Menu

Tot over mijn oren…, blog van Phil

weer verliefd

Na lange tijd niet te hebben geblogd en een behoorlijk bewogen jaar achter de rug te hebben vond ik (het) weer eens tijd om wat met jullie te delen. Even geen ellende of praktische dingen waar je tegenaan loopt als je gaat scheiden of goedbedoelde adviezen maar iets leuks…

Kan ik ooit nog verliefd worden?

Na mijn scheiding vroeg ik me al snel af of het ooit nog mogelijk zou zijn dat ik nog verliefd zou worden. 29 jaar was ik samen met mijn ex-vrouw en al die tijd heb ik nooit gevoelens voor een andere vrouw gehad. Niet zo gek dus dat ik me afvroeg of ik dat gevoel ooit nog wel eens zou kunnen krijgen.

Of misschien is het wel gek om dat te denken en ben ik de enige daarin?

Dus ik ben druk in de weer gegaan met Tinder, Happn, Badoo en weet ik veel wat voor andere online dating-apps. Daarnaast ben ik actief geweest, en nog steeds, om mijn sociale netwerk uit te breiden, wat hard nodig was na de scheiding. Maar toen er na anderhalf jaar nog geen kriebeltje in mijn buik was gekomen, dacht ik eigenlijk bij mezelf dat het misschien toch niet meer ging gebeuren. Misschien was mijn ex toch de liefde van mijn leven?

Het is wat het is, toch? Gewoon maar verder gaan met mijn leven en er maar niet teveel mee bezig zijn is dan toch misschien het beste. Dus die dating apps weer links laten liggen en door!

Sprakeloos, onbeholpen en raar

Mensen van rond mijn leeftijd zullen hem nog wel kennen, Circus Custers met Verliefd. Even een stukje van de tekst (uiteraard copyright Circus Custers):

‘k Sta niet al te gauw met m’n mond vol tanden
Nee, ik heb normaal wel m’n woordje klaar
Het is net of nou alles is veranderd
Sprakeloos, zo onbeholpen en zo raar

Om een lang verhaal kort te maken, stond ik er ineens zo bij als de bovenstaande tekst. Sprakeloos, onbeholpen en raar. Stapt er ineens een bloedmooie vrouw voor mij de lift in met 2 ontzettend leuke meiden (haar dochters naar ik aannam en dat bleek inderdaad te kloppen). Gewoon in de lift, bij de flat waar ik woon. We raakten kort aan de praat en ze bleek in hetzelfde gebouw te wonen, een paar verdiepingen boven mij. En in die maanden daarvoor had ik haar nog nooit eerder gezien, hoe gek kan het lopen.

Ondanks dat ik met m’n mond vol tanden stond heb ik door een toevalligheid haar telefoonnummer gekregen, ben ik met haar via WhatsApp aan de praat geraakt en heb ik haar op de koffie gevraagd.

Een domper, maar ik kan het weer!

Nadat we meerdere keren hadden afgesproken, wat super leuk en gezellig was, en voor mijn gevoel meer dan een ontzettend leuke klik hadden, heb ik haar verteld dat ik verliefd op haar ben. Jammer genoeg gaf zij aan dat niet ze niet verliefd op mij is, dus dat was wel een flinke domper. Het voelde voor haar, ondanks dat we elkaar pas kort kennen, heel vertrouwd en alsof we elkaar al heel lang kennen. Dat was ook heel fijn om te horen maar zeker niet de uitkomst die ik het liefst had gewild.

Ondanks dat ben ik een super leuke en ontzettend lieve vriendin, en 2 kleine vriendinnetjes, rijker geworden. En ze heeft me daarbij ook iets heel erg belangrijks gegeven, namelijk verliefdheid en het besef dat ik dat weer kan worden. Het maakt me ontzettend dankbaar dat ik dat gevoel weer mocht kennen en nog meer dat ik haar nu tot mijn vrienden mag rekenen.

V-v-v-v-v-verliefd tot over m’n oren
Ondersteboven dat ’t nog kan
V-v-verliefd tot over m’n oren
Niet te geloven, ‘k stotter d’r van

Hoi. Mijn naam is Phil. Ik ben 45 jaar, vader van een zoon van 18 en een dochter van 15. In april 2021 stortte mijn wereld in toen mijn vrouw mij vertelde dat haar gevoelens voor mij weg zijn en dat ze onze relatie wil beëindigen. Graag deel ik in deze blog mijn ervaringen in deze verschrikkelijk moeilijke periode met jullie. Mijn 1e blogpost is geschreven 10 weken nadat mijn vrouw vertelde dat ze niet met me verder wil. Ik wil graag mijn kant van het verhaal met jullie delen, waarbij ik hoop dat andere mensen die in soortgelijke situatie zitten hier steun uit kunnen halen of dat misschien zelfs kan worden voorkomen dat dit bij anderen gebeurt.

Lees ook de andere blogs van Phil.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf − = 3
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.