Menu

Ga je voor je GELIJK of ga je voor je GELUK? Blog van Anne

11 reacties
gelijk of geluk

Ze liep door het bos en voelde de wind. De tranen over haar wangen in de wetenschap dat ze nu écht mag voelen. Eigenlijk nog langer dan gedacht was ze in haar hoofd aan het leven. De noodzaak om dat nu los te mogen laten voelde ze meer dan ooit.

Pijn

Waar het in de strijd nodig was om in kalmte en rust steeds een stap verder te zetten, was het lichaam nu uitgeput en werd het onomkeerbaar om bewust de pijn te ervaren om het echte verwerken te laten beginnen.

De confrontatie met de pijn van het verlies van een gezin is moeilijk te dragen. Een keuze die eigenlijk niet voelt als een oprechte keuze.

Het onbezorgd op laten groeien zo graag vast willen houden terwijl dit niet meer echt mogelijk is. Zichtbaar in de switch van schooltassen en bekers op de helft van de week.

De stilte in huis waar het opgeruimde speelgoed klaar staat om opnieuw weer aangeraakt te mogen worden. De vervreemding die ontstaat van wat ooit een vanzelfsprekend deel van je leven is geweest.

Een breuk die onder de grond al eerder was ontstaan maar voelt als een uitbarsting van een vulkaan die je niet kunt stoppen.

Tegenstrijdigheden

Een complexe scheiding is een rouwproces waarin de tegenstrijdigheden in gevoel bijna niet uit te drukken zijn. Een gevoel van opluchting om weer vrijheid te mogen ervaren kan ieder moment omslaan in de angst dat de herinnering van wat ook zo mooi is geweest teveel op de achtergrond raakt.

De boosheid en verdriet dat het niet is gelukt in alles wat je elkaar had beloofd.

De leegte die je voelt als ze niet bij je zijn. Dat je niet meer onderdeel bent van de helft van de tijd van hun leven.

De angst dat het conflict altijd zal blijven als een bij die maar om je hoofd blijft zoemen.

De hoop dat de kern van geluk en liefde weer gevonden gaat worden en dat je dankbaar mag zijn voor wat is geweest.

Kiezen voor geluk

Ik heb gekozen voor het opnieuw vinden van mijn geluk. Ik vecht iedere dag om niet te kiezen voor mijn gelijk. Dat mijn lieve kinderen ook nooit hoeven te kiezen. Dat de waarheid niet bestaat. 

Mijn naam is Anne en ik ben 40 jaar oud. Ik woon in Friesland en heb een zoontje van 4 jaar oud en een dochter van 10 jaar. Ik ben sinds twee jaar gescheiden van de vader van mijn kinderen en werk in de gezondheidszorg. Ik heb een passie voor muziek, dans en theater. Met mijn blogs hoop ik gescheiden ouders een gevoel van herkenning te geven. Dat ze de kracht en rust blijven behouden om te kiezen voor geluk i.p.v. gelijk. 

REACTIES

Lk - 16 dec 2019

Ligt aan de situatie en of het de moeite waard is. Ik laat niet over me heen lopen en dan ga ik nog wel eens voor gelijk. Zonder slopende rechtszaken overigens. Gewoon voet bij stuk houden werkt vaak ook.

  Anne - 17 dec 2019

  Ligt ook zeker aan de situatie. Je grens aan geven mag. Ik heb zelf gemerkt dat in de strijd meegaan uiteindelijk niet werkt. Gelukkig dat er geen rechtszaken zijn gekomen.

William - 17 dec 2019

Toen mijn ex na een huwelijk van 20 jaar wilde scheiden, had ik feitelijk 2 keuzes : ofwel een vechtscheiding, ofwel zodanig veel toegeven - op het vlak van de woning, de kinderen en alimentatie - dat er nergens meer over gevochten kón worden. Ik koos voor dat laatste, omdat ik absoluut een vechtscheiding wilde vermijden, zowel voor mij als voor onze kinderen. Ik heb dus mijn gelijk volledig onder de mat geveegd; nu vijf jaar later kan ik niet zeggen dat ik ongelukkig ben, maar ik moet toegeven dat het nog steeds een beetje knaagt dat mijn agressieve en inhalige ex volledig haar zin heeft gekregen, ten koste van mij, en dat mijn kinderen vermoedelijk de realiteit nooit gaan beseffen.

Anne - 17 dec 2019

Dapper besluit William! Herkenbaar. Ben ook niet in de strijd mee gegaan om een echtscheiding te voorkomen. Kinderen mochten loyaal blijven aan hun vader. En dat is ingewikkeld bij een eenzijdig verhaal! Maar nu na 2 jaar meer rust. Positiever contact met mijn ex. En de kinderen zijn gelukkig. Nu is er ook ruimte dat ze hun eigen mening gaan vormen. Dat gun ik jou ook. Veel geluk!

Anne - 18 dec 2019

Herstel, het voorkomen van een vechtscheiding ipv echtscheiding.

Maris19 - 19 dec 2019

Mooi geschreven

  Anne - 21 dec 2019

  Dankjewel!

Nicole - 20 dec 2019

Ontzettend mooi geschreven, zeker ook over de tegenstrijdigheden. En hoe ver je met gevoel uit elkaar kunt zitten, je ex en jij. Het blijft gewoon ontzettend moeilijk om tussen alle emoties door te laveren...

  Anne - 21 dec 2019

  Klopt Nicole!Dankjewel

nikkie - 21 dec 2019

Deze "tactiek" heb ik ook toegepast maar vind hem in het engels mooier en rustiger om hem te onthouden. "do you want to be right or do you want to be happy". Anne klopt het dat je nu nog steeds met verstand kiest voor geluk? Als je schrijft dat je iedere dag vecht om niet te kiezen voor gelijk lijkt het nog iets wat je jezelf nog oplegt maar wat nog niet vanuit je gevoel komt. Als je kan kiezen met je gevoel hoeft het geen gevecht met jezelf meer te zijn.

  Anne - 21 dec 2019

  Mooi gezegd Nikki! Inmiddels kan ik ook met mijn gevoel kiezen voor geluk en hoef ik daar ook niet meer voor te vechten. Dat geeft veel rust.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een + 5 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.