Menu

Het is doodeng, weer verliefd zijn. Nadia vertelt

1 reactie
verliefd

Doodeng, weer verliefd

Het is doodeng. Weer verliefd zijn. Alles is onzeker. De eerste keer zoenen, de eerste keer seks, de eerste keer uit als meer dan vrienden, de eerste keer slapen. En alles is anders. Mijn hele leven staat weer op zijn kop. Ik lijk wel een puber. Ben onzeker. Draag mijn bagage uit mijn verleden bij me. Maar hiermee moet ik wel dealen. Want die bagage staat los van een nieuwe relatie. Help, een relatie. Daar was ik toch nog helemaal niet aan toe? Ik ben nog volop verwikkeld in een lastige scheiding met een onmogelijke ex. Wie zit daar nu op te wachten? Niemand toch zeker. Een alleenstaand moeder met een bijzonder kind, een hond en verwikkeld in een hoop ellende.

Dichtbij

Maar het voelt zo goed. Zo vertrouwd. Zo dichtbij. We hebben zo’n enorme klik. Nee, ik neem mezelf vast in de maling. Dit is natuurlijk een vlucht. Rebound noemen ze dat toch? Maar zo zit ik helemaal niet in elkaar. Mijn verstand roept van alles, maar mijn gevoel voelt het anders. Normaal doe ik alles op gevoel en ik weet dat ik mijn intuïtie kan vertrouwen. Maar door mijn onzekerheid en verwikkelingen durf ik nu niet op mijn gevoel te vertrouwen en laat ik me helemaal gek maken door mijn eigen gedachten. En ondertussen? Ondertussen geniet ik van ieder contact, iedere minuut met hem, ieder gesprek, iedere zoen, iedere knuffel. Want het voelt zo goed. En zoveel beter dan in mijn vorige relatie. Ik geloof bijna niet dat dit kan. Dat dit nog bestaat. Dat dit mogelijk is.

Als niets vaststaat, is alles mogelijk

Maar hoe moet dat met de kinderen? Want die zijn gewend aan elkaars gezelschap en we doen nog steeds gezamenlijke uitstapjes. Dat is zo gegroeid in de tijd dat we nog slechts vrienden waren. En kinderen sleep je niet direct mee in een volwassen achtbaan aan emoties. Maar het is best heel lastig om dat te scheiden als je tot over je oren verliefd bent. Het lukt ons, maar het geeft hilarische situaties zo nu en dan. Qua logistiek schuiven we steeds meer in elkaar. Naar school brengen of halen, lunchen, oppassen dat schuiven we steeds meer in elkaar. Zo helpen we elkaar en het is reuzegezellig. Als niets vast staat, is alles mogelijk. Dus we laten alles open en genieten.

REACTIES

Wilma - 29 aug 2016

Heerlijk toch! Geniet! Ik lijk wel steeds verliefd te worden op een man die geen tijd heeft of tijd wil maken.......daar word ik echt niet vrolijk van. Iemand misschien tips?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 − zes =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.