Menu

Het manwijf, papa en mama tegelijk, blog van Loes

2 reacties
mama en papa tegelijk

Als alleenstaande moeder moet je vaak papa en mama tegelijk zijn. Een soort van manwijf zeg maar! Een woord dat vooral veel mannelijkheid suggereert en absoluut vrouwonvriendelijk klinkt.  Dus ik ben trouw in de weer met elektrische heggenscharen, boormachines, holle wand pluggen, torx bitjes (jaja, ik spreek mijn talen), controleer zelf de vloeistoffen en bandenspanning van mijn auto en vang zonder gillen de dikste spinnen.

In al mijn manlijkheid moet ik echter ook vrouw zijn. En die kant zou ik eigenlijk meer aandacht moeten geven. Al jaren leef ik in een soort van overlevingsstand. Dat doet je vrouwelijkheid geen goed. De oer drang om alle ballen hoog te houden en de sleutelfiguur van het gezin te moeten zijn deed me nog nét geen borsthaar groeien. Het maakte me echter wél een vrouw met ballen. En die ballen had ik in het scheidingsproces ook keihard nodig.

En ondanks dat ik vaak vader en moeder tegelijk moet zijn, geef ik mezelf de uitnodiging weer wat vrouwelijkheid in mezelf terug te vinden en de harde schil van overleving van me af te gooien. En me te beseffen dat ik het niet allemaal hoef te kunnen en dat ik ook hulp kan vragen. Terwijl ik sta te klussen omringd door  schuurpapier, plamuur en verf neem ik me voor die avond maar weer eens m’n voeten uitgebreid te verzorgen.  Schuren, plamuren en aflakken….

Ik ben Loes, bijna 43. Status: Na 22 jaar relatie, waarvan ruim 16 jaar getrouwd, in september 2016 gescheiden. En inmiddels zelfs weer verliefd. Kinderen: Ik heb twee zonen van 8 en 12 en co-ouderschap, ook met mijn twee honden. Dus soms heel stil in huis en dan weer een levendige boel. Werk: Ik werk 32 uur per week in 5 dagen. Heb een oud huis gekocht waarin geklust moet worden en ik loop dus standaard achter de feiten aan in mijn huishouden. #opgevenisgeenoptie Kernwoorden: accepteren wat is, loslaten (daar is ie weer), humor, liefde, respect.

REACTIES

Profielfoto van Eline

Eline - 1 okt 2017

Ik zie dat de reactie die hier geplaatst was, is weggehaald. Beetje jammer, want er kan best over gediscussieerd worden. Ik kon die reactie ook wel begrijpen, voor veel mannen is het onaantrekkelijk als een vrouw zich zo onafhankelijk opstelt. Het was wat cru verwoord, maar de achterliggende gedachte, daar gaat het uiteraard om. Als vrouw is het juist erg prettig als je merkt dat je veel meer kunt dan je dacht, dat je wel degelijk een plank op kan hangen, de heg kunt knippen, beslissingen kunt nemen. Maar dit blog gaat er volgens mij juist om dat al die praktische zaken niet opwegen tegen het gemis van een partner, een klankbord, een steunpilaar. Op dat vlak kunnen mannen en zelfstandige vrouwen elkaar echt wel vinden. Dus Jan, als je nog meeleest, ik hoor graag je mening hierover.

Profielfoto van Eline

Eline - 1 okt 2017

O, ik vergis me! De reactie die ik bedoelde staat bij een ander blog. *doink*.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 + vier =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.