Menu

Hoe ik de donkere periode van mijn scheiding ben doorgekomen, blog van Phil

4 reacties
scheiding doorkomen

Mijn laatste blogs gingen vooral over alle dingen die op me af zijn gekomen in de afgelopen, op moment van schrijven, 8 maanden. Nu ik terugkijk op de afgelopen periode vraag ik me wel eens af hoe ik in vredesnaam door deze periode heen ben gekomen, zonder compleet in te storten, aan de drank/drugs/kalmeringsmiddelen te raken, of toe te geven aan donkere gedachten.

Daarom lijkt het me een goed idee om eens voor jullie op te schrijven wat ik heb gedaan en hoe ik met deze donkerste periode in mijn leven om ben gegaan.

Op de boksbal rammen

De week nadat mijn (inmiddels ex-) vrouw mij onder andere vertelde dat ze niet meer verder met me wilde, merkte ik dat ik vol zat met verdriet, woede, frustratie, onbegrip en onmacht. Vroeger heb ik veel gesport; onder andere voetbal, tennis, fietsen en vechtsport, maar door “het leven” is dat allemaal een stuk minder geworden de afgelopen jaren.

Vooral om mijn woede en frustratie kwijt te raken ben ik een week nadat de “bom” gevallen was via Marktplaats gaan zoeken naar een bokszak om mijn energie op kwijt te kunnen. Aangezien slapen toch amper lukte en ik iedere dag tussen 4 en 6 wel wakker was, stond ik iedere ochtend vroeg al op de bokszak te rammen.

Sporten gaf mij een boost

Er lag nog een fitness matje om oefeningen op te doen, van mijn ex, dus daar deed ik voor de afwisseling ook maar wat buikspieroefeningen en andere spierkracht oefeningen op. In eerste instantie begon ik met 10 minuutjes en dit heb ik opgebouwd naar 20 minuten, soms een half uurtje. Muziekje erbij aan en lekker even knallen en daarna heerlijk onder de douche alles van je afspoelen.

Dit heb ik door-de-weeks iedere dag gedaan en een maand of 3 volgehouden. Omdat ik dit in de ochtend deed kreeg ik daar een boost van waardoor ik veel beter de dag door kwam dan ik zonder dit sporten was gekomen dus dat heeft me enorm geholpen. Op zondagochtend zat ik al vaak op de mountainbike en dat deed ik daarnaast ook nog gewoon. Alles bij elkaar kost het je echt niet veel tijd en levert het enorm veel op, alleen al aan energie! 

Als ik het kan, kan jij het ook!

Het belangrijkste is daarbij dat je jezelf echt moet dwingen om het consequent vol te houden. Ik weet het, dat is niet altijd makkelijk en het is mij heel soms niet gelukt. Geeft niet, zolang je het de volgende dag maar weer oppakt en niet opgeeft! Als ik het kan, dan kan jij het zeker!

Naast het sporten greep ik beschikbare momenten aan om te gaan wandelen. Niet even 2 straten om, maar 45 minuten – een uurtje – het bos in. In de zomerperiode lukte dat in de avonden prima, soms zelfs dagelijks. Je kunt ook op je kont op de bank gaan zitten met een glas wijn (en die neiging is soms heel erg groot) maar geloof me, van wandelen voel je je stukken beter!

Ik voel me fit

Na een maand of 3 (en een kilo of 12 lichter) ben ik iets minder gaan sporten, ik heb het afgebouwd naar 3 keer per week, waarvan 2x per week gecombineerd met hardlopen. Maandag en vrijdag hardlopen + daarna spier-oefeningen en woensdag bokszak en spieroefeningen en op zondag lekker op de MTB.

