Menu

“Mijn man wil scheiden, wat nu”, Nadia blogt

18 reacties
scheiden rollercoaster

Een weekje na een heerlijke vakantie gaan manlief en ik gezellig een avondje naar de sauna om even lekker te ontspannen. Oppas geregeld voor onze zoon en de auto in voor dit welverdiende avondje genieten. Nog maar net de straat uit gereden, valt de bom: ‘ ik wil scheiden’.

Mijn man wil scheiden? Waarom?!

Ik ben in shock. Schiet in paniek, boosheid, angst, onbegrip en alle emoties die je blijkbaar tegelijk kunt hebben. Vragen, ik heb vragen. Niet een paar, maar wel een miljoen. De belangrijkste is toch wel: waarom? We hebben het, na een aantal moeilijke jaren, al weer een hele tijd leuk samen, we hebben goede gesprekken, doen leuke dingen en slechts enkele weken geleden scoorde onze relatie volgens hem een dikke 8. Waarom???

Maar ik krijg geen antwoord. ‘ Het is een gevoel’, is alles wat ik te horen krijg. Ik heb geen idee meer waar we zijn, maar opeens staan we voor het saunacomplex. Manlief parkeert de auto en wil uitstappen om naar het saunacomplex te lopen. Op mijn vraag wat de bedoeling is, is het antwoord: ‘We kunnen toch gewoon naar de sauna gaan? Even lekker ontspannen.’ Ik geloof dat ik gek word. Ontspannen? Mijn leven is voorbij. Met drie woorden is alles waar ik in geloof niet meer waar. Met dat kleine rotzinnetje stort ik in het diepste, donkerste gat waar je maar kunt zijn.

Daarna word ik boos, heel boos! Na 16 jaar samen zijn vertel je me dit in de auto (!!!) en dan zonder uitleg is het dat dan. Ik weet niet eens meer wat ik allemaal gezegd en gevraagd heb, maar wat ik me herinner is de orkaan die in mij zit en die eruit moet. Vervolgens stort ik in.

Rollercoaster

Het wordt dus geen sauna, maar een rollercoaster. Zo’n ritje wat je niemand toewenst. De volgende dag vertelt hij het onze zoon en heeft hij tijdelijke woonruimte geregeld. Een paar dagen later is hij weg.

En ergens in deze slechte film komt al heel snel het besef: ik kan dit niet alleen. Zoekend naar informatie beland ik bij nieuwestap.nl. Het helpt te weten dat ik niet de enige ben. Maar hoe het verder moet? Ik heb geen idee. Schrijven helpt gedachten ordenen. Dus dat is wat ik doe. Stapje voor stapje zal ik verder moeten. Maar even lekker ontspannen? Nee, voorlopig even niet.

Nadia: Ik ben 40 jaar en heb een zoon van 5 en een jonge hond. Mijn man wil scheiden en ik heb geen idee hoe de toekomst eruit gaat zien.

Lees ook de andere blogs van Nadia.REACTIES

Laura - 17 jul 2015

Nadia, ik kan heel goed begrijpen hoe je je voelt. Ik ben nu 39 en mijn dochter is 4. Anderhalf jaar geleden gebeurde mij hetzelfde. Een jaar eerder liep alles niet zo lekker, maar ik dacht dat alles uitgepraat was en we samen weer gelukkig waren. Ik was dat wel, hij blijkbaar niet. Ik kreeg hetzelfde antwoord, zijn gevoel voor mij was weg. Ik ben zelf weg gegaan en ben nu een leven zonder hem aan het opbouwen, samen met mijn dochter. Het is zwaar en ik ben er nog lang niet, maar het gaat me lukken. Het gaat jou ook lukken. Ik wens je heel veel sterkte!

