Menu

Is dat niks voor jou Pap, Tinder? Blog van Mario

tinder

Wandelen met dochter

‘Is dat niks voor jou pap?’ ‘Lijkt me meer iets voor de jeugd. Ik ken het niet, alleen van horen zeggen, maar is toch vooral een vleeskeuring?’

‘Dat bedoel ik dus, een oordeel zonder dat je weet waar je het over hebt, dat heet dus een voor-oordeel. Jij ben toch onderzoeker van huis uit? Dan moet je het gewoon uitproberen vind ik en dan pas je oordeel vormen’.

Het leek wel of ik mezelf hoorde praten. Zo moest ik dus ook bij een ander overkomen. Schaakmat!

Heel eenvoudig hoor!

‘Zal ik laten zien hoe het werkt? Het is heel eenvoudig hoor’.

Ik wandel met mijn dochter van 22 door het groene achterland van Berendorp. Sinds mijn scheiding, nu een kleine twee jaar geleden, wandel ik wel vaker met Dochter. Ik wandel sowieso meer dan  ik ooit heb gedaan (jaja, corona). Het lijkt wel of mijn gesprekken met Dochter anders zijn, dieper gaan. Nog nooit heeft mijn dochter me iets verteld over haar ervaring met Tinder, over datingsites in het algemeen of over haar liefdesleven. Misschien heb ik er ook nooit naar gevraagd. Misschien gaat het me ook helemaal geen snars aan. Denk ik nu.

‘Okay, prima, why not, ben eigenlijk ook wel benieuwd nu je er zo over begint. Je hebt een punt’.

Op Tinder-les

‘Nou, kijk, het idee is dus heel simpel. Je maakt een profiel aan, dat gaat heel makkelijk en snel. Je kiest een paar foto’s uit. En je voegt een paar korte zinnen tekst toe. Tenminste zo doe ik het het en doen de meesten het’.

‘Zo dat is inderdaad simpel. Dus geen grote lappen tekst en geen vragenlijsten vooraf invullen …. ‘.

Ik had me eerder eens ingeschreven op een dating-site. Een paar weken maar, net na mijn scheiding. Op die ervaring kom ik zeker nog terug. Daar heb ik met met dochterlief toen niet over gesproken. Maar ik vond dat maar een hoop gedoe. Het betrof een datingsite voor hoger opgeleiden, dat dan weer wel.

‘Ik zei toch: easy does it. Ik heb ook wel tips over de foto’s en de tekst. Dus die geef ik je er meteen bij. Een paar foto’s is genoeg. Eentje moet je gezicht van voor laten zien. Een tweede laat je hele lichaam zien (zodat je een beetje een beeld hebt van de maten van iemand haha, niet te dik hè, daar houd je toch niet van pap). En dan nog een foto die iets laat zien van je hobby, dat je aan het fietsen of tuinieren bent of zo. Klaar met de foto’s’.

‘En ik neem aan dat je er een beetje gunstig op mag afsteken, op die foto’s?’

‘Ja pap, dat doet iedereen, duh. Ze moeten wel een beetje recent zijn overigens, anders wordt het vooral teleurstellend’.

‘Okay, geen probleem’.

‘Dan naar de tekst. Een paar zinnen is genoeg, ik zei het al. Dus geen hele verhalen. Begin met een zin met humor. Humor doet het altijd goed. En dan nog een zin die iets cryptisch heeft, dus een zin die de vrouw aan de andere kant in positieve zin prikkelt. Er moet iets te raden zijn, ze moeten nieuwsgierig worden’.

‘Zozo, ik ben onder de indruk ….’

‘En nu kan het feest beginnen. Nu komen we bij de kern van Tinder. Je geeft op wat je zoekt, in jouw geval dus een vrouw van bepaalde leeftijd, een straal waarbinnen het moet gebeuren allemaal en daar gaat ie. De carrousel begint te lopen. Je krijgt elke keer een vrouw te zien uit de grote vrouwenhemel. Je swipet naar links als ze niet je type is en naar rechts als je haar wel leuk vindt’.

De volgende dag installeer ik na een korte discussie met mezelf Tinder dan toch maar op mijn telefoon. En eerlijk is eerlijk, ik ben verrast, nou sterker nog, ik ben ‘flabbergasted’. Ik realiseer me wat voor mogelijkheden er verstopt zitten achter dit stukje wondere techniek. En zo zit ik dan in elkaar, ik ga mijn honger stillen door erover te lezen en er met vrienden over te praten.

Toeval of niet, vrij snel na de wandeling met mijn dochter begint ook mijn moeder aan me te trekken. Te hengelen naar mijn liefdesleven. Zij is met haar 84 jaar uiteraard meer ervaren dan ik …. .

Mario heeft op NieuweStap eerder geschreven over zijn scheiding. Hij vindt het nu tijd om te onderzoeken of ie toe is aan een nieuwe relatie. De wereld van het (internet-) daten is nieuw voor hem, hij is een groentje. Maar hoe gaat zoiets rond je 60e in corona-tijd? De blogs zijn uit het echte leven gegrepen maar de auteur heeft zichzelf toegestaan hier en daar het verhaal naar eigen hand te zetten.

Lees ook de andere blogs van Mario.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie × 3 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.