en socializen met vrienden. Inmiddels ben ik alweer een paar jaar gelukkig in de liefde en hebben we zoals dat heet een samengesteld gezin.

In de achterliggende jaren heb ik de vier grote stressfactoren in een mensenleven meegemaakt in korte tijd: scheiden, sterfgevallen, verhuizing en een faillissement. Het zorgde ervoor, dat ik een enorme persoonlijke groei heb doorgemaakt. De lessen die ik heb geleerd – en nog steeds – wil ik graag delen met anderen. Ik ben van mening, dat je niet altijd zelf het wiel hoeft uit te vinden. Al zijn er dingen, waar je echt zelf doorheen moet gaan. Het gaat je helpen als je je informeert en leert van anderen. Of dat er iemand naast je staat en je hand vasthoudt. Die persoon wil ik wel voor je zijn!

Lees ook de andere blogs van Sandra.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− twee = 7
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.