Menu

Hoe de wereld onder mijn voeten verdween, blog van Phil

11 reacties
de wereld verdween onder mijn voeten

Toen we naast elkaar op de bank zaten vertelde ze me onder andere dat ze al meerdere maanden, misschien zelfs al een aantal jaar, minder en later zelfs geen gevoelens meer voor mij had. Ook vertelde ze dat ze gevoelens voor andere mannen heeft gehad, waarbij op dit moment voor één man serieuze gevoelens, en dat ze mede daarom niet verder met me wil.

Hoorde je dat woosh geluid? Dat was de wereld die onder mijn voeten verdween.

Ik heb het niet zien aankomen

Later die dag, nadat ze had aangegeven relatietherapie te willen proberen en nadat we dit hadden ingepland, heb ik er bij haar op aangedrongen dat ze mij de volledige waarheid vertelde omdat anders relatietherapie ook zinloos was.

Toen heeft ze mijn vermoedens bevestigd. En weer dat woosh geluid, voor de 2e keer de wereld onder mijn voeten weggeveegd. Niets heb ik zien aankomen.

Achteraf gezien had ik dat natuurlijk wel moeten kunnen zien. Geen verwijt naar mijn vrouw (wat ze op moment van schrijven nog is), maar ze is niet zo sterk in haar communicatie en nogal wollig. Ik ben daarentegen soms veel te dominant in mijn manier van communiceren en blijkbaar ben ik geen goede luisteraar. Dat heeft ertoe bijgedragen dat ik niet door heb gehad dat zij zich niet goed voelde in onze relatie.

Waar is het mis gegaan?

Daarnaast waren mijn inactiviteit en mindere behoefte aan sociale contacten voor haar een groter probleem dan ze liet blijken. Er waren signalen die ze heeft afgegeven, absoluut. Signalen die ik niet heb opgevangen, ook absoluut… Maar ons leven was de afgelopen maanden, buiten haar “vluchtgedrag” niet heel veel anders dan daarvoor. We waren nog net zoveel intiem als de jaren daarvoor, we knuffelden nog net zoveel als daarvoor, alles leek normaal. Dat wás alleen helemaal niet zo, maar dat heb ik niet gezien.

Dat we beiden dingen fout hebben gedaan weten we. Of fout, kun je wel over fout spreken als je het zelf niet eens doorhebt? Ik had niet door dat ik in een “couchpotato” veranderd was en zij heeft niet door gehad dat ze daaraan meegewerkt heeft, door alles maar te accepteren en te denken dat het allemaal wel goed was.

Ik heb haar veel te weinig laten merken dat ik enorm veel van haar hou, ja nog steeds, en zij heeft het geaccepteerd zonder met haar vuist op tafel te slaan en aan te geven dat onze relatie zo niet goed is en geen toekomst heeft. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Drie dagen nadat ze me alles verteld had is ze vertrokken om bij een vriendin te verblijven. Opnieuw verdween de wereld onder mijn voeten. Zo kunnen we toch niet werken aan onze problemen? Ze gaf aan dat ze graag wilde, dat ze hoopte, dat ze door weg te gaan mij zou gaan missen en haar gevoelens zouden terugkeren.

Na een aantal weken daar te zijn gebleven woont ze nu 3 weken alleen in een kleine studio. Dat is wat ze vanaf het begin had aangegeven dat ze graag wilde. Alleen zijn. Tot dat moment was er geen mogelijkheid voor, maar nu is ze al een aantal weken alleen.

We zijn verzand in een relatie die niet meer gezond is en dat heeft haar opgebroken. Begrijpelijk. Want het stomme is, ik had 10 weken geleden nooit verwacht dat ik dat zou zeggen, maar ook mij heeft het opgebroken. Ik heb een enorme schop onder mijn kont gehad door alles wat er gebeurd is en dat was eigenlijk wat ik heel hard nodig had.

Hoi. Mijn naam is Phil. Ik ben 45 jaar, vader van een zoon van 18 en een dochter van 15. In april 2021 stortte mijn wereld in toen mijn vrouw mij vertelde dat haar gevoelens voor mij weg zijn en dat ze onze relatie wil beëindigen. Graag deel ik in deze blog mijn ervaringen in deze verschrikkelijk moeilijke periode met jullie. Mijn 1e blogpost is geschreven 10 weken nadat mijn vrouw vertelde dat ze niet met me verder wil. Ik wil graag mijn kant van het verhaal met jullie delen, waarbij ik hoop dat andere mensen die in soortgelijke situatie zitten hier steun uit kunnen halen of dat misschien zelfs kan worden voorkomen dat dit bij anderen gebeurt.

