Menu

Frances: door ouderverstoting ben ik geen mama meer…

8 reacties
ouderverstoting

Afwachten maar…

Wat een dooddoener.

Om het proces van de bijzondere kinder curator niet in de weg te zitten. Geen idee wat hij eigenlijk moet doen. We krijgen nog een intake gesprek vader en ik. Daarna zal hij met de kinderen aan de slag gaan.

De nieuwe psychologe van Joy houdt mij regelmatig op de hoogte.

Hoe bizar eigenlijk… een kind van licht gedeprimeerd naar zwaar depressief en suïcidaal.

Ben je dan trots… vader ? Verstoter…. Door jouw ouderverstoting ben ik geen mama meer.

Mijn hart huilt!

Ondertussen begraaf ik me in allerlei activiteiten. De feestdagen “overleef “ ik … net als Oud en Nieuw. Ben heel blij met de lieve vrienden om me heen.

Bijna 2 jaar ouderverstoting

Het is januari 2018 en ik bedenk me dat het bijna 2 jaar geleden is.

Dat ik al 2 jaar overleef, in de pauze stand sta.

Ondanks de lieve mensen, de vele uitjes, werk, m’n ouders….

Het komt niet binnen. Want ik kom alleen thuis, moe en leeg. En elke nacht droom ik, over mijn kinderen en word ik wakker. Tranen met tuiten.

Het huis is leeg, ze zijn er niet. Ja, ik weet het wel. Maar mijn onderbewustzijn accepteert het niet of leeft nog in het verleden.

Gespleten ga ik de dagen door. Ongeloof, verdriet, maar ook kracht en liefde. De moed en de kracht is bijna bovennatuurlijk. Ik verras mezelf soms.

De bijzondere kindercurator……. meneer Weltevree………. van beroep advocaat.

Zo lang niets van gehoord. Gaat dit wel goed? Is het mijn ex weer gelukt om te manipuleren? Uit naam van de kids te spreken?

Nee, dank je

Ik wacht het af…. doe ik al zo lang…

Ik rijd met iemand mee, zit in de auto en mijn blik verdwaalt naar rechts… is dat mijn zoon? Is dat Rick?

Hij loopt met zijn fiets de hele dijk af. Zichtbaar geïrriteerd en aangeslagen. Op zijn lip bijtend…

Ik stap uit de auto en wacht tot hij de dijk afloopt.

Rick… hij kijkt me hatelijk aan. Rick… jongen, kan ik je helpen??
“nee dank je “ 3 woorden na 2 jaar. NEE DANK JE!!

Wat had ik dan verwacht? “Ja tuurlijk mams, help me, want dit is de zoveelste keer dat niemand mijn fiets maakt, opa deed dit vroeger maar ik mag niemand meer zien”.

Ik probeer nog een keer “zal mama je fiets naar de fietsenmaker slepen”?

Again…. ”nee dank je” met verbeten lip en pure agressie. Als blikken konden doden.

Ik ga me niet opdringen, ik loop de andere kant op. Tranen rollen over mijn wangen. Niemand ziet het, niemand merkt het.

Zoonlief aan de overkant van de straat, zwoegend om zijn fiets bij de fietsenmaker te krijgen en ik ben onzichtbaar..

Ik ben geen mama meer

Niet veel later krijg ik een dreigmail van mijn ex, dat het opgelost is, waar ik mee bemoei en dat ik niet nodig ben.

Die nacht droom ik over mijn zoon, zijn ogen, zijn blik, als baby, als kleuter, als blij kind en ik word badend in het zweet wakker.’

Ik ben geen mama meer, ik ben geen mama meer……… ik duik huilend in mijn kussen.. en val in slaap.

Sta op met een kater, niet van een leuk feestje. Weeeeeeeeeeeeeeer een OFF day ☹

Op 2 april 2016 werd haar leven als donderslag bij heldere hemel bruusk omgegooid. Haar kinderen werden ontvoerd door hun vader, die zich met kinderen verschanste op diverse plekken om er zeker van te zijn dat hij zijn psychologische oorlogvoering kon voortzetten. De mindgames gingen door, maar zonder kinderen. Hij bespeelde diverse instanties, later jeugdzorg, en komt er tot op de dag van vandaag mee weg. Frances blogt om awareness te creeëren voor de Complexe Scheiding (vechtscheiding) met ouderverstoting. Zo’n ernstige vorm van ouderverstoting dat de kinderen niet meer weten wie hun echte mama is. In het Amerikaans is dit bekend onder PAS (Parental Alienation Syndrome) Kinderen zitten in een spagaat, een loyaliteitsconflict. Dit kan elke ouder overkomen. Binnen 1 dag. Net als Frances….van 5 naar 1…in 1 dag.

