Menu

Je houdt toch wel van honden? Blog van Mario

datingervaringen

Ik heb uiteindelijk maar een maand of zo op die site voor ‘hoger opgeleiden’ gestaan. Zoals ik al vertelde begon het allemaal als een uit de hand gelopen nieuwsgierigheid. Beetje loeren hoe het allemaal werkt in dat wereldje. Heb ik er spijt van? Omdat het te snel was na mijn scheiding? Nee eigenlijk niet. Ik heb er lol aan beleefd, enkele dames leren kennen waar ik nu af en toe nog contact mee heb, en vooral veel geleerd.

Daten in corona tijd

Toen in corona-tijd kon je niet veel anders doen dan een stukje wandelen om elkaar beter te leren kennen. Meteen bij iemand thuis afspreken ligt niet voor de hand, maar ik moet zeggen dat ook dat wel gebeurde. Ik heb er zelf geen probleem mee om bij iemand die ik niet ken voor de deur te staan. Maar ik ben een man en als vrouw zou ik het omgekeerd niet zo snel doen (laat ik het zo zeggen: het heeft me wel eens verbaasd hoe makkelijk het ging).

Je houdt toch wel van honden?

Maar ook vóór de corona-tijd draaide het al snel uit op een wandeling. Zo ook die ene keer. We hadden afgesproken ergens midden in het land. Ik was wat te vroeg en uiteraard een beetje gespannen. Een positieve spanning, maar toch. En ja hoor, daar kwam ze aangereden. Een gelaarsde dame met lange benen stapte uit de auto. Slik. En meteen daarna sprong er een hond achteraan. Nee, ik moet het anders vertellen, er sprong een hond uit de auto, en die lange benen kwamen er achteraan natuurlijk.

De hond sprong op me en begon te likken. Ik heb niks tegen honden, echt niet, maar ja, toch ongemakkelijk. En ook een dilemma, nog steeds vind ik, om dingen die je in het begin opvallen of je tegenstaan, meteen ter sprake te brengen. Dat past niet, dat komt later wel (vind ik). De dame met de lange benen maakte overigens wel voorzichtig excuses: ‘Ja sorry hoor, het is nog een jonge hond, ik heb hem pas, je houdt toch wel van honden?’

We hebben leuk gewandeld. Ondanks dat het toch niet echt soepel liep (figuurlijk dan hè), vond ik haar te aantrekkelijk om het hier bij te laten. We besloten na de wandeling nog een drankje te doen (ja dat kon toen pre corona nog wél). Ook toen, tijdens het drankje, was ik al meer bezig de hond van me af te houden dan me lief was. We besloten dat we elkaar nog een keer wilden zien, bij haar thuis.

Zoenen met de hond!

Wat gebeurde er toen ik een week later bij haar thuis werd ontvangen? Je raadt het al: de hond had me eerder ontdekt dan haar bazin. Weer springen en likken. Maar goed, het werd gezellig. Na de koffie met gebak, kwam de wijn en ging het haardvuur aan. Omdat we nog geen avondklok hadden, werd het vanzelf later en toen het donker begon te worden gingen de kaarsjes aan.

Ik voelde me aangetrokken tot haar en besloot na wat wijntjes mijn geluk te beproeven en ik begon met voorzichtig zoenen. Het ging allemaal niet heel soepel. Bedenk ook dat het voor mij heel lang geleden was dat ik met een andere vrouw dit had geprobeerd. Had ik al gezegd dat de hond ook voortdurend aanwezig was? Hoe dan ook, toen ik het idee had dat we samen aan het zoenen waren en ik mijn ogen opendeed bleek ik de tong van de hond in mijn mond te hebben…

GADVERDEGADVER!

We hebben elkaar meerdere keren gezien. De hond nam een té grote plaats in haar leven in (vond ik). Het was niet alleen dat de hond voortdurend bij ons op schoot zat, ook de gesprekken gingen nogal eens over ‘hondenproblemen’. De druppel die de emmer deed overlopen was toen ik bij haar op bezoek kwam, de hond mij weer besprong en ik vrij achteloos opmerkte ‘Ik hoop dat je bazinnetje net zo blij is om mij weer te zien’. De dame met de lange benen was ‘not amused’ door mijn vileine opmerking. We besloten er een punt achter te zetten.

Nog steeds is de omschrijving ‘hondenmens’ voor mij een showstopper.

Mario heeft op NieuweStap eerder geschreven over zijn scheiding. Hij vindt het nu tijd om te onderzoeken of ie toe is aan een nieuwe relatie. De wereld van het (internet-) daten is nieuw voor hem, hij is een groentje. Maar hoe gaat zoiets rond je 60e in corona-tijd? De blogs zijn uit het echte leven gegrepen maar de auteur heeft zichzelf toegestaan hier en daar het verhaal naar eigen hand te zetten.

Lees ook de andere blogs van Mario.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 − = zes
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.