Jacky - 4 aug 2015

Hallo Nadia, Hetzelfde overkomt mij nu. Drie weken geleden kochten we nog planten voor onze nieuw aangelegde tuin. Op zijn vraag wat we met de vakantie gingen doen, kwam mijn wedervraag of hij nog wel met mij op vakantie wilde omdat hij zo koel deed de laatste tijd maar hij wuifde dit weg. De volgende dag had hij toch zijn spullen gepakt om na te denken. Twee dagen later wist hij het zeker, definitief scheiden. Donderdag komt hij weer terug naar huis omdat hij nergens meer terecht kan en onze zoon na een vakantie thuis komt. Deze weet nog van niets. De scheiding is volgens hem nog steeds definitief en hij wil dat ik stappen ga ondernemen om het huis uit te gaan. Ik kan alleen de hypotheek niet betalen, hij wel. Onze zoon studeert vlakbij, dus we gaan er vanuit dat hij hier blijft wonen. En ik? Ik heb geen idee waar ik het zoeken moet. Iemand wil op vakantie met je, maar ook scheiden. Al mijn spaargeld zit in dit huis en dat krijg ik er nooit meer uit. Mijn wereld staat ook op zijn kop en alles ben ik kwijt in drie weken tijd. Wens jou ook heel veel sterkte en kracht.

Silvia - 28 mei 2018

Ik heb een paar jaar geleden hetzelfde meegemaakt. Voor mij out of the blue, voor de expartner al een uitgemaakte "zaak" . Ik heb veel gehad aan de website van get-real.info Een duidelijk beschreven proces waarom jij denkt dat je relatie goed zit en waarom de ex-partner al een tijdje is uitgetuned. Sterkte allen!

Mirella - 28 mei 2018

Lieve Nadia, Mij is drie jaar geleden hetzelfde overkomen. Triest maar waar, we zijn bij lange na niet de enige. Wel dacht ik lange tijd dat ik de enige en de uitzondering zou zijn op goedbedoelde zinnen als: “Het komt allemaal goed, jij kan dit!” “Je komt er echt sterker uit.” etc.... Ik ging er bijna letterlijk aan kapot. En toch....ook ik heb het gered èn ben er werkelijk sterker uit gekomen! Maar het heeft tijd nodig en ja, ook veel en hard werken. Maar potverdorie dat kan jij! Niemand krijgt jou klein! Doet het geen pijn meer? Jawel! Terugdenken aan die vreselijke periode blijft pijn doen. Maar dan kijk ik naar nu, naar mijn twee meiden en naar de persoon die ik nu ben en nooit meer kwijt wil en dan ben ik zo trots! En dat gun ik jou ook! Vergeven en vergeten? Dat lukt me denk ik nooit. Maar ik vind dat het er mag zijn. Het hoort bij mijn leven, mijn verleden en het heeft me gebracht tot waar ik nu sta. ‘The hard way’ , ja dat wel. Maar hé, ik ben er nog en ik sta!! En weet nu dat ik veel meer aan kan dan ik ooit heb geweten! En een nieuwe partner? Die gaat mooi boffen met MIJ! En niet meer enkel andersom. ?? Liefs

  Mister - 25 jan 2019

  Hé mirella, Bij mij wil mijn vrouw niet meer na 16 jaar. Het gevoel is weg zegt ze. Ik voel me totaal machteloos en weet niet wat ik meer kan doen. Ik doe alles voor haar en voor de kinderen. Wat zij laat zien en hoe ze doet komt het niet meer goed. Ik zou graag met iemand erover willen praten die hetzelfde heeft meegemaakt hoe ze deze verschrikkelijke tijd hebben doorstaan en hoe nu verder.

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 26 jan 2019

  Hey Mister, als je lid wordt van het gratis forum kan je met anderen praten die vergelijkbare ervaringen hebben. Sterkte!

  Anne - 18 mei 2020

  Hoi Mirella graag wil ik met jou in contact komen . Mijn nr is bij Nieuwe Stap bekend, info@nieuwestap.nl.

linda - 8 nov 2018

Hallo lieve meiden, Ik zit er nu midden in. Mijn man heeft een ander en is gelijk bij haar en haar kinderen gaan wonen. Hij wilde bij haar zijn maar hield ook nog van mij. Hij houdt nog wel van mij maar zij is nieuw en hij is verliefd op haar. Ik en mijn tiener meiden weten niet wat ons overkomt. De eens zo betrokken vader en man wil nu alleen bij zijn nieuwe geliefde zijn. En of hij daar gelukkig is dat weet hij niet. En ik, ik blijf met een gebroken hart achter. Want we hebben het 25 jaar lang intens goed gehad. En dat was voor hem ook het probleem, alles ging goed, alles lukte, alles was leuk maar daardoor ook saai. Nu zijn we bezig met de scheiding en het enige wat ik kan denken, ik wil dit niet. Hij was (is ) mijn alles en zonder hem zal ik nooit meer gelukkig zijn. IK probeer mezelf elke dag bij elkaar te rapen en in mezelf te geloven dat ik ook zonder hem gelukkig kan worden. Maar ik zeg het tegen mezelf maar ik kan het niet geloven. De toekomst lijkt een donker gat zonder geluk. Ik zou zo graag willen weten wat ik moet doen om hier door heen te komen. Misschien kunnen we elkaar steunen in deze moeilijke tijd. En het zou fijn zijn om te horen dat er ook mensen zijn die ook nog zo intens gelukkig waren met hun partner en moesten scheiden maat toch weer gelukkig zijn ( met of zonder nieuwe partner) Ik hoop op reakties.

