Menu

Inkomen van de nieuwe partner. Heb jij een vraag over alimentatie?

inkomen van nieuwe partner

Vragen over partneralimentatie of kinderalimentatie

Partneralimentatie en kinderalimentatie zijn precaire onderwerpen bij een echtscheiding. Onzekerheid over je financiële situatie geeft veel spanning. Bovendien zijn het gecompliceerde onderwerpen die veel vragen oproepen. Hoe fijn is het om een plek te hebben waar je je vragen over partner- en kinderalimentatie aan een deskundige kan voorleggen. Dat kan hier, aan de Alimentatiespecialist!

Stel gratis je vraag over alimentatie!

De beantwoording van je vraag is gratis! Tenzij er echt een dossier moet worden bestudeerd, maar dan geeft de Alimentatiespecialist dat aan. De meest voorkomende vragen zullen, geanonimiseerd, in een tweewekelijkse blog worden besproken.

Stel je vraag via info@alimentatiespecialist.nl

De vraag

De moeder van mijn dochter is onlangs, of gaat binnenkort scheiden van haar huidige man. Ze woont inmiddels al samen met een andere man, echter qua inkomen heeft zij geen inkomen uit werk. Ze ontvangt alleen het kindgebondenbudget/ kindertoeslag etc. Haar nieuwe vriend waar ze nu mee samenwoont heeft wel inkomen uit werk.

Nu wil de moeder van mijn dochter de alimentatie die ik nu betaal herberekenen, wat ik begrijp.

Mijn vraag is nu, kan het inkomen van de nieuwe partner waar ze nu mee samenwoont mee worden berekend voor de kinderalimentatie en of danwel welke bedragen qua kindgebondenbudget etc.?

Het antwoord

Het inkomen van de nieuwe partner, zolang uw ex niet hertrouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, is niet van belang.

Het inkomen van de moeder, inclusief het kindgebonden budget is wel van belang.

Behalve van het werkelijke inkomen kan ook worden uitgegaan van een realistisch te verdienen inkomen (verdiencapaciteit), rekening houdend met opleiding, ervaring, specifieke persoonlijke factoren en de lokale marktomstandigheden.

Voorbeeld; indien de moeder ervoor kiest om niet te gaan werken met als enige reden voldoende inkomsten middels (nieuwe) partner kan van een verdiencapaciteit worden uitgegaan.

Wij kunnen voor u de hoogte van een redelijke kinderalimentatie berekenen, hiervoor hebben wij meerdere gegevens nodig. U kunt ook hiervoor ons onlineformulier gebruiken.

Of de gegevens in een emailtekst doorgeven, zie hiervoor bijvoorbeeld onze checklist op onze website alimentatiespecialist.nl Nadat wij van u de gegevens hebben ontvangen, ontvangt u van ons een voorstel met bijbehorend tarief, welke berekening ons inziens het meest geschikt is.

Vervolgens wachten wij u akkoord af voordat wij starten met de vervaardiging van uw berekeningen

Na ontvangst van uw akkoord kunt u uw berekening binnen ca. 2 werkdagen tegemoet zien.

Onze alimentatieadviseurs berekenen de ‘’voor u meest redelijke / gunstige alimentatie’’, tegen voordelige tarieven. Onze professionele alimentatieberekeningen zijn te hanteren om het onderling eens te worden of in te brengen, middels een advocaat / mediator bij een rechtszaak.

Alimentatiespecialist

Bekijk ook de blog

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


× negen = 27

Vlog

Wat komt er bij jou op als je denkt aan de zomervakantie? Waar denk je aan als je denkt aan de zomervakantie? Zon, ontspanning en gezellig met je kinderen? Je kinderen lang niet zien? Als je gescheiden bent en je kinderen gaan 3 weken op vakantie zijn met de andere ouder kun je ze heel Lees verder > gescheiden ouders
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Download de Gratis Checklist Scheiden en maak je scheiding overzichtelijk