Menu

Een hartverscheurend gedicht van verstoten vader I-Pat

10 reacties
verstoten vader

De kust van Lanzarote, Texel en Zeeland.

Verdriet, verdriet, verbitterd en verdriet.
De herinneringen aan jou laten mij niet met rust.
Gisteren gingen mijn gedachten weer terug naar de kust van Lanzarote.
Hoe jij daar als klein meisje steeds weer probeerde naar het water te lopen.
Ik moest je steeds weghalen daar, omdat je nog niet kon zwemmen.
Ik denk aan jou en die mooie tijd die we daar hadden.

Of die keer dat ik je ophaalde op het schoolplein. 
Het was je eerste week op school en wat vond je het spannend.
Toen je me zag staan rende je naar mij toen en sprong in mijn armen.
Ik probeer zoveel mogelijk herinneringen in leven te houden, uit angst dat ze zullen vervagen omdat ik nu geen herinneringen maken kan met jou.
Ik zou willen dat ik terug in de tijd kon en weer bij je kan zijn.

En laatst was ik bij een vriend en zijn gezin. 
We aten en we dronken wat en ik zag jou overal.
In zijn zoontje, op zijn bank en zelfs tijdens het eten aan tafel.
Overal verschijnt je gezicht.
De zoektocht naar vervlogen tijden doen zo’n pijn.
Ik probeer die eenzame gedachten te verbannen, maar steeds weer komen ze terug.

En ondertussen loop ik langs de Zeeuwse kust, helemaal alleen.
De regen in mijn gezicht en mijn geest verdoofd van de verdriet.
Hier is van jou geen spoor te bekennen, dus ik ga weer terug in mijn gedachten naar de leuke dingen die wij hebben gedaan, de herinneringen die wij hebben gemaakt tot een jaar geleden.
Ik ben op deze plek en jij bent ergens anders.
We zijn gescheiden van elkaar, maar niet in onze harten.

Het zorgt voor verdriet, verbitterd zijn en nog meer verdriet.
De herinneringen die ik aan jou heb maken me aan het lachen en soms aan het huilen, omdat ik je zo mis.
Mijn gedachten dwalen weer terug naar de de kust van Texel, waar wij dagelijks op het strand aan het spelen waren.
Ik denk aan jou en de tijd die we daar samen hadden.

Ik hoop dat de rechter in april een omgangsregeling gaat toewijzen.

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere blogs van I-Pat.

REACTIES

Selena Dex - 7 apr 2021

Een gedicht wil ik het niet noemen, maar ik vind het wel weer heel pakkend beschreven. Net als de vorige blog. Geef deze man een wekelijkse blog. Ik lees ze met plezier. Ik leef met je mee I-pat

Patrick - 7 apr 2021

Dank je wel, Selena. Fijn dat je met plezier mijn blogs leest.

Maris19 - 8 apr 2021

Hier ook een vader die zijn dochter nu al maanden niet ziet. Hoe kan een ouder zo ziek zijn om een kind weg te houden bij de andere ouder? Of om een kind zo te manipuleren dat het de andere ouder niet meer wil zien. Ik noem het ziek, want als je gezond bent, doe je zoiets niet. Ik vind het een vorm van kindermishandeling. Heel veel sterkte voor jou en ik hoop dat er snel een omgangsregeling komt.

  I-Pat - 8 apr 2021

  Beste Maris19, Dank je wel voor je reactie. Ouderverstoting is ook mishandeling, je moet het alleen kunnen bewijzen. Ik ben ondertussen hard op weg, om het te bewijzen. En inderdaad, het is ziek als je je kinderen dit aan doet. Maar ze komen er vanzelf achter, als ze ouder zijn. Ik hoop ze snel te zien, dat hoop ik ook voor jou.

  Maris19 - 11 apr 2021

  Dank je!