REACTIES

Peter van Oorschot - 4 mei 2018

Frances, ik hoop voor jou dat je zoon later zal herkennen wat zijn vader heeft gedaan om jouw zo neer te zetten, ik weet er alles van, ik ben ook van mijn kinderen in een kwade vader neer gezet door ex schoonmoeder en moeder. Ik weet dat mijn kinderen eens naar mij terug komen. Sterkte Frances

Frances - 5 mei 2018

Bedankt Peter. Wat een leed hè ? Ik hoop, ik wacht ...dat de waarheid ooit boven komt en ik hoop dat ook voor jou ! Knuffel

Moeder van 2 ( voelt helaas als 1..) - 21 jul 2018

Een heel herkenbaar stuk en gevoel. Zo veel verdriet en wanhoop om de oneerlijke situatie. Als ik mijn ogen dicht doe dan zie ik een kind voor me wat zijn armpjes om me heen slaat en me knuffelt. Met mijn ogen open lees ik haat in zijn laatste whats app. Moeat net lachen om een tv programma om daarna in huilen uit te barsten. Hoe kun je nu lachen terwijl je in deze boze droom zit. Het komt goed zegt iedereen. Hij komt wel maar wanneer en hoe...

peggy - 8 sep 2018

hai frances, allereerst heel veel sterkte het is een oneerlijke strijd, ik herken het zit er middenin. Mijn 2 jongste kinderen zijn door de rechter aan mijn ex en zijn toen vriendin toegewezen. hij heeft jusitie gemanipuleerd, jeugdinstanties en komt er ook mee weg. we hebben gegeelde voogdij maar die van mij is enkel op papier en telkens opnieuw word je voor een fait a complis geplaatst.

Stephanie - 27 nov 2018

Oh mijn God... pfff geen woorden voor. De mijne worden me onthouden, maar gelukkig is het nog niet zo ver.. maar ik hou mijn hart vast.. Wat een hel, wat een kindermishandeling.. Er moet toch iets kunnen veranderen? Hoe kan dit uberhaupt worden toegestaan?? Ik ben nu vanaf februari ah afwachten stond zwak, geen strijd lust meer, onzeker.. maar vorige week zei iemand, vecht..want winnen of niet, later zullen ze het begrijpen en dan heb je bewijs dat je vocht voor ze..ondanks tegenslag. Mijn kids worden gemanipuleerd door vader, bewijs ervan begint te ontstaan, bij rapporten begeleide omgangsregeling. Ik ga nu de strijd aan omdat ik me zorgen maak om hun welzijn. De tegenstellingen zijn groot bij vader. Dat blijkt uit mails en brieven, apps en smsjes... ook rapport toont dingen die woede weergeven van vader naar mij.. ik blijf hopen, ooit.. de waarheid zal altijd uitkomen.. hou hoop..aub... kijk goed. Reageer tactisch en blijf aardig tegen je ex. Jij gaat dan de verstandige zijn, uiteindelijk hopelijk zal hij zich gaan irriteren of frustratie tonen..en dat heb je nodig ..laat je niet gek maken..hoe moeilijk ook.. denk denk denk.. hij weet hoe jij reageert op alles .. verander de tactiek. Geen idee of het zin heeft bij jou. Als je vader ontmaskert kun je je kids alles uitleggen met bewijzen.. want ze zijn gebrainwashed.. maar geef niet toe en niet op.. Blijf contact zoeken. Blijf mailen, schrijven, blijf ze.opzoeken etc. Later weten ze..dat je contact zocht maar dat het je geweigerd werd.. ik heb makkelijk praten.. de kids zijn nog niet omgepraat,maar weet dat het zijn woede is dat ze overnamen... niet die van hen. Blijf hoop houden, hoe moeilijke ook. Maar aub: vecht terug!!! Jaar na jaar na jaar.. in belgie bestaat een huis van hereniging. Voor de kinderen en verstoten ouders te herenigen. Er is hoop. Misschien niet nu, maar ooit zal het terug keren in zijn gezicht. Hou dat voor ogen. Wat een rot mensen bestaan er toch op de wereld zeg. Ik begrijp het zelf nog steeds niet en misschien moet ik dat ook niet eens willen. Deze personen zijn zelf ziek. Een goede ouder doet dit niet. Jij bent de goede ouder. Ondanks dat je dat niet voelt meer. Ondanks dat ze dat niet zien. Je kunt jezelf niks verwijten.. ik leef met je mee. Ken het verdriet en leegte en het gemis.. maar bij jou is het nog erger geworden. Dat is gewoon zo onrechtvaardig. Onbegrijpelijk hoe dit kan vandaag de dag. Geef niet op aub!! Zoek een goede advocaat. Ookal doen de kids zo. Het kan allemaal anders. Er bestaan herenigingshuizen hiervoor. Ookal willen ze niet. Bedenk altijd dat dit hun vaders woorden zijn, zijn manipulatie en zij controle. Dat is niet zomaar eruit. Maar zodra het patroon wordt doorbroken en deskundigen hierbij helpen Is alles mogelijk. Hou moed. Knap dat je je leven hebt opgepakt. Ik doe het je niet na. Maar geef.nooit op!!

Angelique - 29 jan 2019

Wat ben ik blij dat ik jou verhaal mag lezen. Dit is mijn verhaal. Iedee dag overleven masker op en luisteren naar moeds die vol trots over hun kinderen praten zo mooi. Maar ik ben ook moeder!!!! Maar dat is afgepakt het gaat niet om mij. Het gaat om het kind wat geestelijk mishandeld wordt! Wat kunnen we doen. Ja negeren lekker makkelijk!.....dat is de marathon lopen met 100 kilo op je rug....het is niet te doen. Ik zeg wel eens als ze overleden was dan kan je rauwen....maar nu rauw je maar ze leeft nog....het is niet te doen. Ik ga mn masker opzetten en er een gezellige dag van maken. Veel kracht en liefs

    Profielfoto van Nieuwe Stap

    Nieuwe Stap - 29 jan 2019

    Knap van je Angelique, hou vol!

Papa - 29 jan 2019

Rauwen of rouwen ?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 6 = tweeenveertig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.