Menu

Mijn liefdescoach en ik, blog van Mario

4 reacties
liefdescoach

Hoger opgeleid?

Voor ik de eerste stappen op Tinder zette, had ik alweer een aardige tijd geleden even kennis gemaakt met een andere datingsite. Het was eigenlijk (veel) te kort na mijn scheiding om al te gaan daten. En eigenlijk was ik ook absoluut niet van plan ‘de markt op te gaan’. Maar de nieuwsgierigheid naar het nieuwe en onbekende was gewoonweg te groot.

‘Ik ga het gewoon eens uitproberen’, zei ik hardop tegen mezelf na enkele gesprekken met een goede wandelmaat van me. Deze wandelmaat was zelf ruim 10 jaar geleden gescheiden en deelde graag zijn ervaringen uit zijn roemruchte dating-historie. ‘Een spannende tijd maar vooral een leuke tijd, gewoon doen zou ik zeggen. En als je het niks vindt dan stop je er gewoon weer mee. Wat kan het schelen?’, aldus de wandelmaat.

Mijn marktwaarde

Ik was natuurlijk ook super nieuwsgierig naar mijn huidige marktwaarde. Had ik na meer dan 30 jaar nog enige inruilwaarde? Na wat googlen en uitproberen hier en daar, koos ik uiteindelijk  voor een site voor hoger opgeleiden. Ik worstel (nog steeds) enorm met die insteek van selecteren op opleiding. Hoezo zou een opleiding van belang zijn voor geluk in een relatie? Toch is er nogal wat onderzoek gedaan naar relatievorming en de liefde blijkt toch sterk afhankelijk (te blijven) van herkomst en sociaal-economische klasse. Ook in dating en relaties blijven mensen vaak in hun eigen bubbel hangen.

Op tv zag ik onlangs een documentaire. Daarin zei een ‘deskundige’ dat Titanic (de film) ook ging over een romance tussen twee verliefden met verschillende sociaal-economische achtergronden. Niet voor niks waren er daarom verschillende gescheiden decks op de boot, hoe lager het deck hoe lager op de sociaal-economische ladder je stond. Maar, toen kwam de uitsmijter: ‘Ook als de Titanic niet was gezonden, was het niks geworden met dit koppel’.

Anyway, met die hoge opleidingen bleek het op de site reuze mee te vallen als ik zo keek naar de beroepen en achtergronden van het aanbod. Verder ontdekte ik al snel wat patronen in de foto’s en teksten. Bijna alle dames hadden vakantiefoto’s van zichzelf genomen met een glas wijn in de hand. Qua tekst was de rode draad zo’n beetje dat de meesten hun zaakjes goed voor elkaar hadden (geen ‘rugzakjes’ heet dat blijkbaar in dating-taal) en dat ze niet op zoek waren naar ONS en FWB… (voor nieuwkomers in datingland, moet je mij horen, zoek maar op). Gaaaap!

30 reacties

Tada… mijn hart maakte een sprongetje. Na enkele dagen had ik ongeveer dertig reacties in mijn postvak. Woah! Wat een opsteker. Het feest kon beginnen. Dat viel dus wat tegen. Is hier sprake van een matching paradox? Veel van de dames die reageerden spraken mij niet genoeg aan (zie eerder: te kritisch, te terughoudend, nog niet klaar?) om verder te gaan. Omgekeerd had ik dan weer een aantal dames uitgezocht waar ik dan weer geen reactie van terug kreeg. Opvallend eigenlijk, inderdaad soms ook gewoon helemaal geen reactie, nada, niets. Doodse stilte. Maar alles went en je leert snel.

Tinder zit in dit opzicht dus fundamenteel anders in elkaar… misschien interessant daar later nog eens dieper op in te gaan.

Toch ontstonden een aantal leuke gesprekken via de chatfunctie en heeft een beperkt aantal ontmoetingen ‘in real life’ plaatsgevonden. Mijn eerste echte ontmoeting was hilarisch en heeft enorme indruk op me gemaakt. Het begon er al mee dat de dame in kwestie net in de week van onze chat in het publiek zat van een talkshow op nationale televisie. Ze had me beloofd dat ze indien mogelijk even naar de camera zou zwaaien speciaal voor mij! Hoe romantisch. En dus had ik een voorsprong op haar want ik had mijn date dus al min of meer in het echt op tv gezien! Enkele dagen later kwam het dan tot een ontmoeting ergens in het land in een bosrijke omgeving. Maar het liep weer heel anders …

Liefdescoach

‘Nou, je ziet er leuk uit, valt niet tegen’.

