Menu

Je bent een waardeloze vader, Eline blogt

2 reacties
waardeloze vader

Al dagen wacht ik op een reactie van Erik, die erop duidt dat hij vindt dat Renée te ver is gegaan. Uiteindelijk komt er een appje. Hij heeft niet gelezen wat ze heeft geschreven, en wil het ook niet weten. Excuses voor het feit dat ze me iets heeft gestuurd. En daar wil hij het bij laten.

Ik ben woest. Alle frustratie van de afgelopen 2,5 jaar barst naar buiten. Ik heb zo mijn best gedaan om het contact met hem en de kinderen goed te houden, zo hard geknokt om Bob er weer bovenop te helpen. Ik heb alle klappen opgevangen die hij veroorzaakte met zijn non-vaderschap, en nu moet ik dit zomaar vergeten? Ik kan het niet en ik wil het niet. Ik barst in huilen uit en kan niet meer ophouden.

Bob en Jens schrikken van mijn huilbui. Als ik weer wat gekalmeerd ben, vertel ik ze in grote lijnen wat er is gebeurd. Geen details, maar wel dat ik vind dat hun vader hier niet goed op reageert.

Bob is in staat om direct naar zijn vader toe te gaan en hem flink de waarheid te zeggen, het liefst in het bijzijn van Renée. Ik zeg dat hij daar mee moet wachten tot hij zelf bedaard is, en dat hij goed over zijn woorden na moet denken. ‘Je bent oud en wijs genoeg om je eigen keuzes te maken,’ zeg ik. ‘Als jij hierover iets tegen je vader wil zeggen, moet je dat doen. Maar wees je wel bewust van de dingen die je zegt. Ga geen domme dingen doen, ga je niet verlagen tot scheldpartijen, dat leidt tot niets’. Uiteindelijk stuurt hij een paar dagen later een mail dat hij geen enkel contact meer wil. ‘Je bent een waardeloze vader’, schrijft hij. Hij laat me zijn mail lezen. Mijn hart breekt als ik het lees. ‘Dit wilde ik al een hele tijd,’ zegt Bob. ‘Maar ik vond dat ik het moest blijven proberen om het contact open te houden. Nu is het klaar’.

Jens gaat met zijn surprise naar het Sinterklaasfeest, omdat hij vindt dat dat zo hoort. ‘Ik wil Renée er wel over aanspreken,’ zegt hij. ‘Ze is veel te ver gegaan’. Hij voegt eraan toe dat hij dat niet zal doen waar haar kinderen bij zijn, alleen als hij haar onder vier ogen kan spreken.

Als hij die avond laat weer wordt thuisgebracht, vraag ik hoe het was. Hij zucht. ‘Ik heb haar gevraagd of ze spijt had van haar mail,’ zegt hij. ‘Dat had ze niet. Ik heb gezegd dat ik niets meer met haar te maken wil hebben’.

Ik vraag me af hoe het nu verder moet, nu er zo’n enorme bom onder de hele situatie is gelegd. Jens is niet meer van plan om een weekend naar zijn vader te gaan, want dan is ‘zij’ er ook steeds bij. ‘Ik ga misschien nog wel een keertje doordeweeks bij hem eten,’ zegt hij. ‘Hij was wel heel boos op haar geworden, hoor mam’. Ik geef hem een waterige glimlach. Mijn eeuwige vredestichter.

Erik doet vervolgens zijn uiterste best om mij te ontwijken. Ik heb hem laten weten dat ik hem niet meer wil zien of spreken, behalve over noodzakelijke dingen, en dan alleen via de mail. Geen onverwachte appjes of telefoontjes meer. Dat hij zich daar onmiddellijk aan houdt, zegt me wel genoeg. Opluchting, misschien. Confrontatiemijdend gedrag. Ik hou er niet van.

Van Frank hoor ik na een paar dagen dat Erik is bijgedraaid. Hij mag zijn vrachtwagenrijbewijs gaan halen, zonder dat ie eerst per se een baantje moet zoeken. Hij is dolblij dat hij zijn droom waar kan gaan maken. Een week later heeft hij zijn theorieboeken binnen en een afspraak voor een eerste proefles in een echte vrachtwagen. Ik ben blij voor hem. Blij dat alle heisa tenminste dát voor elkaar heeft gekregen.

Eline is in 2014 na een relatie van 25 jaar gescheiden. Ze heeft een eigen bedrijfje als tekstschrijver en redacteur. De twee jongste kinderen, Jens (17) en Bob (16), wonen na de scheiding bij haar. De oudste, Frank, (19) woont bij Erik, haar ex.

REACTIES

Amsterdam - Brabant - 12 aug 2017

Wat vind je nou zelf van de titel van je blog ? JE BENT EEN WAARDELOZE VADER. Het zal je maar gezegd worden als vader , na een scheiding ....

B - 13 aug 2017

Ik snap je Amsterdam Brabant maar..... Draai het eens om. Verplaats je eens in. Ik zit hier ook al 5 jaar in hetzelfde pakket. Verdrietig, vermoeiend en frustrerend. Keer op keer en zonder enige verbetering. Eline, ik wens jou wederom kracht en sterkte!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ zeven = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.