Menu

Goed begonnen is half gewonnen! Gescheiden Karijn blogt

gescheiden

De feestdagen zitten er alweer even op en zelfs blue monday is geruisloos gepasseerd. Het is januari en ik verlang zoals elk jaar naar licht en lente, naar iets anders dan koude druilerige donkere dagen… En toch is er ook deze dagen lichtheid in mijn hoofd, want voor het eerst sinds de scheiding ben ik het jaar begonnen met een heel goed gevoel over de feestdagen en over het afgelopen jaar.

Gescheiden zijn is afscheid nemen en loslaten

2015 was geen makkelijk jaar, terugkijkend stond het jaar vooral in het teken van afscheid nemen en loslaten. Echt laten gaan… En dat vraagt om vertrouwen. Dat de dag na de nacht komt, dat het leven doorgaat, dat de pijn overgaat. Vertrouwen op dat wat jij vindt en voelt. Dat voor alles wat je laat gaan, ruimte komt voor nieuwe dingen. Dat een verdwenen vriendschap ruimte schept voor een nieuwe, dat een oud ritueel vervangen kan worden door een nieuwe frissere variant…

Herinneringen

Wat geweest is, staat als herinnering op een plankje achter me, terwijl ik vrolijk vooruit beweeg. En soms kijk ik nog eens om en dan zie ik ze staan: de verlopen vriendschappen, de ex, de oude relaties, de vervlogen herinneringen, de oude ruzies, het verdriet. En het is prima dat ze er zijn, want ze hebben me gebracht waar ik ben en ik heb verdomd veel van ze geleerd. Regrets and mistakes are memories made zingt Adele…. So true, maar meer is het ook niet. En die wetenschap is de echte winst van het voorbije jaar.

2015

Toen ik 2015 begon riep ik luid ‘dit wordt mijn jaar’, waarbij ik dacht aan nieuwe liefdes, carrièrestappen en andere grootse ervaringen… Dat werd het allemaal niet. En toch werd het mijn jaar! Ik werd weer trouw aan mezelf, het grootste cadeau dat ik mezelf na jaren kon geven!

Dus nu voelt het alsof er een nieuw strak wit vel voor me ligt, waar ik opnieuw op mag tekenen, kleuren en krassen. Een begin van een echt nieuw hoofdstuk.

En ook mijn omgeving voelt mijn nieuwe elan. Er komt andere energie in al mijn relaties, het verleden is geen gespreksonderwerp meer, ik zie en hoor de mensen om me heen weer helemaal, mijn schouders kunnen andermans tranen weer dragen, ik heb zin een nieuwe dingen en de kinderen laten me regelmatig weten dat het zo fijn en vrolijk is als we samen zijn. De oudste gunt me nu zelfs luid en duidelijk een nieuwe relatie!

2016

Dus kom maar op 2016! Want dit wordt weer mijn jaar en wie weet dit keer wel met die nieuwe liefde, grootste ervaringen, verre reizen en spannende ondernemingen… Goed begonnen is in elk geval half gewonnen!

Karijn is 42 jaar, woont in Amsterdam, is moeder van de twee liefste jongetjes ter wereld en afgelopen jaar gescheiden. Ze blogt maandelijks op nieuwestap.nl en vertelt vandaag over een nieuwe start. Beetje bij beetje krijgt ze haar hoofd helderder.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier + 4 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.