Menu

Een nieuw huis na de scheiding, Meike blogt

scheiding

Nu is een vriendin van mij recent gescheiden en ze zit nu ongeveer 5 weken in haar nieuwe huis.

Wekenlang is er door familie en vrienden geklust in dat nieuwe huis. Nu moet ik even vermelden dat niemand van die familie en vrienden ooit is gescheiden.

Klus hier en klus daar…. terwijl ik alleen maar dacht dat ze zich niet zo druk moest maken.

Dat er nog genoeg weekeinden komen na de scheiding waarin je de kinderen zo vreselijk mist en je je zo vreselijk verveelt dat je blij bent dat je je verstand op nul kunt zetten door het hele weekeinde van `s ochtends vroeg tot `s avonds laat te klussen.

Ik bedoel… spaar de klussen die kunnen wachten nu op tot een moment dat je er tijd genoeg voor hebt. En geef die spaarzame tijd die je nu nog met de kinderen hebt liever aan de kinderen dan aan de plinten…… dat het schilderen van de deuren op de eerste verdieping echt niet zo nodig is dat je er stress van moet hebben.

Later bedacht ik me echter ook dat dit wellicht haar manier is om de eerste schok van de scheiding te verwerken. Het besef dat je nu alleen verantwoordelijk bent voor de kinderen als ze bij jou zijn kan je enorm overvallen. Doorgaan als een dolle tot je erbij neervalt om niet aan andere dingen te moeten denken.

Maar goed. Soms keert de wal het schip. De keuken werd geleverd met de nodige perikelen en de planning voor het plaatsen van de dakkapel is helemaal losgelaten. Ze kan nu op sommige momenten dus gewoon niet verder en moet wel even gaan zitten. En iets eten. En drinken.

Gelukkig.

Op zo`n moment voel ik me de scheiding ervaringsdeskundige en probeer ik enkele dingen voor haar in perspectief te plaatsen. Tips te geven en ervaringen te bespreken.

Laatst zei ze tegen mij dat ze dacht dat haar vorige huis het huis zou zijn waarin ze haar hele leven zou wonen en dat ze dat huis echt zou missen. En dat ze er laatst langs reed en gewoon was vergeten om er even naar te kijken.

Het gaat helemaal goed komen met haar…

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 × vijf =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.