Menu

Een samengesteld gezin en achternamen…… Daniël blogt

samengesteld gezin en achternaam

Kleine kinderen worden groot

Inara wordt al een hele meid en zet haar eerste schreden naar een mini-puber. Qua gedrag doet ze soms al flink haar best. Maar ook qua middelen begint ze haar eisen te krijgen. Wij stellen daar ook verantwoordelijkheden tegenover. Als onderdeel van het ouder worden krijgt ze een eigen e-mailadres.

Nu beheer ik mijn eigen domein en heb dus een <voornaam>@<achternaam>.org e-mailadres. Inara krijgt dit dus ook. Dit e-mailadres hadden we al voor de communicatie. De mail wordt automatisch doorgestuurd naar beide ouders en zo blijven we makkelijker en directer op de hoogte. Nu mag Inara dus ook die berichten gaan lezen. Goed voor haar ontwikkeling. En mailtjes sturen helpt haar bij het beter leren schrijven en spellen.

Samengesteld gezin

Inara is er groots mee. En als oudste mag ze dit als eerste mee maken. De andere kinderen moeten wachten totdat ze bijna acht zijn voordat we eenzelfde stap gaan maken. Mijn bonuszoon kijkt hier bedenkelijk tegen aan. Aan de ene kant is hij nogal jaloers dat hij dit nog niet heeft (bij ons). Aan de andere kant had hij een ander punt. Hij snapt het idee en het voordeel van de voor en achternaam als emailadres. Maar hoe moet dat met hem. Hij heeft een andere achternaam.

Technisch zou het de makkelijkste oplossing zijn om voor hem ook een domein aan te schaffen. Buiten de beschikbaarheid van het domein (ben bang van niet) bedenk ik me een ander puntje. Hij is te klein om dit te begrijpen, dus er speelt nog wat anders. En ik heb dit al met de meiden meegemaakt in een eerdere fase. Een achternaam is voor kinderen een verbinding naar waar ze vandaan komen. En bij een scheiding soms een link naar de andere wereld waarin je ook leeft. En daar zal ik recht aan moeten doen.

Oplossing

En hoe ik dat ga doen heb ik ook al bedacht. Het @<achternaam> deel zie ik voor hem als een aanduiding voor het gezin. Niet als een aanduiding van een bloedband. In zijn geval gaat het <zijn-voornaam>.<zijn-achternaam>@<mijn-gezinsnaam>.org worden. Hiermee geef ik recht aan zijn bonuskind status en mijn status als bonusouder. Hij behoort immers tot mijn samengestelde gezin, maar hij behoort ook tot het gezin van zijn vader.

Daniel is enige tijd geleden gescheiden en inmiddels hertrouwd. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als hertrouwde vader en zijn samengesteld gezin. Daniel woont samen met Patricia en haar kinderen. Het boek over het eerste jaar is 10 april 2015​ ver​ schenen en verkrijgbaar bij ​bij de betere boekhandel. ​Deel twee komt in 2016 uit.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 × twee =

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.