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 8 nov 2018

  Beste Linda, Ik raad je ook aan om lid te worden van onze community. Daar zijn veel mensen die in dezelfde situatie zitten.

  Sofie - 4 mei 2020

  Hetzelfe na 38 jaar huwelijk bleek hij 5 mnd een dubbelleven te hebben. Bij een vrouw, 15 jaar jonger, waar ik al 5 jaar omheen loopt, omdat ze niet spoort We hebben 4 kids en 2 kleinkids. Hij trekt de voordeur dicht en trekt bij haar in! Ergste vind ik persoonlijk dat de kids toch op bepaalde manier loyaal naar hem zijn

Madelief - 7 mei 2019

Beste Linda Enkele weken geleden was mijn leven ook nog perfect nu ineens vertrekt hij en weet niet of hij nog van mij houd. Ik ben in schok samen met mijn grote meiden wij snappen er niks van. Hij heeft na heel lang aandringen vertelt dat hij verlieft is op een ander na 30 jaar huwelijk.Te perfect huwelijk zei hij letterlijk maar hij zag er geen uidaging meer in en vond nu de kids binnenkort uit huis gaan het ook tijd om te vertrekken. Dit is een ware nachtmerrie ik weet echt niet waar ik t zoeken moet.

Allesecht - 12 sep 2019

Lieve meiden, Mijn man heeft 2 dagen geleden gezegd dat hij wilt scheiden. We keken voor een nieuwbouwwoning in een andere woonplaats na een moeilijke tijd. En daarna zei hij dat hij niet meer van mij houd. Nu zit ik in een woonplaats vast waar ik me niet thuis voel en met een dochter van 4 jaar en zoon die nog 1 jaar moet worden. We zijn pas 2 jaar getrouwd. Ik wil jullie bedanken voor jullie motiverende woorden en dat we elkaar zo kunnen troosten.

Maaike - 22 sep 2019

Wauw ik heb net hetzelfde en weet niet meer wat te doen. We zijn 10 jaar samen waarvan 3 jaar getrouwd en 16 maand mama en papa. Ik heb veel tegenslag gehad op emotioneel vlak als kind en na 1 jaar samen met mijn man kreeg ik vaginisme waardoor onze intimiteit praktisch 2 jaar on hold stond maar hij bleef bij me en was daar zo dankbaar voor. Ik kreeg ook een depressie door een laag zelfbeeld maar hij bleef bij me. Na het mama worden had ik ook weer moeite en moest mezelf heruitvinden. Dit begint nu eindelijk te lukken. Maar ondertussen is hij al afgehaakt. Hij is verliefd geworden op een collega en ziet het verschil in gevoel tussen hij en haar en ik en hem. Hij wil niet samen zijn met die collega maar het heeft hem wel getoond wat hij miste. Ik toonde niet genoeg liefde en ik heb hem leeggezogen. Ik ben niet de vrouw die ik beloofde te zijn toen we trouwden. Dus nu verlaat hij me. Ik smeekte hem om samen in therapie te gaan want dit hadden we nog nooit geprobeerd maar hij wil er zelfs de energie niet meer in steken. Ik vroeg hem of hij nog verliefd op me kon worden als we elk onze tijd namen om weer onszelf te worden. Hij zei 'nee, je hebt me daarvoor veel te hard gekwetst'. Voila daar sta ik dan... met een mount everest aan schuldgvoel tegenover mijn dochtertje die nu heen en weer gaat, tegenover hem omdat ik niet genoeg toonde dat ik van hem hou en koester. Ik zou alles van hem in huis in dozen willen steken en hem geven want ik ben ook zo kwaad maar dan durf ik niet omdat ik hem eigenlijk niet kwijt wil. Maar ik MOET nu eenmaal de situatie aanvaarden. Ik moet het..

