Menu

Hulp bij Scheiden

Wij zijn Nieuwe Stap en ben jij onlangs gescheiden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij proberen met onze vele artikelen, tips, events, interviews, boeken en serieuze artikelen je een handvat te geven om je leven op te pakken en alle zaken die daarbij komen kijken in goede orde te laten verlopen. Ook alleenstaande ouders kunnen hier terecht voor hulp bij scheiden, bijvoorbeeld over alle kindvraagstukken.

Hulp bij Scheiden

Wij zijn Annelies en Elske, beiden echtscheidings-mediators en wij kunnen je vanuit onze expertise met ieder mogelijk vraagstuk helpen. Voorheen deden we dit in persoonlijke, 1 op 1 sessies, maar via Nieuwe Stap kunnen we je ook vanaf afstand begeleiden en hulp bij scheiden geven. Daarbij worden we geholpen door verschillende partners die ook artikelen schrijven, zoals Marianne Smulders – mediator en ervarensdeskundige – en Settlement – een echtscheidingspraktijk.

Wij bieden je dagelijks interessante artikelen aan die je leren omgaan met alles wat er nu op je afkomt. Van informatie over samengestelde gezinnen, tot de relatie met je eigen ouders, ook Tips tegen een (najaars)dip, zelfs een Recept voor Pompoensoep vind je bij ons. We hebben ook vaste schrijvers, zoals het Dagboek van Iris – een blik in het Leven van Iris – ervarensdeskundige, gescheidene.

Forum over scheiden

Ook kun je in onze Community veel hulp bij scheiden krijgen. Alle leden van onze site komen daar bijeen om te praten over de meest uiteenlopende onderwerpen, van informatie over relatie met een pas gescheiden man met kinderen, tot topics over je gezin, over kinderen, tot minder serieuze zaken als voetbal, dagjes uit, etc. Je kunt dit alles bekijken na het aanmelden voor de Community.

Maar je kunt er ook eenvoudig zelf je vraagstuk neerleggen om hulp bij je scheiding te krijgen. Zit je ergens mee? Kom je er niet uit? Vraag het aan ervarings-genoten en bekijk samen alle oplossingen. Maar ook het lezen over ervaringen van andere mensen kan je veel hulp bij je scheiding bieden. Hoe gaan zij met zaken om? Wellicht kun je hen ook op weghelpen door je input in de Community te geven. Meld je dus snel aan!

Hulp bij scheiden wordt in allerlei soorten en maten aangeboden, maar de ervaring leert dat je het toch vooral zelf moet doen. Wij kunnen je hier vanuit je nieuwe thuissituatie dus in iedere stap bij helpen met onze site.

REAGEER OP DEZE BLOG
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Heel vaak geven stellen aan dat de communicatie, of het gebrek daaraan, de reden is dat ze uit elkaar gaan. Wat is nu precies de communicatie en hoe kun je ervoor zorgen dat de communicatie verbetert? Marloes van den Heuvel info@marloesvdheuvel.nLees verder > communicatie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.