Lees ook de andere blogs van Phil.

REACTIES

Marieke - 12 aug 2021

Oef herkenbaar, maar bij mij liet mijn man de bom vallen. Nog maar 4 weken terug, alsof uit het niks Poef. Waren 23 jaar samen, nog 2 jonge kinderen. Ik ben overwhelmed, en ergens is het dan ook fijn om te lezen dat je niet de enige bent waar zoiets speelt. Dankjewel voor het delen.

  Profielfoto van Phil

  Phil - 12 aug 2021

  Hoi Marieke, Voor zover ik om me heen hoor komt dit verhaal ook vaker "andersom" voor. Ik zit wat dat betreft blijkbaar in een uitzonderlijke positie maar qua gevoel zal het weinig verschil maken vermoed ik. Overwhelmed was ik ook en ben ik af en toe nog steeds (op dit moment 4 maanden geleden dat het gebeurt is). Heel veel sterkte, zorg goed voor jezelf en voor je kinderen. Het zal echt beter gaan worden. Hopelijk heb jij hieruit, net als ik veel geleerd over jezelf en over je partner, waardoor dit soort problemen in de toekomst niet meer zullen voorkomen. Groetjes, Phil

R - 12 aug 2021

Oei, wel heel herkenbaar, nagenoeg 1:1, Alleen bij ons is mijn vrouw meteen bij een andere man ingetrokken.

  Profielfoto van Phil

  Phil - 12 aug 2021

  Hallo R., Bedankt voor je reactie. Heel erg heftig voor je. Ook jij heel veel sterkte en wijsheid toegewenst. Groetjes, Phil

Profielfoto van Phil

Phil - 12 aug 2021

Hallo, Als er mensen zijn die, naar aanleiding van deze blog, contact met mij zouden willen opnemen om bijvoorbeeld hun verhaal kwijt te kunnen dan sta ik daar zeker open voor. Mijn gegevens zijn bekend bij de beheerders van deze website. Groetjes, Phil

Joyce - 12 aug 2021

Wat goed van je, dat je je verhaal met anderen wilt delen. Dit zijn geen gemakkelijke onderwerpen om over te praten (mijn mening). Jouw verhaal lijkt wel het mijne maar dan omgedraaid, heb het ook totaal niet zien aankomen, maar daar ineens was het, de medeling en dan het gevoel dat je wereld ineens zo onder je weg zakt. Zo herkenbaar, sterkte voor jou, voor de weg die je nog gaat/moet bewandelen.

  Profielfoto van Phil

  Phil - 19 aug 2021

  Hoi Joyce, Dank je wel voor je reactie. Nog een lange weg te gaan maar het zal goedkomen!

R - 12 aug 2021

Nog even een aanvulling, Wij waren 35 jaar bij elkaar, 3 nog thuiswonende kinderen, ze is heel verzorgend, deed heel veel en was de spil van het gezin. Ik trok mij steeds meer terug uit de maatschappij. Van de een op de andere dag kom ik erachter dat zij een ander heeft, Ik heb, dat ik het wist, een week verborgen gehouden, In die week loog ze over dingen, en dat heeft ze oprecht, echt waar nog nooit gedaan, niet naar mij of naar een ander, ook niet een leugentje om bestwil. Het leek er in die periode ook op alsof ze onder de drugs zat, zo koud, emotieloos en apathisch. Die andere man bleef ook maar contact zoeken, ook nadat mijn vrouw hem verzocht had, haar een tijd met rust te laten, zodat wij aan onze relatie, en aandacht aan het gezin kon geven. Maar daar had hij maling aan. Zijn vrouw heeft een scheiding aangevraagd, toen ik haar in een vroeg stadium op de hoogte bracht van de affaire, mijn vrouw was de derde in 2 jaar tijd waar hij het mee probeerde. We hebben nog een 3 maanden relatie therapie gehad, maar zij trok de stekker er toen uit, en is bij hem ingetrokken. De kinderen zijn bij mij. Ze denkt wel heel erg mee om mij met de kinderen hier te kunnen laten wonen. Ik mis haar ontzettend en ik kan er (nog) niet tegen als ik ze zie of hoor wat ze allemaal ondernemen samen. Mijn vrouw zoekt de kinderen wel op en doet dingen met ze, maar dat zijn dan de leuke dingen. De zorgen en het corrigeren van pubers, krijg je niet mee, als je er niet 24/7 bij woont. Al met al is het een kl… situatie waar ik liever niet in zou zitten, maar ja, praten hebben we veel te weinig gedaan, en conflicten zijn er nooit geweest. Altijd eens met elkaar! Hopelijk kan ik het ooit een plekje geven, het is nu nog verdomd moeilijk, Maar 35 jaar is niet zomaar vergeten, we hebben samen zoveel meegemaakt, leuke maar ook veel treurige dingen.

