Menu

Help, mijn kinderen worden op FB gepost door de vriendin van mijn ex

kinderen op Facebook gepost

In onze vragenrubriek kwam de volgende vraag naar voren:

Ik heb gehoord dat de vriendin van mijn ex foto’s van mijn kinderen op haar Facebook plaatst, ook foto’s van mijn kinderen in badpak, dit plaatsen van foto’s is nooit met mij besproken en wil ik niet.
Kan ik van haar eisen dat ze geen foto’s meer op haar Facebook plaatst van mijn kinderen?

Wilma Ferwerda geeft het volgende antwoord:

Dat lijkt me inderdaad niet makkelijk voor je dat de vriendin van je ex dat doet, zeker als jij daarover er hele andere normen op na houdt.
Ik heb er wat op zitten googelen omdat ik me afvroeg of er in verband met de privacy wetgeving ideeën en regels over zijn.
Ik kwam een aantal dingen tegen:

https://www.justitia.nl/portretrecht.html

http://www.zwangerschapspagina.nl/threads/stiefmoeder-zet-fotos-van-mijn-kinderen-op-facebook.588106/

https://www.charlotteslaw.nl/2015/03/portretrecht-portret-kind-facebook/

Het zet je wat meer aan het denken, als je het leest, maar kant en klare oplossingen of regels zijn er (lijkt het) niet, hoewel de zwemkleding wel een onderwerp is van aandacht.
Zelf zou ik in willen haken op het woord ‘eisen’.
Bij veel dingen die je wil bereiken hangt het ervan af hoe je dat aanpakt.
Hoe is je communicatie met je ex? Wat vindt hij van foto’s op Facebook? Hebben jullie daar samen ooit iets over afgesproken? Wat vinden de kinderen er zelf van?
Dat zou je eerst eens met hem kunnen bespreken. Als het dan mogelijk is om één lijn daarin te bepalen, dan kan hij dat ook met zijn vriendin bespreken. Of als de communicatie open is, dan zou je het zelf ook met haar kunnen bespreken.

Als je van te voren merkt dat je boos bent, of gekwetst, dan is het altijd lastig om zoiets open te bespreken. Dan zal je eerst je eigen pijn onder ogen moeten zien. Onderzoek dat maar eens; gaat het erover dat je het idee hebt dat ze jouw kinderen heeft ingepikt; of dat zij ze beschouwt als haar bezit; of ben je bang dat zij meer met de kinderen heeft dan jij. En voel dan maar wat het met je doet als je onder de boosheid kunt voelen, kun je het verdriet voelen over het verbroken systeem?; over de pijnlijke keuzes die gemaakt zijn?

Om je eigen wonden rouwen is belangrijk om weer open te kunnen communiceren, en vaak is het zo dat er steeds opnieuw wonden aangeraakt worden. Nu blijkbaar door dit gegeven.
Dus, ja, je kunt vragen of dringend verzoeken of zij dat niet meer wil doen. Als je gaat eisen ontstaat er vaak een conflict. En of je juridisch het recht hebt om het te eisen dat kan ik niet echt opmaken uit wat er op internet staat, maar dat zal waarschijnlijk de verhoudingen geen goed doen.

Veel succes, hartelijke groet, Wilma

Wij zullen deze juridische vraag voorleggen aan één van onze partners en komen er nog op terug, Nieuwe Stap.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 8 = nul
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.