Menu

Ja, dat is mijn stiefzoon! Blog van Tessa

stiefzoon

We gaan het schooljaar alweer bijna afsluiten. De laatste cijfers druppelen binnen en we gaan er gewoon vanuit dat hij over gaat. Geen berichten meer over spijbelen, over huiswerk vergeten, over boeken vergeten, geen ruzie meer in de klas. Voldoendes op de lijst en nog een paar echt hele mooie cijfers ook. Wat een mooi resultaat!

Het normaliseert

We zijn nu zo ver dat we niet meer om alles ruzie maken. Dat regels grotendeels worden gevolgd, dat de vaatwasser zelfs vaker wordt ingeruimd EN uitgeruimd (jaja), en ik geen volle brooddozen meer vindt die al weken liggen te rotten in zijn slaapkamer. Welkom in de wereld van een puber in huis.

Het normaliseert. De regels zijn vastgesteld. Geven en nemen. Ik begin aan de situatie te wennen en de puber ook. We weten dat grenzen nodig zijn, dat die grenzen er te weinig zijn geweest en dat we hier aan moeten werken. We weten hoe het is als een van ons uit zijn dak gaat, dat het dan ook daarna weer goed komt, dat we er over kunnen praten, allebei. We weten nu dat als hij een weekend bij zijn moeder is geweest, we allemaal weer even moet wennen en dat de puber moet beseffen dat we hier een huishouding hebben waar het strakker gaat.

Ja, dat is mijn stiefzoon!

Afgelopen week ging hij zelfs mee naar mijn sportschool. De luie puber kwam in beweging en vond het leuk. Wanneer gaan we weer, hoorde ik hem gelijk vragen? Samen sporten, maar hij in een andere zaal en ik betrapte mezelf op een gevoel van trots. Ja, dat is mijn stiefzoon! We hebben een lange weg afgelegd en wat hebben we nu veel bereikt he. Dat mag toch ook wel eens gezegd worden.

Ik ben Tessa. Al meer dan 10 jaar stiefmoeder van de kinderen van mijn partner. Eerst om het weekend, naar nu de jongste in huis. Het zijn leuke jongens en het brengt veel gezelligheid. Toch blijft het een zoektocht naar mijn rol in het geheel.

Lees ook de andere blogs van Tessa.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 − vier =




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.