Xz - 8 apr 2021

Hoi Patrick Ik lees : Er is een voogd Er is een advocaat Er is dus strijd Bij strijd horen winnaars en verliezers...maar zodra er kinderen bij betrokken zijn zijn er alleen nog maar verliezers. Er is een moeder...er is een jij die zijn kind(eren) niet mag zien. Je schrijft dat je een verstoten ouder bent. Dat wil je aantonen. Je wilt blijven vechten. Dus nog meer pijn. Ik ken je situatie niet. Behalve dan wat ik lees. Je geeft aan ... ben niet te vreden over de voogd. Mis mijn kind (eren)..er komt een procedure aan. Ik loop al tijden mee in dit proces. Dochter inmiddels 19..zoon 17 Van alles meegemaakt met jeugdzorg..met voogden...met instellingen..gezinsklinieken...uit huis plaatsingen . terugplaatsingen...ouderverstoting...al wonen de kids bij mij.. geschillen en klachten commissie s....geschillenprocedures bij rechtbank....hoger beroep zaken...de opbouw er heen ..en uiteindelijk alles gewonnen na 3 jaar...etc. Als je wilt kan ik je vele tips geven. Bedenk daarbij dat strijd in jouw nadeel werkt. Het is vreemd wellicht...recht is geen recht...en al helemaal niet in het familie recht Dus. . 1...kijk wat de voogd zegt 2..kijk wat moeder zegt 3..kijk wat de kinderen zeggen 4..wat maakt dat kids jou niet mogen zien ? Bedenk...als moeder zegt..dat ze strijd heeft met jou...dan wordt er gezegd...2 systemen zijn het niet eens...dus kids komen er tussen te staan..dat is niet ok...dus wordt de ouder die het meest voor de hand ligt aangewezen als de verzorger 5 klacht indienen tegen voogd kan persoonlijk opgevat worden 6 strijd kan dus ook verkeerd opgevat worden Maar....onderzoeken wat wel gesteund wordt waarschijnlijk: A...omgangsregeling via begeleide bezoeken ? B... lorenzhuis ? met speciaal traject voor kinderen en ouders in vechtscheidingen C...een kindbehartiger ? (Dat zijn mediators gericht op kinderen) Met deze zaken doorbreek je de strijd. Dus dat voorstellen aan voogd...weigert deze dat ? Dan naar rechter voor geschillen regeling met een eis die deze paden of onderdelen ervan toewijst Voogd moet na verzoek binnen 14 dagen reageren. Vervolgens kun je naar de rechter. Wordt dat afgewezen dan in hoger beroep. Vb....voogd die ik had ..wilde mijn kids uit huis wegens strijd tussen de systemen vd ouders. Ex genote had nog al wat strijd in haar. Resultaat uit huis plaatsing naar tehuis. Won ik. (Meest redelijke ouder) Vervolgens wilde mijn kids hun moeder zien. Moeder kwam niet. Voogd regelde niets. Dus ... geschillen procedure waarbij ik Eiste dat voogd omgangsregeling met andere ouder moest maken. Toegewezen. Omgangsregeling kwam niet tot stand ...werd niet nageleefd door moeder. Dus weer naar rechter...omgang geëist ...afgewezen...moeder kwam niet en hield zich er niet aan Toen kwam zitting over verlenging ots....dus kwam nut van voogdij....voogd zei....met vader valt niet samen te werken...omgang is belangrijk met beide ouders...strijd tussen de systemen...dus kwam.... Maar... omgang ? Hof heeft gezegd ... kinderbescherming zei...rechter zei...gebeurd niet ...vader wil juist omgang ... Dus .... Resultaat...ots weg. Zaak is dus....weet wat iedereen wil ..bepaal je strategie ..biedt aan wat ze niet verwachten...zorg dat partijen aan jou kant komen te staan.. accepteer dat het een tijdje duurt...maar elk verlies brengt je een stap dichterbij. Toppunt van liefde is loslaten en samen leven Toppunt van angst is vasthouden en het eigen ego is leidend bij de angst Ongelooflijk veel steun...sterkte...kracht ...wijsheid ...geluk gewenst

Xz - 8 apr 2021

Oh en nog iets...ik regelde voor 2 kids dat omgang met hun vader weer tot stand kwam. Omgeving leiden. Hoe?..door een begeleider te regelen die bij vader kwam als de kinderen er waren en waar moeder het mee eens was en waar moeder achter kon staan (wel onafhankelijk) Stelling moeder. Vader is gevaar. ..vader kan het niet. Vader weet niet hoe hij met kids moet omgaan. Dus ik werd begeleider naast nog iemand anders. Professional. Resultaat...kids komen weer bij hun vader en inmiddels zonder begeleiding. Overigens liet de voogd die bij dat gezin betrokken was mij heel veel ruimte .... en de gemeente vroeg of ik dit soort trajecten niet vaker kon opzetten. Nu zit ik niet op dat soort werk te wachten...maar ik bedoel er mee aan te geven dat out of the box denken... kleine stappen tegelijk..je heel ver kunnen brengen Nogmaals veel succes en sterkte

I-Pat - 8 apr 2021

Heel verhaal xz, ik was je even kwijjt, in je verhaal. Maar je tips zal ik ter harte nemen, daar kan ik wel wat mee. Dank je wel.

Zoekende - 7 mei 2021

Hoi i- pat, ik wou, dat mijn vader zoveel van mij hield. Is het een idee om een doosje met herinneringen en brieven en gedichten te maken/ bewaren voor je dochter? Als ze ouder is, of als ze gaat trouwen, zal dit een mooi cadeau, gebaar zijn..je herinneringen blijven zo bewaard..sterkte..

  I-pat - 3 jun 2021

  Hoi Zoekende... Ik schrijf regelmatig brieven, die ik bewaar. Ik hoop haar gezien te hebben voordat ze gaat trouwen ;-) Als het zo doorgaat weet ze straks niet eens meer dat ik haar vader ben.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ drie = 5
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.