Menu

Een samengesteld gezin en achternamen…… Daniël blogt

samengesteld gezin en achternaam

Kleine kinderen worden groot

Inara wordt al een hele meid en zet haar eerste schreden naar een mini-puber. Qua gedrag doet ze soms al flink haar best. Maar ook qua middelen begint ze haar eisen te krijgen. Wij stellen daar ook verantwoordelijkheden tegenover. Als onderdeel van het ouder worden krijgt ze een eigen e-mailadres.

Nu beheer ik mijn eigen domein en heb dus een <voornaam>@<achternaam>.org e-mailadres. Inara krijgt dit dus ook. Dit e-mailadres hadden we al voor de communicatie. De mail wordt automatisch doorgestuurd naar beide ouders en zo blijven we makkelijker en directer op de hoogte. Nu mag Inara dus ook die berichten gaan lezen. Goed voor haar ontwikkeling. En mailtjes sturen helpt haar bij het beter leren schrijven en spellen.

Samengesteld gezin

Inara is er groots mee. En als oudste mag ze dit als eerste mee maken. De andere kinderen moeten wachten totdat ze bijna acht zijn voordat we eenzelfde stap gaan maken. Mijn bonuszoon kijkt hier bedenkelijk tegen aan. Aan de ene kant is hij nogal jaloers dat hij dit nog niet heeft (bij ons). Aan de andere kant had hij een ander punt. Hij snapt het idee en het voordeel van de voor en achternaam als emailadres. Maar hoe moet dat met hem. Hij heeft een andere achternaam.

Technisch zou het de makkelijkste oplossing zijn om voor hem ook een domein aan te schaffen. Buiten de beschikbaarheid van het domein (ben bang van niet) bedenk ik me een ander puntje. Hij is te klein om dit te begrijpen, dus er speelt nog wat anders. En ik heb dit al met de meiden meegemaakt in een eerdere fase. Een achternaam is voor kinderen een verbinding naar waar ze vandaan komen. En bij een scheiding soms een link naar de andere wereld waarin je ook leeft. En daar zal ik recht aan moeten doen.

Oplossing

En hoe ik dat ga doen heb ik ook al bedacht. Het @<achternaam> deel zie ik voor hem als een aanduiding voor het gezin. Niet als een aanduiding van een bloedband. In zijn geval gaat het <zijn-voornaam>.<zijn-achternaam>@<mijn-gezinsnaam>.org worden. Hiermee geef ik recht aan zijn bonuskind status en mijn status als bonusouder. Hij behoort immers tot mijn samengestelde gezin, maar hij behoort ook tot het gezin van zijn vader.

Daniel is enige tijd geleden gescheiden en inmiddels hertrouwd. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als hertrouwde vader en zijn samengesteld gezin. Daniel woont samen met Patricia en haar kinderen. Het boek over het eerste jaar is 10 april 2015​ ver​ schenen en verkrijgbaar bij ​bij de betere boekhandel. ​Deel twee komt in 2016 uit.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 + zeven =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.