  Profielfoto van Phil

  Phil - 19 aug 2021

  Hoi R., Bedankt voor je uitgebreide aanvulling. Je verhaal lijkt inderdaad heel erg op dat van mij. Ik herken mijn vrouw ook niet meer en zelfs de kinderen herkennen hun eigen moeder niet meer. Ook ik verwacht dat mijn vrouw bij een andere man zal gaan intrekken (hoewel ze zegt van niet) en ook bij mij zullen de kinderen naar alle waarschijnlijkheid bij mij willen blijven. Ook ik zie mijn vrouw zich aan haar ouderlijke verantwoordelijkheden onttrekken maar mijn kinderen zijn op een leeftijd dat ze dit niet accepteren en op dit moment ook zo min mogelijk contact met haar willen. Het is al met al een hartverscheurende situatie waar we ons in bevinden. We moeten vooral vooruit kijken en niet teveel terugkijken. Proberen haar te vergeven, te focussen op het positieve, hoe moeilijk dat op sommige momenten ook is maar je zult ook zien en ervaren (hebben) dat er steeds meer positieve momenten zullen zijn. Hou daaraan vast en hou je taai.

Marie - 2 sep 2021

Beste Phil, herkenbaar jouw verhaal. Na 34 jaar erachter gekomen dat mijn inmiddels exman al 2 jaar een relatie met een jongere vrouw had. Ben weggegaan en heb na een paar maanden de scheiding aangevraagd. Nu ruim een jaar alleen . Heb volwassen kinderen die moeite hebben dat hun vader zo koud en afstandelijk is geworden. Mijn dochter wil het kiefste geen contact meer tot zij dit verwerkt heeft mijn zoon spreekt hem af en toe. Hij is een compleet andere man geworden. Ken hem al 46 jaar. Gaandeweg voel ik mij beter omdat ik liever alleen ben dan samen met een leugenaar. Af en toe steekt de woede de kop op omdat mijn toekomst er compleet anders uitziet. Heb gelukkig heel goed contact met mijn kinderen en heb een goed sociaal netwerk om mij heen. Dat is belangrijk. Ik wens jou en iedereen die dit leest veel sterkte toe.

  Profielfoto van Phil

  Phil - 16 sep 2021

  Hallo Marie, Bedankt voor je reactie en het spijt me dat je je herkent in mijn verhaal. Jouw verhaal klinkt ook verschrikkelijk. Bij ons heeft het wat minder lang geduurd, voor zover ik weet, voordat mijn vrouw heeft opgebiecht wat ze heeft gedaan. Ik herken ook heel erg wat je zegt met betrekking tot het veranderen van je toenmalige wederhelft. De kinderen en ik herkennen haar niet meer en willen, tot groot verdriet van ons beiden, op dit moment ook geen contact meer met haar. Fijn om te horen dat je je gaandeweg beter voelt. Ik denk er hetzelfde over, liever alleen dan met een leugenaar. De toekomst is voor mij ook totaal anders dan ik me had voorgesteld. Maar wie weet wat er allemaal nog op ons pad komt. Woede is er ook nog steeds en dat zal nog wel even duren voordat het weggaat maar ik denk dat dat niet meer dan normaal is. Gelukkig heb ik ook een, kleine, maar hele fijne groep vrienden die altijd voor me klaar staan, dus dat moeten we koesteren. Bedankt voor je lieve wensen en ik wens jou ook al het goede voor de toekomst. Gr, Phil

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf + 6 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.