Op dit moment, 8 maanden verder, sport ik nog 2 keer (hardlopen + spieroefeningen op dinsdag en donderdag) en MTB op zondag en ben ik afgevallen van ongeveer 100 kilo naar een kilo of 84. Ik voel me fit, sterk en energiek. En ik zie er lekker uit 😉

Hoi. Mijn naam is Phil. Ik ben 45 jaar, vader van een zoon van 18 en een dochter van 15. In april 2021 stortte mijn wereld in toen mijn vrouw mij vertelde dat haar gevoelens voor mij weg zijn en dat ze onze relatie wil beëindigen. Graag deel ik in deze blog mijn ervaringen in deze verschrikkelijk moeilijke periode met jullie. Mijn 1e blogpost is geschreven 10 weken nadat mijn vrouw vertelde dat ze niet met me verder wil. Ik wil graag mijn kant van het verhaal met jullie delen, waarbij ik hoop dat andere mensen die in soortgelijke situatie zitten hier steun uit kunnen halen of dat misschien zelfs kan worden voorkomen dat dit bij anderen gebeurt.

Lees ook de andere blogs van Phil.

REACTIES

Lo - 22 jan 2022

Herkenbaar Phil. Super goed van je. Wat een gedrevenheid. Ergens moet je een uitlaatklep hebben voor de emoties. Ook een nieuw ritme vinden in het leven. Ik schreef veel en ben daarna gaan tennissen, dat doet mij goed om onder de mensen te zijn. Zo vindt iedereen daar hopelijk zijn eigen nieuwe weg in.

Profielfoto van Phil

Phil - 24 jan 2022

Hoi Lo, Bedankt voor je reactie. Ook jouw woorden zijn herkenbaar, een uitlaapklep hebben, een nieuw ritme vinden in het leven. Wat dat betreft ben ik nog volop zoekende maar omdat ik nog steeds in een rollercoaster zit is het lastig om alweer iets proberen op te bouwen. Ons huis is net verkocht, dus we zijn zoekende naar een andere woning, zijn al begonnen met opruimen en inpakken, we zijn afwachtende op urgentieverklaring van gemeente, kortom rollercoaster... En dan helpt de hele corona ellende ook niet mee om nieuwe mensen te leren kennen. Even geduld maar tot er een nieuw plekje voor ons is en dan begint voor ons écht de nieuwe start. Groetjes, Phil

Profielfoto van Vlora

Vlora - 20 feb 2022

Ik heb zo veel bewondering voor dat mensen er weer een beetje bovenop komen als ze dit scheidingsproces ongewild in gaan. Ik vind t zo moeilijk. Mijn man is al 2 mnd op zichzelf en is bezig een nieuw leven met ook een nieuwe partner op te bouwen. Ik worstel met al mijn gevoelens van een hele mooie relatie samen, 30 jaar lang. Bij alles zie en voel ik “ wij”, we hebben zoveel samen gedeeld, hobbies, vrienden, elkaar sparringpartner zijn etc. Ik kan het maar niet geloven, dat hij dit allemaal op wil geven. Een verleden, een heden en ons toekomstbeeld. Heet t echt wat slijten? .

Profielfoto van Phil

Phil - 23 feb 2022

Hoi Vlora, Bedankt voor je bericht en het spijt me om te horen dat je in een soortgelijke situatie zit. Misschien lijkt het, als je de blogs leest, alsof het allemaal altijd maar goed gaat maar ik kan je verzekeren dat dat zeker niet het geval is. Het is voor mij al bijna een jaar geleden en ik barst af en toe nog steeds in huilen uit, op de stomste momenten, een liedje op de radio of een verliefd stelletje wat voorbij loopt... Het klinkt allemaal zo makkelijk en logisch, je moet er doorheen, het komt weer goed, rouwproces,etc. Vertel dat maar tegen die pijn die je de hele tijd ervaart... Ik kan niet anders dan je vertellen dat het écht waar is, het komt goed, je zult hier als een sterker persoon uitkomen ook al doet alles nu pijn. Alles wat jullie mee hebben gemaakt en samen hebben ervaren zijn ook hele mooie herinneringen en die zul je ook gaan koesteren maar de tijd zal ook komen om nieuwe herinneringen te gaan maken, zonder je ex-partner. Heel veel sterkte en liefs, Phil

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 + zeven =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Vreemdgaan veroorzaakt heftige emoties bij zowel de bedrogene als de vreemdganger en heeft invloed op het hele sociale systeem. Het focussen op de schuldige is een valkuil en het is essentieel om door het rouwproces te gaan zonder vast te blijven zitten in de schuldvraag. Individuele coaching is belangrijk, maar een gezamenlijk proces is ook Lees verder > vreemdgaan verwerken
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.