Menu

Heiwee, gedicht van I-Pat

1 reactie
heimwee

Ik voelde een leegte in mijn lijf toen ik jou in de meivakantie een paar dagen eerder teruggaf aan je moeder.
Jij had heimwee en een week bij mij was nog net te lang voor jou.
Ik ben niet al onze mooie momenten vergeten.
Maar het voelde alsof je bij me werd weggerukt.
Een gevoel dat ik lang niet zo heb gevoeld.

Met Hemelvaart kom je voor vier dagen en drie nachten weer naar mij toe en ben je weer om mij heen.
Ik kan alleen maar hopen dat het beter gaat.
Want ik zie als jij mij even aankijkt met je grappige gezicht en schaterlach, omdat je mij weer eens gek noemt, dat ik mezelf niet meer ben en niet herken.

Ik heb je voor langere tijd om me heen gezien en ik heb begrepen hoe fijn het is om jou en je zus lang om me heen te hebben. 
Dat wil toch iedere ouder?
Ik heb altijd gehoopt dat alle ellende aan mijn deur voorbijgegaan zou zijn. 
Maar dat is helaas niet zo.

Naar jou probeer ik steeds weer de weg te vinden.
En het is niet dat ik alle wegen uit mijn hoofd ken.
Maar de weg van jou naar mij en andersom, die zal ik altijd blijven lopen.
Net zolang tot ik er ben en jij net als je zus langer dan een weekend bij mij wil zijn.

Je hebt vijf dagen kunnen zien wat voor vader ik ben voor jou.
En hoe ik naar je heb gelachen.
Maar jij kent niet al mijn pijn, die laat ik je ook niet zien.
En toch doe jij die pijn verzachten als jij bij mij bent.
Maar dat heb je zelf niet door.

Ik leg je handje op mijn hart en ik beloof je dat ik er altijd voor je ben.
Ik verjaag de geesten in mijn hoofd als je even niet bij mij bent.
Want jij weet wie ik ben. 
Jij kent mij en jij gelooft mij.

In de storm en door de regen.
Of door de harde wind.
In alle straten van de stad lopen we met z’n drieën hand in hand.
Niets of niemand houdt ons nog tegen.

Wij gaan onze weg wel vinden, ook als je langer dan weekenden bij mij bent.
Want jij, kleine man, kent meer wegen uit je hoofd dan ik.
Wil jij mij de weg wijzen? En naast mij blijven lopen?
Net zolang tot ik weer bij jou ben?

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere gedichten van I-Pat.

REACTIES

Mario - 25 mei 2023

Wat een prachtig gedicht! Heel herkenbaar. Heel veel sterkte namens een vader die ook aan het kortste eindje trekt als het gaat om de omgang met je kind(eren) na een scheiding...

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen + = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.