Menu

Gedichten van een trotse alleenstaande moeder, die het soms ook zwaar heeft

1 reactie
alleenstaande moeder zwaar

Best Zwaar

Ik ben een trotse (alleenstaande) moeder.

En hou zielsveel van mijn kinderen.

Ook al is die rol, naast de vele andere rollen, best wel zwaar.

Dat gevoel laat mij door niets of niemand hinderen.

Ik wil gaan voor jullie welzijn.

En probeer daarin bij te sturen.

Ik kan helaas niets weghalen van jullie jonge negatieve ervaringen, verdriet, onzekerheid, angst en pijn.

Maar weet dat mijn onvoorwaardelijke liefde en betrokkenheid bij jullie levenslang zal duren.

Overleef

Ik ben ook maar een moeder. Kan het soms niet helemaal alleen.

Maar weet dat ik voor jullie zal vechten. Mijn onvoorwaardelijke liefde voor jullie houdt mij op de been.

Misschien zeg ik soms wel te weinig hoe veel ik om jullie geef.

En misschien mopper ik soms wel te hard en teveel. Omdat het gevoel zoveel alleen te moeten doen soms zorgt voor mijn standje ‘overleef’.

Maar weet dat ik mijn leven zou geven. Om jullie gelukkig, tevreden en blij te zien.

Dat ik, ondanks dat ik soms enorm behoefte heb aan ‘alleen-tijd’, blij ben met jullie in mijn huis en leven. Jullie verrijken mijn levenslust echt bovendien.

Ik ben Femke (47), ruim 5 jaar alleen / uit elkaar. Wonend met mijn 2 puber/jongwolwassen kinderen in een fijn huis op een superplekje. In mijn blogs (en gedichten) schrijf ik over mijn scheiding, het proces van ‘heling’ en de (toch ook wel) leuke, grappige, mooie kanten aan gescheiden zijn.

Mijn lijfspreuk: ‘bij jezelf blijven en wees eerlijk en oprecht’.

De lijfspreuk “vertrouw op je gevoel” is daar in de loop van de tijd ook bijgekomen!

Lees ook de andere blogs van Femke.

REACTIES

Merel - 24 mrt 2022

Wauw wat mooi en komt die binnen! Voel deze enorm! Geen pubers maar 2 kleine kinderen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een + = 10
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.