Menu

Ga jij alleen uit eten?

1 reactie
alleen uit eten gaan na je scheiding

 

alleen uit eten gaan na je scheiding

Alleen uit eten gaan, is dat nou leuk of vreselijk? Stel je voor: je hebt zin om lekker uit eten te gaan en er is op dat moment niemand die met je mee gaat. Wat doe jij?

Nederland telt nu zo’n 2,4 miljoen alleenstaanden en dat aantal stijgt de komende jaren. Je zou zeggen, in deze tijden van crisis, een welkome doelgroep voor de restaurants. Maar helaas blijkt dat de Nederlandse horeca niet uitblinkt in gastvrijheid jegens de solo-eter. Vaak ben je aangewezen op een glas huiswijn of op een (relatief duur) half flesje wijn. De solo-plaatsen zijn niet de beste in het restaurant en een eenzaam gevoel kan je overvallen.

Maar er is goed nieuws! AlleenEten.nl selecteert voor ieder budget restaurants waar je prima alleen terecht kunt. “De site is ontstaan vanwege het gebrek aan informatie omtrent restaurants en eetcafés waar men alleen kan gaan eten. Het overgrote deel denkt dat wanneer je in je eentje gaat eten, je weggekeken en niet adequaat geholpen wordt in het betreffende etablissement. Tevens speelt het ‘ik wil niet gezien worden’ aspect een belangrijke rol wanneer je in je eentje gaat eten. AlleenEten.nl tracht deze mythe te ontkrachten.” Aldus oprichter Yorick Reintjens. Alle restaurants die op de site staan zijn vooraf persoonlijk bezocht en beoordeeld op snelheid, service, prijs en kwaliteit.

Ook op restaurantsite iens.nl kan je “solo” als zoekterm toevoegen.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een grote zaak waar je opgaat in de massa en waar om je heen van alles en nog wat gebeurt. Denk aan Hotel New York in Rotterdam, Dudok in den Haag, Dauphine in Amsterdam of de Winkel van Sinkel in Utrecht.

Verbetering dus, maar een oproep aan Horeca Nederland lijkt ons toch op zijn plaats: Neem de wensen van de solo-eter serieus! Vriendelijke bediening, een niet al te grote tafel – bijvoorbeeld in de buurt van de bar of met uitzicht – een niet al te uitgebreid langdurig menu, maar wel lekker eten! Dat is dan weer een groot voordeel van alleen eten, niemand leidt je af van de smaak…

REACTIES

vera drost - 31 jan 2017

Prima initiatief! Zelf wil ik restaurants gaan pushen een grote tafel neer te zetten waar je kan aanschuiven en nieuwe mensen leert kennen. Daar kan ik best wel advies bij gebruiken. Ik woon in Den Haag dus daar wil ik beginnen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht + = 14

Vlog

Judith is gescheiden en komt met de volgende vraag bij Roos: “Mijn zoon wil niet meer naar zijn vader. Wat kan ik doen?” Samen zijn ze gaan onderzoeken waarom Sjoerd niet graag naar zijn vader gaat.   Heb jij dezelfde vraag? Roos Boer van Succesvol Scheiden het Gooi wil graag met Lees verder > mijn zoon wil niet meer naar zijn vader
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.