Menu

Heb je een vraag over kinderalimentatie of partneralimentatie?

vraag over kinderalimentatie

Vragen over partneralimentatie of kinderalimentatie

Partneralimentatie en kinderalimentatie zijn precaire onderwerpen bij een echtscheiding. Onzekerheid over je financiële situatie geeft veel spanning. Bovendien zijn het gecompliceerde onderwerpen die veel vragen oproepen. Hoe fijn is het om een plek te hebben waar je je vragen over partner- en kinderalimentatie aan een deskundige kan voorleggen. Dat kan hier, aan de Alimentatiespecialist!

Stel gratis je vraag over alimentatie!

De beantwoording van je vraag is gratis! Tenzij er echt een dossier moet worden bestudeerd, maar dan geeft de Alimentatiespecialist dat aan. De meest voorkomende vragen zullen, geanonimiseerd, in een tweewekelijkse blog worden besproken.

Stel je vraag via info@alimentatiespecialist.nl

Deze vraag is reeds eerder gesteld en beantwoord:

De vraag

Sinds 3 jaar zijn wij gescheiden en betaal ik kinder-en partneralimentatie.  Destijds verdiende is 2850 netto en mijn ex 1950 netto.  Ik betaal per kind (3 kinderen) 123 euro kinderalimentatie en 378 euro per maand partneralimentatie. Samen ongeveer 720 euro per maand.  Mijn oudste is de helft van de weken bij mij dus 50/50 verdeeld.  Mijn overige kinderen zijn gemiddeld 2,5 dagen per week bij mij. Inmiddels verdien ik 3200 netto en mijn ex is minder uren gaan werken waardoor zij nog maar 1650 netto heeft. Mijn oudste kind is inmiddels 20 en mijn middelste wordt 18 in november. Aan hen betaal ik het bedrag rechtstreeks. Echter, binnenkort gaat mijn ex trouwen met iemand die een eigen bedrijf in het buitenland heeft en het grootste gedeelte van het jaar in het buitenland verblijft. Aangezien mijn partneralimentatie verplichting gaat vervallen wil mijn ex nu dat ik meer kinderalimentatie ga betalen met als argument: “je gaat meer overhouden en bovendien ben je meer gaan verdienen!”. Kunnen jullie inschatten of zij gelijk heeft? Wat zijn de mogelijke gevolgen voor de kinderalimentatie nu ik meer ben gaan verdienen en zij minder maar waartegenover staat dat zij trouwt? Daarbij zit er een gevoel van onrecht want ik vind dat zij, mede gezien de leeftijd van de kinderen, best fulltime kan gaan werken. Ze wordt door de huidige regelingen en het trouwen niet gestimuleerd hiertoe!

 

De antwoorden

Huwelijk moeder en de kinderalimentatie.

De echtgenoot van de moeder wordt onderhoudsplichtig naar de twee jongste kinderen en daardoor heeft het huwelijk invloed op de kinderalimentatie.

Hoger inkomen vader

Hierdoor wordt het aandeel van de vader in de kosten kinderen hoger en daarmede ook de kinderalimentatie.

Verdiencapaciteit moeder

Indien de moeder aannemelijk meer kan verdienen dan zij thans doet wordt deze verdiencapaciteit opgenomen als inkomen, het aandeel van de moeder in de kosten kinderen wordt hierdoor hoger en daarmede wordt de kinderalimentatie lager.

Herberekening

Een herberekening maakt duidelijk hoeveel kinderalimentatie (aan moeder en kinderen) redelijk is gezien alle eerdere en komende wijzigingen.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 × = zes
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.