Menu

De weg vinden, gedicht van I-Pat

de weg vinden

Het regent buiten, of eigenlijk: Het giet.

De regen opent deuren en het overstroomt de hele ruimte waar we zitten.

We dachten dat het ons veilig en droog zou houden.

Maar het water staat ons aan de lippen.

Ik neem maar vast afscheid.

Ik drijf weg, alsof ik in de oceaan lig.

Als ik naar de hemel kijk zegt iets me dat je bij mij me bent.

Als ik het gevoel heb dat ik ben verdwaald, kan ik toch mijn weg vinden, als ik het gevoel heb dat jij bij mij bent.

Het is een drukke dag.

En ieder woord dat ik nog niet tegen je heb gezegd, daar heb ik spijt van.

Iedere zonsondergang die ik met jou bekeek, ga ik missen.

Ik zal alles verwikkelen in een dikke kus.

En die aan je geven zodra ik verder weg drijf.

Of ik nu wakker ben of ik slaap.

Of ik nu boven ben of beneden.

Alles is onmogelijk zonder jou.

Maar als ik aan je denk kan ik mijn vleugels spreiden en mijn weg vervolgen.

Dan kan ik bijsturen en gaat het leven niet aan mij voorbij.

Als ik het gevoel heb dat er niemand meer is die mij wil kennen.

Dan ben jij daar in mijn hoofd.

Ik kijk naar de hemel en het klaart weer op.

Ik kom weer met twee benen op het droge en vervolg mijn weg naar jou.

Je staat weer naast me en je omarmt me.

Ik ben er weer.

Naar jou zal ik altijd mijn weg vinden.

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere gedichten van I-Pat.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× acht = 64
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.