Menu

Ga jij alleen uit eten?

1 reactie
alleen uit eten gaan na je scheiding

Alleen uit eten gaan, is dat nou leuk of vreselijk? Stel je voor: je hebt zin om lekker uit eten te gaan en er is op dat moment niemand die met je mee gaat. Wat doe jij?

Nederland telt nu zo’n 2,4 miljoen alleenstaanden en dat aantal stijgt de komende jaren. Je zou zeggen, in deze tijden van crisis, een welkome doelgroep voor de restaurants. Maar helaas blijkt dat de Nederlandse horeca niet uitblinkt in gastvrijheid jegens de solo-eter. Vaak ben je aangewezen op een glas huiswijn of op een (relatief duur) half flesje wijn. De solo-plaatsen zijn niet de beste in het restaurant en een eenzaam gevoel kan je overvallen.

Maar er is goed nieuws! AlleenEten.nl selecteert voor ieder budget restaurants waar je prima alleen terecht kunt. “De site is ontstaan vanwege het gebrek aan informatie omtrent restaurants en eetcafés waar men alleen kan gaan eten. Het overgrote deel denkt dat wanneer je in je eentje gaat eten, je weggekeken en niet adequaat geholpen wordt in het betreffende etablissement. Tevens speelt het ‘ik wil niet gezien worden’ aspect een belangrijke rol wanneer je in je eentje gaat eten. AlleenEten.nl tracht deze mythe te ontkrachten.” Aldus oprichter Yorick Reintjens. Alle restaurants die op de site staan zijn vooraf persoonlijk bezocht en beoordeeld op snelheid, service, prijs en kwaliteit.

Ook op restaurantsite iens.nl kan je “solo” als zoekterm toevoegen.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een grote zaak waar je opgaat in de massa en waar om je heen van alles en nog wat gebeurt. Denk aan Hotel New York in Rotterdam, Dudok in den Haag, Dauphine in Amsterdam of de Winkel van Sinkel in Utrecht.

Verbetering dus, maar een oproep aan Horeca Nederland lijkt ons toch op zijn plaats: Neem de wensen van de solo-eter serieus! Vriendelijke bediening, een niet al te grote tafel – bijvoorbeeld in de buurt van de bar of met uitzicht – een niet al te uitgebreid langdurig menu, maar wel lekker eten! Dat is dan weer een groot voordeel van alleen eten, niemand leidt je af van de smaak…

REACTIES

vera drost - 31 jan 2017

Prima initiatief! Zelf wil ik restaurants gaan pushen een grote tafel neer te zetten waar je kan aanschuiven en nieuwe mensen leert kennen. Daar kan ik best wel advies bij gebruiken. Ik woon in Den Haag dus daar wil ik beginnen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 4 = drie
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.