Menu

Dating Strategie voor Tinder, blog van Mario

dating strategie voor Tinder

Een profiel aanmaken

‘Ik ben wel toe aan een rustmoment. Wat wil jij drinken?’

‘Doe mij maar een cappuccino’.

We hadden net ruim 2.5 uur gewandeld in het Waalstadse achterland. Inderdaad bleek wandelen een ideale manier om snel contact te maken en persoonlijk te worden. Ondanks de blubberpartijen in dit jaargetijde, ging het praten gemakkelijk.

De wereld van Tinder

Ivette en ik kenden elkaar via Tinder. Mijn dochter had me onlangs wegwijs gemaakt in de wereld van Tinder. Enkele dagen later had ik mijn zaakjes op orde, ready to go. Ik had, precies zoals mijn dochter had geadviseerd, een aantal passende foto’s verzameld.

Twee foto’s van mezelf met een vooraanzicht en volle lach. Een foto waarop ik in volle lengte zichtbaar was (1.89 en slank…). En dan nog wat foto’s die iets loslieten over mijn dagelijkse activiteiten: 1) een foto van mijn onlangs aangeschafte oude camper (vanwege corona nog nauwelijks kunnen gebruiken), 2) een foto van een zelfgemaakte ovenmaaltijd en 3) een spreuk waar ik wel iets mee had.

De spreuk was, weer precies zoals Dochter me had aangeraden, wat cryptisch. Een beetje kenner zou snel doorhebben dat ‘Elke beslissing was ooit iemands beste keuze’ uit de NLP-wereld kwam.

Haakjes

Ik vond het aanmaken van een profiel onverwacht een leuke klus. En ik was nu stiekem al benieuwd naar de reacties die ik zou krijgen. Voorpret dus, moet ik toegeven. Ik had er in ieder geval voldoende ‘haakjes’ in verstopt om een gesprek te kunnen openen. Ook in de tekst zelf had ik voldoende ‘haakjes’ opgenomen. Zo had ik iets verzonnen als ‘hoewel geen Brad Pitt, ziet deze jongen er voor zijn leeftijd best goed uit’. Nou ja, dat is natuurlijk een schot voor open doel.

Brad Pitt (of niet)

Nu kon ik mijn date eens goed van afstand bekijken. Ze stond in de rij voor het open corona-loket te wachten om koffie te bestellen. Ivette was een paar jaar jonger dan ik, ze was sportief en slank (‘ja pap… je houdt van sportieve types’) en er was vooral meteen een klik tussen hen geweest.

En inderdaad, Ivette had met veel humor gereageerd op het valletje dat ik had uitgezet. Haar eerste opmerking tijdens hun (digitale) chat was geweest: ‘Brad Pitt is zwaar overrated’. Een voltreffer die uiteraard niet zonder weerwoord kon blijven. Humor dus, erg belangrijk voor mij.

Swipen

De eerste dagen na het opstarten van mijn Tinderprofiel was vooral veel naar links swipen geblazen (‘Ja moeder, ik ben kritisch’). Maar eerlijk is eerlijk, ik had er ook tien of zo leuk gevonden. Een klein ‘stapeltje’ favorieten dus.

Het was precies zoals ik al had gelezen: Tinder kan verslavend werken, het is verleidelijk even tussendoor wat ‘dames weg te werken’. Toch had ik er gemengde gevoelens over. Gemengd of niet, mijn geswipe was niet onopgemerkt gebleven want ondertussen had ik al een paar keer ‘It’s a match’-meldingen binnen gekregen. Vorige week nog volstrekte leek op Tinder-gebied en nu dit!

Zelfgebakken appelcake

‘Zo jongeman, deze dame heeft speciaal voor jou in de rij gestaan en koffie voor je gehaald’.

‘Nou dame, ik ben diep onder de indruk. Ik wil graag iets voor je terug doen’.

‘Nou dat is echt niet nodig hoor, geniet van je koffie’.

‘Ga ik doen, maar ik loop al de hele tijd onhandig rond met twee stukken zelfgebakken appelcake’.

‘Oh, je meent het? Wat lief, wat leuk… nou kom maar op dan, lekker hoor’.

Dochter had inderdaad gezegd kunnen hebben: ‘hé pap, maak maar iets lekkers, dat werkt altijd goed’. Maar zo was het niet gegaan. Dít had ik gewoon helemaal zelf bedacht. Ik had die ovenschotel ook niet voor niks op mijn profiel staan, dus kom op, walk your talk!

Dating Strategie

‘Euh… je had het net over je Dating Strategie. Ik wil die heel graag horen.’

‘Nou ja, het klinkt groter dan het is…’.

‘Kom op, voor de draad ermee, ik wil weten waar ik onderdeel van ben’.

En dus vertelde ik Ivette wat mijn plan was. Ik vertelde over het gesprek met mijn dochter en mijn frisse start op Tinder. Ik stond dus open voor een nieuwe vrouw in mijn leven. Ik vertelde verder dat ik niet uit was op snelle seks of vluchtig gedoe, maar dat ik iemand zocht om samen mee verder te gaan.

Geen haast

Maar ik zei er ook bij dat ik geen haast had, dat ik nu vooral wilde verkennen en ontdekken. Ik vertelde dat ik heel 2021 had gereserveerd voor deze ‘operatie’. Gewoon wandelen en praten, geen hoge verwachtingen. Het gaat om een leuke middag. Dus gewoon maar eens kijken hoe het gaat. Komt er geen vervolg, dan is het ook goed. Slaat de vlam in de plan, ja dan moet je daar natuurlijk naar handelen. Voor zover dat kon natuurlijk.

Meerdere dates tegelijk?

Ik vertelde ook dat ik lang had nagedacht of ik met meerdere dates tegelijk kon chatten en afspreken. Logistiek was het allemaal best ingewikkeld, daar was ik al snel achter. Ik had ook wel een beeld van wat ik zocht in of bij een vrouw, maar ja, allemaal theorie natuurlijk.

‘Okay, dat is een heel verhaal, duidelijk. Maarre… betekent dit nou dat je morgen of overmorgen weer een date met wandeling hebt?’.

‘Ha, ik houd wel van dat directe. Ik ga er ook niet moeilijk over doen. Begin volgende week heb ik inderdaad weer een wandelafspraak’.

‘Ik date al wat langer en ik denk dat dat niet gaat werken. Maar goed dat je voor je zelf een plan hebt. Gewoon doen en kijken wat er van komt. En dan ga je het nog druk krijgen met al die appeltaarten die je moet bakken’. <’Huh’, dacht ik, ‘nooit van een vriezer gehoord?’>

We hebben samen nog tot het begon te schemeren op het bankje zitten kletsen. Daarna liepen we samen terug naar de auto die ik eerder die middag daar ergens geparkeerd had. Ik te voet dus en Ivette met haar fiets in de hand. Bij de auto aangekomen, werd er voorzichtig een kus uitgewisseld. Daarna stapte Ivette op haar fiets terug naar huis. En ik? Ik had een goed gevoel over deze dame. Dit zou wat mij betreft zeker een vervolg krijgen.

Mario heeft op NieuweStap eerder geschreven over zijn scheiding. Hij vindt het nu tijd om te onderzoeken of ie toe is aan een nieuwe relatie. De wereld van het (internet-) daten is nieuw voor hem, hij is een groentje. Maar hoe gaat zoiets rond je 60e in corona-tijd? De blogs zijn uit het echte leven gegrepen maar de auteur heeft zichzelf toegestaan hier en daar het verhaal naar eigen hand te zetten.

Lees ook de andere blogs van Mario.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 4 = vijf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.