Menu

Inkomen van de nieuwe partner. Heb jij een vraag over alimentatie?

inkomen van nieuwe partner

Vragen over partneralimentatie of kinderalimentatie

Partneralimentatie en kinderalimentatie zijn precaire onderwerpen bij een echtscheiding. Onzekerheid over je financiële situatie geeft veel spanning. Bovendien zijn het gecompliceerde onderwerpen die veel vragen oproepen. Hoe fijn is het om een plek te hebben waar je je vragen over partner- en kinderalimentatie aan een deskundige kan voorleggen. Dat kan hier, aan de Alimentatiespecialist!

Stel gratis je vraag over alimentatie!

De beantwoording van je vraag is gratis! Tenzij er echt een dossier moet worden bestudeerd, maar dan geeft de Alimentatiespecialist dat aan. De meest voorkomende vragen zullen, geanonimiseerd, in een tweewekelijkse blog worden besproken.

Stel je vraag via info@nieuwestap.nl

De vraag

De moeder van mijn dochter is onlangs, of gaat binnenkort scheiden van haar huidige man. Ze woont inmiddels al samen met een andere man, echter qua inkomen heeft zij geen inkomen uit werk. Ze ontvangt alleen het kindgebondenbudget/ kindertoeslag etc. Haar nieuwe vriend waar ze nu mee samenwoont heeft wel inkomen uit werk.

Nu wil de moeder van mijn dochter de alimentatie die ik nu betaal herberekenen, wat ik begrijp.

Mijn vraag is nu, kan het inkomen van de nieuwe partner waar ze nu mee samenwoont mee worden berekend voor de kinderalimentatie en of danwel welke bedragen qua kindgebondenbudget etc.?

Het antwoord

Het inkomen van de nieuwe partner, zolang uw ex niet hertrouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, is niet van belang.

Het inkomen van de moeder, inclusief het kindgebonden budget is wel van belang.

Behalve van het werkelijke inkomen kan ook worden uitgegaan van een realistisch te verdienen inkomen (verdiencapaciteit), rekening houdend met opleiding, ervaring, specifieke persoonlijke factoren en de lokale marktomstandigheden.

Voorbeeld; indien de moeder ervoor kiest om niet te gaan werken met als enige reden voldoende inkomsten middels (nieuwe) partner kan van een verdiencapaciteit worden uitgegaan.

Wij kunnen voor u de hoogte van een redelijke kinderalimentatie berekenen, hiervoor hebben wij meerdere gegevens nodig. U kunt ook hiervoor ons onlineformulier gebruiken.

Of de gegevens in een emailtekst doorgeven, zie hiervoor bijvoorbeeld onze checklist op onze website alimentatiespecialist.nl Nadat wij van u de gegevens hebben ontvangen, ontvangt u van ons een voorstel met bijbehorend tarief, welke berekening ons inziens het meest geschikt is.

Vervolgens wachten wij u akkoord af voordat wij starten met de vervaardiging van uw berekeningen

Na ontvangst van uw akkoord kunt u uw berekening binnen ca. 2 werkdagen tegemoet zien.

Onze alimentatieadviseurs berekenen de ‘’voor u meest redelijke / gunstige alimentatie’’, tegen voordelige tarieven. Onze professionele alimentatieberekeningen zijn te hanteren om het onderling eens te worden of in te brengen, middels een advocaat / mediator bij een rechtszaak.

Alimentatiespecialist

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 6 = nul
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.