‘Dank je. Ik had jou natuurlijk al gezien, op tv, dus ik wist al dat je leuk was’.

‘Maar even voordat we de diepte in gaan: hoe lang ben je nu alleen?’

‘Ai, dat is een heel verhaal, ik wilde eigenlijk alleen even kijken op zo’n datingsite en van het een kwam het ander’.

‘Nou, das mooi, zit ik hier mijn tijd te verdoen… Nou, hoe lang?’

‘Nog maar een kleine 3 maanden’.

‘En hoe lang was je daarvoor getrouwd?’.

‘Bijna 30 jaar’.

‘Okay, dus ik ben je eerste date na 30 jaar!! Weet je wat, we gaan een stukje wandelen, want we zijn hier nu toch. En dan ga je mooi terug naar huis. Ga eerst maar eens een stuk of tien vrouwen ontmoeten. Als je dan nog interesse hebt, dan laat je maar wat horen en zien we wel verder’.

In de weken die volgden ben ik hard aan het werk gegaan om deze mooie opdracht invulling te geven. Steeds als ik een afspraak met een andere dame wilde inplannen, ging ik te rade bij deze ‘vrouw met ervaring’. Binnen enkele dagen sprak ik mijn ervaren maar onbereikbare date aan met ‘mijn liefdescoach’ en kreeg ik, steeds doorspekt met veel humor, een serieus advies van haar. Na een week stelde ik (ook niet gek) voor om een werkoverleg met de liefdescoach in te plannen. ‘Dan kunnen we samen de lijst met kandidaten doornemen’, grapte ik nog.

Om een lang verhaal kort te maken: mijn liefdescoach en ik hebben elkaar nog een paar keer gezien. We hebben voor elkaar gekookt, met elkaar gegeten en zijn een paar keer naar de film geweest. Het was een hele leuke periode waarin ik veel heb geleerd. Maar een relatie zat er niet in. Het was dit groentje in deze weken al opgevallen dat er nogal wat mannen om deze liefdescoach zwermden. Elke keer was er wel eentje op bezoek geweest, of had er eentje gratis de tuin gedaan of…. Ik besloot afscheid te nemen van mijn leermeesteres want ik wilde geen onderdeel gaan uitmaken van deze ring met zwermende mannen.

Mario heeft op NieuweStap eerder geschreven over zijn scheiding. Hij vindt het nu tijd om te onderzoeken of ie toe is aan een nieuwe relatie. De wereld van het (internet-) daten is nieuw voor hem, hij is een groentje. Maar hoe gaat zoiets rond je 60e in corona-tijd? De blogs zijn uit het echte leven gegrepen maar de auteur heeft zichzelf toegestaan hier en daar het verhaal naar eigen hand te zetten.

Lees ook de andere blogs van Mario.

REACTIES

Bien - 15 jul 2021

Dat bewijst maar weer dat mannen niet een happy single kunnen zijn! Hoe kun je na 30 jaar relatie zo snel gaan daten? Vrouwen hebben niet zo gauw weer een man nodig! Dit klinkt generaliserend, ik weet het! Maar ik heb geen hoge pet ( meer) op van mannen!! Als ze niet narcistisch zijn dan zijn ze wel weer afhankelijk! Misselijkmakend!

    Robert - 15 jul 2021

    Hoho Bien, Wellicht is Mario al heel lang weg bij zijn partner, maar duurde de scheiding een eeuwigheid? En hoeveel vrouwen zijn nog maar net klaar met de scheiding en zitten op Tinder of iets dergelijks. Ik vind dat je zo wel een beetje uit de bocht vliegt. Iets respectvoller had ook gekund.

Nicole - 15 jul 2021

Ik vond het een ontzettend leuk stuk om te lezen Mario, dus meningen verschillen blijkbaar ;) Succes met je datingavontuur en ik hoop dat we nog meer van je mogen lezen!

    Mario - 3 sep 2021

    Dank Nicole, dat helpt. Ik snap ook wat Bien bedoelt overigens. Het was ook te snel destijds, maar ik heb er geen spijt van en het heeft me geholpen door die tijd heen te komen. En inderdaad wat Robert zegt: er gaat een heel traject aan vooraf, het komt niet zomaar uit de lucht vallen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 × = tweeendertig
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.