Natasja - 18 nov 2019

Hallo, ook ik zit in deze situatie. Eind dit jaar zouden we 15 jaar samen zijn. We hebben een zoon van 7 met autisme en adhd en hebben samen veel meegemaakt. We hadden al eerder problemen, maar daar waren we dacht ik goed uitgekomen. Eind deze zomer hadden we zelfs concrete plannen om naar Zweden te gaan verhuizen. Dit weekend gaf hij aan dat de koek op was. We zijn te veel uit elkaar gegroeid zegt hij. We willen allebei andere dingen en onze relatie 'groeit' niet meer. Ik ben er helemaal kapot van. Hij is de liefde van mijn leven. Ook ben ik pissig dat hij mij en onze zoon gaat verlaten. Die weet nog van niks.Woensdag heeft hij zijn kinderfeestje en om dat niet te verpesten, willen we het hem daarna pas gaan vertellen. Intussen weet ik niet hoe ik me staande moet houden. Wat er bij komt kijken is dat hij intussen verliefd op iemand anders is geworden. Hij voelt een zielsconnectie met haar en het gevoel blijkt wederzijds. Nu zegt hij daar nu niets mee te willen, hij wil niet van de ene vrouw naar de andere overstappen. Maar ja, de kans is natuurlijk groot dat dat gaat groeien als voor hem de weg weer vrij is natuurlijk. Ook dat vind ik verschrikkelijk. Ik heb ze notabene in contact met elkaar gebracht!!! Maar hij zegt dat hij al jaren ongelukkig is en dat dit er los van staat. Jaja. Ik ga heen en weer van intens verdriet naar boosheid en weer terug. Ik weet dat ik niet de enige ben en ook de laatste niet zal zijn. Maar he, ik dacht dat ik oud zou worden met deze man. You and me till the wheels fall off zeiden we altijd tegen elkaar. Nou niet dus. Ik voel me heel erg alleen nu. Ik heb geen familie om op terug te vallen. Vrienden op afstand. De feestdagen die voor de deur staan. De reeds geboekte vakanties die geannuleerd moeten worden. Pffff

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 18 nov 2019

  Beste Natasja, wat heftig voor je! We wensen je heel veel sterkte met alles wat er nu op je af komt. Misschien is het fijn voor je om (gratis) lid te worden van het forum. Echt, je bent niet alleen!

  VW - 25 dec 2019

  Hallo Na een huwelijk van bijna 30 jaar heeft mijn man mij gezegd dat hij niet meer wil en kan. In oktober ben ik er achter gekomen dat hij al een paar manden aan t chatten was met een andere vrouw en daar nu gevoelens voor heeft, en zijn gevoel voor mij er niet meer is. Waar ben ik in beland en hoe gaat de toekomst er uit zien

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 26 dec 2019

  Hi, wat ontzettend naar voor je! Goed dat je Nieuwe Stap gevonden hebt, hier vind je in ieder geval heel veel verhalen en informatieve blogs die je gaan helpen. Ook hebben wij een online training ontwikkeld die je, juist in deze periode waarin je leven volledig op zijn kop staat, kan helpen. Misschien is het ook iets voor jou. Je vindt hier meer informatie. Heel veel sterkte!

J.a. - 28 apr 2022

Lieve nadia Ook ik heb hetzelfde meegemaakt je wereld stort in. Voir ons komt het rauw op je dak maar je ex is er al veel langer mee bezig. Ik ben zelfs door de crisisdienst van ggz geholpen... ikwilde en kon niet meer. Het is moeilijk en zwaar maar je komt uit die put. Zoek hulp als je het moeilijk hebt die geven je houvast. Er komt veel bij kijken, geregel maar ook rouw want je gezin is kapot geef dit de tijd dat mag. MAAR.... het gaat weer beter worden geloof me de tijd zal het je leren. Je gaat weer sterker worden en toch ook weer gelukkig maar wel met een littekentje in je hart, ook voor jou gaat de zon weer schijnen. Bedenk dat je man jou niet waard is je verdient beter. Heeeeel veeeel sterkte meid En als je moet huilen mag je huilen en als je moet lachen mag je lachen....

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× een = 9
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.