Menu

Ik heb geleerd hoe ik moet loslaten, blog van Karijn

2 reacties
loslaten

Een tijd geleden zei een vriendin: “maak een boekje van je blogs”… Nou meer dan hoofdstuk 1 “Dealen met je scheiding”, zou dan wel prettig zijn, dacht ik toen.

Die opmerking zoemde nog wel eens door mijn hoofd, tot ik me realiseerde dat hoofdstuk 2 zich wel degelijk heeft aangediend.

Hoofdstuk 2

Dat begon ergens eind januari toen ik, uit het niets, via Facebook, door een onbekende leuke man benaderd werd. Ik was niet bepaald op zoek en er dus ook niet mee bezig, maar toch volgden er al snel allerlei berichten heen en weer. Die leidden tot interesse, wederzijds geflirt, nieuwsgierigheid en uiteindelijk een afspraak. Eentje waar ik met gezonde scepsis naar toe ging. Maar dat bleek niet nodig, want daarna werd het zomaar lente in mij hoofd! Voor ik het wist genoot ik van voorzichtige vlinders in mijn buik. Voorzichtig, maar open en zonder angst om me weer te binden. Fijn om weer heel dicht bij dat verliefde gevoel te zijn na al die jaren, zonder angst en hindernissen uit het verleden!

Uiteindelijk liep het hele gebeuren na twee maanden toch anders dan verwacht en scheidden vrij onverwacht, onze wegen. Jammer. En even deed het pijn. Maar ondanks dat was het goed.

Ik heb geleerd hoe ik moet loslaten

Alle ervaringen van de afgelopen jaren hebben me geleerd hoe ik los moet laten, niet kan beïnvloeden wat niet van mij is en boosheid je niet verder brengt.

Ik heb dus besloten positief terug te kijken op deze ervaring. Want ik weet nu zeker dat ik weer met open vizier kan liefhebben en dat je echt los kan komen van je verleden. Ook weet ik dat ik weer toe ben aan een nieuwe liefde, eentje die me optilt, gelukkig maakt en verder brengt!

 

image

Karijn is bijna 44 jaar, woont in Amsterdam, is moeder van de twee liefste jongetjes ter wereld en alweer 2,5 jaar gescheiden. Ze deelt het ouderschap en blogt maandelijks op nieuwestap.nl. Ze vertelt vandaag over de zorgen over haar kind. Beetje bij beetje krijgt ze haar hoofd helderder.

REACTIES

Dick - 10 jun 2016

We hebben als gescheiden personen veelal dezelfde ervaring. Het is niet makkelijk, maar ergens is er altijd een lichtpuntje, Ik investeer niet meer in het verleden, de huidige situatie overrult dat volledig door nieuwe liefde en zonder roze bril. Je deelt samen en dat geeft ook meerwaarde. Een nieuwe relatie is niet makkelijk, ik en vriendin zijn als maatjes naar elkaar toegegroeid, Ontzettend boeiend proces waar wij van elkaar zijn gaan houden. Het is Nu goed zoals het is! Ik wens je alle goeds, Dick

Hilde Van den Broeck - 15 jun 2016

Dag Karijn, Ik ben benieuwd naar je boek. Laat je me weten wanneer het af is ? De volgende hoofdstukken zullen wel verder groeien, je hebt een vlotte pen. groet. Hilde

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 1 = zes
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.