Menu

Hardop Dromen, gedicht van I-Pat

5 reacties
dochter terug

Het is donker als ik je kamer binnenloop.
Je ligt daar, alsof je nooit bent weggeweest.
Ik praat fluisterend tegen je. 
Ik zit hardop te dromen, op de rand van je bed.

Het maanlicht schijnt op je mooie blonde haren.
Wat zijn we van ver gekomen, om dit te bereiken.
Je hebt zonder harnas gevochten net als ik.
En nu lig je hier, in de kamer die je moest verlaten.

In de vaart van de dag kom ik niet boven je uit.
Je eist dan alle aandacht op en je praat 25 uur in een dag.
Dus in de stilte van jouw kamer stort ik nu mijn hart bij jou uit.

Hoor je eigenlijk wel wat ik allemaal zeg?
Of slaap je al?
Ik hou zoveel van jou.
Droom je mij?

Ik kijk op de klok, we zijn een uur verder.
Het maakt me niet uit, ik heb nog zoveel met je delen.
Ik heb genoeg woorden om je te vertellen hoeveel ik van je hou.
Ik heb genoeg liefde om voor de rest van ons leven aan je te geven.

Ik kan het niet geloven hoe ver ik voor je heb moeten gaan.
Mijn eigen vlees en bloed. 

Langzaam vallen mijn ogen dicht.
Ik buig me over je heen en geef je nog een kus.
Dank je wel dat jij mijn kindje bent
En ik laat je nooit meer gaan.

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere blogs van I-Pat.

REACTIES

Zoekende - 16 feb 2022

Wat ontzettend mooi...

    I-pat - 17 feb 2022

    Dank je wel Zoekende!

Mkto - 19 feb 2022

Zo zeg. Deze grijpt me naar de strot. Ik zou willen dat ik zulke teksten voor mijn kinderen had kunnen maken.

    I-pat - 7 mrt 2022

    Dank je wel voor het compliment Mkto. Deze is dan ook een beetje voor jou.

S. Tromae - 9 mrt 2022

Ik vind dat je per gedicht sterkere en mooiere teksten gaat maken. Chapeau. Ik kijk al uit naar de volgende

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 × = zesendertig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.